Personvernerklæring

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Personvernerklæring

1.1 INNLEDNING

Denne personvernerklæringen gjelder for innsamling, lagring og bruk av personopplysninger på nettstedet comfort.no og i forbindelse med kjøp av varer og tjenester fra Comfort-Kjeden AS eller Comforts medlemsbedrifter. Det er den enkelte medlemsbedrift som du har inngått avtale med som er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger. Comfort AS (org.nr. 930 279 188) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn på nettsidene comfort.no. Samlet omtales medlemsbedriftene og Comfort-Kjeden AS som «Comfort» eller «vi»/«oss» i denne personvernerklæringen.

Personvernerklæringen beskriver nærmere hvordan vi behandler dine personopplysninger og hva vi gjør for å ivareta personvernet ditt. Nøyaktig hvilke personopplysninger Comfort behandler og formålet med behandlingen kan variere avhengig av hvilken tjeneste du benytter.

Formålet med personopplysningsloven er blant annet å beskytte den enkeltes personvern. Comforts personvernerklæring skal, i likhet med loven, bidra til at personopplysninger blir behandlet i samsvar med grunnleggende personvernhensyn. Vår personvernerklæring omfatter både innsamlingen av personopplysninger og bruken av disse. Du skal til enhver tid ha oversikt over de opplysningene vi har om deg og ha anledning til å reservere deg i henhold til gjeldende lovgivning. Comfort skal behandle alle opplysninger på den måten som er beskrevet i personvernerklæringen.

1.2 HVILKE OPPLYSNINGER REGISTRERES OM DEG OG HVORFOR?

Nedenfor er en nærmere oversikt over hvilke kategorier personopplysninger vi samler inn om deg og til hvilke formål vi benytter disse. Vi peker også på hva vi vurderer som vårt behandlingsgrunnlag i de ulike tilfellene:

a) Ved bruk av Comforts nettsider

Vi behandler personopplysninger i forbindelse med våre nettsider. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Comfort samler ikke inn personopplysninger som fødselsdato- og personnummer, eller opplysninger om personlige betalingskort.

Eksempler på informasjon som innhentes:

  • Fullt navn
  • Adresse
  • Telefon
  • E-postadresse

Comfort samler inn opplysninger gjennom Google Analytics, og ulike skjemaer på våre nettsider, samt registrering av opplysninger ved reservasjon i nettbutikken. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten.

Eksempler på skjemaer:

  • Når man oppretter en profil i nettbutikken
  • Når en sender ønskeliste på våre nettsider
  • Ved reservasjon av produkter på våre nettsider
  • Ved påmelding til å motta vårt nyhetsbrev på e-post
  • Ved henvendelse til butikk på butikkside

Ved besøk på våre nettsteder er du anonym. Ved besøk registreres kun din datamaskins domenenavn (IP-adresse), ikke din e-postadresse. Dersom du gjennom våre nettsteder ønsker at vi skal utføre noen tjenester for deg, eller å få tilgang til innhold som krever registrering, kan vi trenge visse personopplysninger.

Personopplysninger du avgir til oss brukes for at vi skal kunne yte deg bedre service og tjenester, og brukes bare i tråd med det aktuelle formålet og på en sikker måte. Dine personopplysninger vil ikke bli benyttet til markedsføringsformål utenfor Comfort og ei heller bli solgt eller gitt videre til tredjepart.

Ved oppkobling til våre nettsteder, kan vi automatisk (dvs. ikke ved registrering) innhente ikke-personlige data (for eksempel type nettleser, operativsystem, antall besøk, gjennomsnittlig tid du er inne på nettstedet, hvilke sider du har sett på, samt domenenavn). Vi kan bruke disse dataene for å overvåke hvor populære våre nettsteder er og for å forbedre egenskaper eller innhold.

Comfort benytter geoposisjonering basert på IP-adresse for at du som bruker lettest mulig kan finne nærmeste «Rørlegger og Butikk». Ved geoposisjonering basert på IP-adresse identifiseres det ingen enkeltbrukere.

Comfort lagrer informasjon om hvilke søkeord du benytter på våre nettsider via Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønstret for søk lagres i aggregert form. Det er kun søkeordet som lages, og kan ikke kobles til andre opplysninger om deg.

