Hvordan velge riktig rørlegger?

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Hvordan velge riktig rørlegger?

rorlegger-rorleggerfirma.jpg

Hvordan velge riktig rørlegger? Her får du 9 tips som hjelper deg å velge riktig.

Comforts rørleggere

1. Rørlegger med riktig kompetanse

Comfort er opptatt av at alle våre rørleggere skal være oppdatert på det seneste av regler, normer og forskrifter. Du skal derfor være trygg på at jobben blir gjort riktig.

Hva betyr Sentral Godkjenning?

2. Undersøk rørleggerens økonomi
Det er alltid lurt å foreta en sjekk av bedriftens økonomi før du bestiller omfattende rørleggerarbeid. Flere gratistjenester som proff.no eller purehelp.no gir deg oversikt over de viktigste opplysningene om bedriftens regnskap.

Du kan også be om en bankgaranti for ferdigstilling av arbeidet eller en kredittvurdering. Dersom du skulle oppleve at bedriften du velger går konkurs underveis i arbeidet, kan du risikere at alle investerte kroner går tapt. En ferdigstilling av påbegynt arbeid kan bli langt dyrere fordi du må velge andre til å sluttføre prosjektet.

3. Rørlegger med god produktkunnskap
Velg en rørlegger som har god produktkunnskap slik at han eller hun kan hjelpe deg med å finne de produktene som gir den beste løsningen for deg. Det kan være fristende å bestille produkter andre steder enn hos rørleggeren enten fordi du finner noe til knallpris eller du finner et annet vareutvalg enn din rørlegger har tilgjengelig.

Dette er risikosport.

Det å bestille produkter utenom rørleggeren gjør at du både risikerer at produktene ikke er tilpasset norske forhold, har manglende produktdokumentasjon eller reklamasjonsrett.

Utenlandske produkter kan ha helt andre dimensjoner eller være laget for annet vanntrykk enn vi har her i Norge. Dersom rørleggeren mot formodning monterer produktene for deg kan det at han er ukjent med dem medføre at han bruker lengre tid og faren for feil vil kunne øke.

Mange rørleggere ønsker ikke å montere produkter og utstyr de ikke kjenner til og ønsker ikke ansvar for garantier eller å tilby fastpris på montering av denne sort.

 

rorlegger-rordeler.jpg

4. Sjekk tilgjengelighet
Det er nok av håndverkere som bare nås på mobiltelefonen - når de selv vil. Velg derfor en rørlegger som oppgir besøksadresse og har den kontaktinformasjonen du trenger. Dermed kan du også kontakte rørleggeren din ved en senere anledning dersom du lurer på noe. 

5. Vær tålmodig
De anerkjente bedriftene kan ofte ha travle dager, og det gjør at de useriøse alternativene blomstrer. Det er bedre å vente noen uker med å renovere badet enn å måtte ty til useriøse bedrifter. Dersom rørleggerfirmaet du har sett deg ut har det travelt, vurder et eventuelt bytte av partner nøye slik at du ikke risikerer en dårlig erstatning

6. Trygg prosjektstyring
Det er ikke alle som har kompetanse eller tid til å følge en oppussingsprosess fra A til Å. Et nybygg eller renovering av baderom innbefatter flere ulike yrkesgrupper. Velg et rørleggerfirma som har lang erfaring med å koordinere prosjekter mellom ulike håndverkere og bidragsytere og som kan garantere at prosjektets gjennomføring blir god.

Velger du å engasjere rørlegger, elektriker, murer og snekker uavhengig av hverandre krever det mye organisering og erfaring med oppussingsprosjekter for våtrom. Ansvaret blir lett pulverisert ved at den enkelte håndverker fort kan skyve skylden for mangler og forsinkelser over på de andre håndverkerne.

7. Befaring
Jo bedre forberedelser, jo bedre resultat. Velg en rørlegger som kan komme på befaring og avdekke teknisk standard før du setter i gang arbeidet. En seriøs rørlegger vil på en befaring kunne gi deg gode tips og råd, samt avdekke de eventuelle utfordringene en kan møte på når en setter i gang arbeidet.

Comfort har gode rutiner for befaringer og våre rørleggere besøker deg gjerne for å gjøre en så grundig jobb som mulig før en leverer tilbud og setter i gang jobben.

8. Skriftlig tilbud og avtale
Med skriftlig tilbud og avtale står du sterkere i en eventuell konflikt og unngår tvister underveis om priser og lignende. Dokumentene bør inneholde informasjon om bedriften som skal utføre arbeidet, om vilkår for arbeidet og om hvilken fremdrift du forholder deg til i tillegg til pristilbud og hvilket arbeid som skal gjennomføres.

9. Resultat med lang levetid
Ved å benytte kjente merkevarer og riktig rørlegger sikres blant annet reklamasjonsrett, garantier, reserverdeler og lang levetid på resultatet - noe som gir trygghet til deg som kunde.

rorleggerfirma-rordeler.jpg

Comforts rørleggere
Våre rørleggere har lang erfaring med grundig rørleggerarbeid og prosjektstyring. Våre tjenester strekker seg fra servicearbeid, montering av produkter, totalrenovering av baderom og vaskerom, varmeløsninger til bolig og større prosjekt og anleggsarbeid.