Unngå tette rør og lekkasjer

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Du skal føle deg trygg når du handler hos oss - Comfort, det tryggeste valget

Inspirasjon og råd

Unngå tette rør og lekkasjer

Tips fra rørleggeren

Lær deg triksene som hjelper deg å forhindre tette rør og vannlekkasje

Lekkasjer og tette rør oppstår ofte gradvis og over tid, og kan føre til vond lukt, muggsopp, skadedyr eller kostbare reparasjoner etter en lekkasje. Et godt renhold, jevnlig vedlikehold og en sjekk av sluk og rør i halvåret gjør at en følger bedre med og kan lettere oppdage problemer i forkant. Her er noen gode råd:

Rengjør og etterstram vannlåsene regelmessig. Vann som renner gjennom vil over tid føre til at mutteren løsner litt, og dersom den ikke strammes vil vannlåsen begynne å lekke. Dette gjelder ikke bare bad, men også vannlås på kjøkken og evt. vaskerom.

Rengjør sluk og slukrist så vann får renne fritt ned i sluken. Det som ligger oppå slukristen bør fjernes, og ikke spyles ned i sluken. Bruk til olje i sluken, eller evt. invester i en luktsperre som settes nedi sluken for å unngå lukt dersom sluken blir stående tørr over perioder. 

Hår, q-tips, bomull, våtservietter, matavfall og lignende er ting som kan bidra til tette rør i vask og toalett. Unngå å få disse tingene i avløpssystemet. 

Dersom rørene likevel går tette har vi følgende råd:

  •  Bruk flytende avløpsåpner. Benytter du avløpsåpner i pulverform risikerer du at det blir sittende fast i rørene og forsteiner seg, noe som gjør problemet langt verre.
  • Følg instruksen på avløpsåpneren nøye. Det er uansett viktig å skylle med masse varmt vann. 
  • Hvis du har gjentakende problem med tette avløp i boligen kan det være behov for en skikkelig rens av rørene. Vi kan hjelpe deg med dette, så ta gjerne kontakt. 

Følg med på dreneringer fra fordelerskap til rør i rør og fra vegghengte toalett. Dersom det er lekkasje vil det renne vann ut fra drenering, og da vil det kunne oppdages så fort som lekkasjen oppstår. Det anbefales å investere i en lekkasjevarsler som registrerer evt. vannlekkasjer og stenger vanntilførselen for å begrense skadeomfanget. Smarte plasseringer av en lekkasjevarsler er for eksempel under kjøkkenvask/oppvaskmaskin, fordelerskap rør i rør, bak kjøleskap eller andre hvitevarer med vanntilkobling, innebygningssisterne, eller andre steder med vannførende produkter uten sluk. Den beste plasseringen er på hovedinntak med trådløse følere plassert ut i huset. Denne løsningen gir også prisavslag på forsikring. Husk å bytte batteri etter anvisning på trådløse følere.

Trykktank i forbindelse med bereder må vedlikeholdes ved å etterfylle luft. Sjekk trykk årlig for å unngå at den mister sin funksjon. 

Dersom noe er uklart, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne med en serviceavtale dersom du ønsker at vi foretar årlig vedlikehold og service hos deg, enten det gjelder sprinkleranlegg, varmeanlegg eller på vann/avløp i enebolig/leilighet. 

0 Klikk & hent kr 0,00