Når du deler innlegg, legges informasjon inn hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre, reguleres av din avtale med nettsamfunnet. Informasjon om at du har delt et innlegg lagres imidlertid ikke hos oss.

b) Informasjonskapsler (Cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettsiden grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Her kan du se en oversikt over alle informasjonskapslene som brukes på comfort.no.

c) Opplysninger samlet inn for å inngå og oppfylle avtalen

Ved kjøp av varer eller tjenester fra Comfort registrer vi blant annet navn, telefonnummer, epost, adresse og eventuell betalingsinformasjon, hvilken type vare(r) eller tjeneste(r) du har kjøpt, når du kjøpte og eventuell utleveringsinformasjon.

Disse personopplysningene er nødvendige for å kunne følge opp salget internt i vår organisasjon og for å kunne kontakte deg for å avklare reservasjonen og gjøre avtale om betaling, samt informere om leveringstider og eventuelle fraktkostnader. Opplysningene er også nødvendige for å kunne følge opp reklamasjoner og reparasjoner. Dersom du reklamerer på en vare eller ber oss om å foreta en reparasjon, trenger vi kontaktopplysninger for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre reparasjon med tilknyttet informasjon om servicestatus, servicehistorikk, samt eventuelle oppgraderinger av produkter, samt å for å holde deg oppdatert. Enkelte produsenter krever også at du identifiseres for at de skal kunne godta eller selv utføre reparasjonen.

Formålet med å registrere de overfor nevnte opplysningene om deg er at vi skal kunne oppfylle og administrere vår avtale med deg enten det vil være levering, garanti, skader eller returer.

Grunnlaget for vår behandling av personopplysninger til de formål som er nevnt ovenfor er kjøpsavtalen med deg, og behandlingen anses i hovedsak å være nødvendig for å oppfylle våre forpliktelser i avtalen. I den grad vi utfører en begrenset behandling av dine personopplysninger for å kunne følge opp salget internt i vår organisasjon og ovenfor deg har vi vurdert at vår interesse i å gjøre dette er større enn ulempen for deg. For eventuelle krav som rettes mot oss vil vi også kunne samle inn dine personopplysninger i den grad det er nødvendig for å kunne oppfylle eller forsvare våre rettslige forpliktelser.

d) Kundeservice

Vi vil ha behov for å identifisere deg, hvilke(t) produkt(er) du har kjøpt, og for eksempel din adresse, ditt telefonnummer og eventuell epostadresse for å kunne følge opp henvendelser fra deg. Vi vil behandle de personopplysninger vi trenger for å hjelpe deg, eksempelvis navn, kjøpshistorikk, kontaktinformasjon (e-post, telefonnummer). Vi har vurdert det slik at vi har en berettiget interesse i å behandle dine personopplysninger for å gi deg et mest mulig relevant og presist svar på dine spørsmål og at vår interesse i denne behandlingen veier tyngre enn ulempen for deg som tar kontakt og ønsker denne tjenesten.

e) Spørreundersøkelser

Vi gjennomfører kundetilfredshetsundersøkelser for å få bedre kunnskap om hvordan våre kunder opplever oss og hvordan vi kan forbedre tjenestene våre. I denne forbindelse behandler vi navn, e-post, telefonnummer og de svarene du gir i undersøkelsen. Det er frivillig å delta i kundetilfredshetsundersøkelser. Vi benytter tredjeparter til å gjennomføre kundeundersøkelsene på våre vegne. Hvis du deltar i en kundeundersøkelse vil opplysningene fra undersøkelsen oppbevart separat fra øvrige opplysninger vi har registrert om deg.

Comfort bruker Questback til å gjennomføre undersøkelser blant våre kunder. Vi vil alltid informere om formålet med spørreundersøkelsen, og hvorvidt den er anonym eller ikke. Comfort vil ikke dele opplysningene med andre eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt i den enkelte undersøkelsen.

Vi kan fra tid til annen gjennomføre valgfrie spørreundersøkelser og konkurranser du som bruker kan delta i, med det formål å innhente demografisk informasjon, eller vurdere brukernes behov eller interesser. Hvis vi samler inn personlig identifiserende informasjon om deg gjennom disse spørreskjemaene, undersøkelsene og konkurransene, varsler vi om hvordan denne informasjonen blir brukt, før du deltar i den aktuelle aktiviteten.

f) Kundeoppfølging og markedsføring

Når vi har et kundeforhold til deg, kan vi sende deg markedsføring om våre produkter og tjenester. I den forbindelse kan vi bruke de opplysninger vi har registrert om deg, for eksempel navn, kontaktopplysninger og hvilke tjenester eller produkter vi har inngått avtale om.

Dersom vi ikke har et kundeforhold til deg, vil vi ikke sende deg markedsføring uten at du på forhånd har samtykket til dette.

1.3 HVORFOR BEHANDLER VI OPPLYSNINGER OM DEG OG HVA BRUKES OPPLYSNINGENE TIL?

Formålet med vår behandling av dine personopplysninger er først og fremst å administrere og gjennomføre kundeforholdet og slik annen behandling som er nødvendig for å oppfylle de forpliktelser vi har påtatt oss overfor deg som kunde og/eller bruker av tjenestene våre. Vi behandler også personopplysninger i den grad lovgivningen påbyr eller gir adgang til det, eller i tilfeller hvor du har samtykket til den aktuelle behandling.

Comfort samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på comfort.no til analyse. Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på nettsiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til deg.

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

Vi behandler også registrerte personopplysninger, herunder reservasjonsopplysninger, slik at vi har mulighet til å kontakte deg for å avklare reservasjonen og gjøre avtale om betaling, samt informere om leveringstider og eventuelle fraktkostnader.

Vi behandler i tillegg registrerte personopplysninger herunder din kontaktinformasjon, slik at vi kan sende deg informasjon og tilbud på e-post. Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet som oftest være tilpasset deg. Vi samarbeider med utvalgte partnere for å få til en god løsning knyttet e-postforsendelser.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilken annonse du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse nettbutikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.

I noen grad kan reservasjonsopplysninger brukes som grunnlag for å utarbeide driftsmessige analyser og statistikker. Dette gjøres blant annet i forbindelse med tilpasning og utvikling av Comforts nettbutikk med tanke på forbrukers ønsker og behov, herunder tilpasning av produktutvalg, prisnivå mv. Til dette formålet er alle opplysninger fullt ut anonymisert slik at ingen opplysninger kan knyttes til deg eller andre enkeltpersoner.

Våre behandlingsrutiner gir deg trygghet for at opplysningene vi registrerer om deg ikke kommer på avveie eller brukes på noen annen måte enn du har gitt samtykke til.

1.4 DITT SAMTYKKE, OG DIN ADGANG TIL Å TREKKE TILBAKE TIL SAMTYKKE

Vi ønsker ditt samtykke for å sende deg informasjon og medlemstilbud via e-post. Dersom du har gitt samtykke til å motta henvendelser fra oss om tilbud på våre varer og tjenester, kan du når som helst trekke dette samtykket tilbake. Vi har lagt til rette for at du enkelt kan reservere deg mot denne typen henvendelser i hver henvendelse fra oss. Samtykke kan også trekkes tilbake ved å kontakte kundeservice.

1.5 LEVERER VI UT OPPLYSNINGENE SOM ER REGISTRERT OM DEG?

Comfort vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi har hjemmel til det etter personvernregelverket. En slik hjemmel kan for eksempel være at behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale med deg, ditt samtykke, eller at vi har en berettiget interesse i behandlingen.

Personopplysninger som samles inn av en medlemsbedrift kan bli delt med Comfort AS.

Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for oss eller deg. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil Comfort bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet eller andre organer dersom dette er pålagt i lov.

Mer informasjon om tredjeparter vi benytter knyttet til bruk av informasjonskapsler finner du her

 

1.6 DATABEHANDLERE

Vi kan la underleverandører (samarbeidspartnere) stå for den tekniske delen av data-behandlingen. Databehandleren skal etter avtale med oss behandle personopplysningene dine på den måten vi bestemmer. Vi pålegger databehandleren å sørge for en forsvarlig informasjonssikkerhet og sletting av personopplysninger.

For det tilfellet at Comfort benytter underleverandører som er etablert utenfor EU/EØS, vil vi sørge for at behandlingen underlegges et vern tilsvarende det som gjelder innenfor EU/EØS, for eksempel EU Kommisjonens beslutninger om tilstrekkelig beskyttelsesnivå for landet, overføring med nødvendige garantier, EUs standardavtaler, EU-US Privacy Shield eller annen tilsvarende ordning.

1.7 HVEM HAR TILGANG TIL INFORMASJONEN OM DEG?

For å forsikre oss om at opplysningene vi samler inn behandles på en betryggende måte, er det bare kvalifiserte ansatte som har tilgang til dine personopplysninger. Tilgangsrettighetene er tilpasset daglige brukerbehov hos for eksempel web- og netthandelsansvarlige. Antallet ansatte med tilgang til all brukerinformasjon er begrenset. I tillegg har vi gode interne rutiner for hvordan personopplysninger skal behandles. Adgangen til informasjonen er sikret med adgangsrettigheter og passord.

1.8 KAN DU FÅ INNSYN I, ENDRE ELLER SLETTE OPPLYSNINGER SOM ER REGISTRERT OM DEG? 

Som bruker av Comfort har du rett til innsyn i de opplysninger vi har registrert om deg og rett til informasjon om den behandling av opplysningene som Comfort foretar og som er beskrevet ovenfor.

Vi har felles interesse i at de opplysninger du har gitt oss adgang til å registrere, er korrekte og fullstendige. Du kan be oss om å rette feilaktige opplysninger vi har om deg eller be oss om å slette personopplysninger. Vi vil så langt som mulig imøtekomme en forespørsel om å slette personopplysninger, men vi kan ikke gjøre dette dersom det er tungtveiende grunner for ikke å slette, for eksempel at vi må lagre opplysningene av dokumentasjonshensyn. Mange opplysninger kan du slette selv. Du kan for eksempel når som helst slette din profil hos oss. Dersom du ønsker å endre opplysninger vi har registrert om deg som kunde, kan du gjøre dette på Min Side.

1.9 HVORDAN SLETTER COMFORT OPPLYSNINGER SOM ER REGISTRERT OM DEG? 

Dine personopplysninger knyttet til kjøp vil som hovedregel slettes når det ikke lenger er behov for å lagre opplysningene for å besvare dine henvendelser og reklamasjonstiden for produktet er utløpt, med mindre vi trenger opplysningene i et lengre tidsrom for å oppfylle andre legitime formål eller lovpålagte forpliktelser, eksempelvis i henhold til regnskapslovgivningen.

Personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker ditt samtykke.

I stedet for å slette personopplysningene, kan det i enkelte tilfeller være aktuelt å anonymisere personopplysningene. Med anonymisering menes at alle identifiserende eller potensielt identifiserende kjennetegn fjernes fra datasett som tas vare på.

Så lenge du har en Min Side vil registrerte opplysninger ikke bli slettet. Du kan til enhver tid slette brukeren ved å logge deg inn på Min Side.

1.10 ENDRINGER I ERKLÆRINGEN

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som for eksempelvis gjennom Comforts nettside eller sosiale medier.

1.11 ANDRE RETTIGHETER, SPØRSMÅL ELLER KLAGE

Du kan be om dataportabilitet blant annet for personopplysninger du selv har gitt i medhold av samtykke eller som har vært nødvendig for inngåelse av kjøpsavtalen. Videre kan du be om å begrense behandlingen og protestere mot deler av behandlingen.

Dersom du har spørsmål til vår behandling av personopplysninger eller mener at vi ikke oppfyller våre forpliktelser overfor deg med hensyn til hvordan vi behandler personopplysningene dine, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss (se kontaktinformasjon nedenfor). Du har også rett til å klage til Datatilsynet.

1.12 KONTAKTINFORMASJON

Comfort-Kjeden AS

Alexander Kiellands gate 2B, 2000 Lillestrøm

Org nr: 930 279 188

Tlf: 66 93 32 00

E-post: post@comfort.no

Oppdatert 03.01.2020

0 Klikk & hent kr 0,00