Hvordan velge riktig rørlegger?

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Åtte tips til hvordan du velger riktig rørlegger

Her er kravene du bør stille når du skal velge rørlegger.

Å pusse opp baderommet er blant det mest kostbare du kan gjøre i en bolig. De strenge våtromskravene gjør at det er lite rom for feil i oppussingsprosessen, noe som stiller enda høyere krav til rørleggeren som skal utføre jobben.

Rørleggeren må blant annet ha riktig kompetanse for jobben, god og stabil økonomi i bedriften og levere skriftlige avtaler til deg som kunde. Velger du feil rørlegger, kan det koste deg dyrt og resultere i store skader.

Uansett om du planlegger å bygge nytt, totalrenovere eller bare trenger hjelp til enkle oppgraderinger.

Her er åtte tips til hvordan du velger riktig rørlegger.  

1. Forsikre deg om at rørleggeren har riktig kompetanse

Du skal være trygg på at jobben blir gjort riktig. Vi i Comfort er opptatt av at alle våre rørleggere skal være oppdatert på det seneste av regler, normer og forskrifter.

Når du skal velge rørlegger, sjekk for eksempel for at bedriften har kvalitetsstempelet «sentral godkjenning», noe alle våre rørleggere har.

2. Undersøk rørleggerens økonomi

Før du bestiller omfattende rørleggerarbeid, bør du foreta en sjekk av bedriftens økonomi. Gratistjenester som proff.no eller purehelp.no gir deg en oversikt over de viktigste opplysningene om bedriftens regnskap.

Du kan også be om en bankgaranti for ferdigstilling av arbeidet eller en kredittvurdering. Dersom bedriften går konkurs underveis i arbeidet, kan du risikere at alt du har investert i oppussingen går tapt.

3. Velg en rørlegger med god produktkunnskap

Det kan være fristende å bestille produkter andre steder enn hos rørleggeren din, enten fordi du finner et godt tilbud eller fordi de har et annet vareutvalg enn det rørleggeren din har tilgjengelig. Gjør du dette, risikerer du at produktene ikke er tilpasset norske forhold og at de har manglende produktdokumentasjon og reklamasjonsrett.

For eksempel kan utenlandske produkter ha helt andre dimensjonen eller være tilpasset annet vanntrykk enn vi har her i Norge. Mange rørleggere ønsker ikke å montere produkter og utstyr de ikke kjenner til, og ønsker ikke ansvar for garantier eller å tilby fastpris på montering av dette.

Dersom rørleggeren likevel monterer «ukjente» produkter for deg, kan det føre til at monteringen tar lengre tid og at faren for feil øker. Velg derfor en rørlegger som har god produktkunnskap, som kan hjelpe deg å finne de produktene med den beste løsningen for deg.

Rørdeler og verktøy

4. Sjekk tilgjengelighet

Det finnes nok av håndverkere som bare kan nås på mobiltelefonen – når de selv vil. Derfor bør du velge en rørlegger som oppgir besøksadresse, og som har den kontaktinformasjonen du trenger. Da vet du at du også kan kontakte rørleggeren etter at jobben er gjennomført. 

Les også: Comfort har rørleggere og butikker over hele landet, finn din nærmeste Comfort-butikk her.

5. Vær tålmodig

Anerkjente bedrifter har gjerne travle dager, som gjør at de useriøse alternativene virker mer tilgjengelige. Ekspertene anbefaler deg å heller vente noen uker med å starte renoveringen enn å ty til useriøse bedrifter. Om rørleggerfirmaet du har sett deg ut er travle, bør du vurdere et nytt firma svært nøye før du bytter. 

6. Hvem skal styre prosjektet? 

Et nybygg eller renovering av baderom innbefatter flere ulike yrkesgrupper, og ikke alle har tid eller kompetanse til å følge prosessen fra A til Å. Velger du rørlegger, elektriker, murer og snekker uavhengig av hverandre, krever det mye organisering og erfaring med oppussingsprosjekter for våtrom. Det er fort gjort at håndverkerne skyver skylden for mangler og forsinkelser over på de andre håndverkerne.

Du bør velge et rørleggerfirma med lang erfaring innen koordinering av prosjekter mellom ulike håndverkere og bidragsytere, og som kan garantere god gjennomføring av prosjektet. 

7. Inviter på befaring 

En seriøs rørlegger vil kunne gi deg gode tips og råd på en befaring, samt avdekke de eventuelle utfordringene de kan møte på når de setter i gang arbeidet. Velg derfor en rørlegger som kan komme på befaring og avdekke teknisk standard, før du setter i gang arbeidet.

Våre rørleggere besøker deg gjerne i forkant for å gjøre en så grundig jobb som mulig før de gir deg et skriftlig tilbud.

8. Be om skriftlig tilbud og avtale

Med skriftlig tilbud og avtale, står du mye sterkere i en eventuell konflikt. Du unngår også tvister om priser og lignende underveis i arbeidet. Dokumentene du får av rørleggerfirmaet bør inneholde informasjon om bedriften, vilkår for arbeidet, hvilken fremdrift du forholder deg til, pristilbud og hva slags arbeid som skal gjennomføres.

Benytter du deg av kjente merkevarer og riktig rørlegger, sikrer du deg blant annet reklamasjonsrett, garantier, reservedeler og et resultat med lang levetid. 

Les også: Derfor bør du velge en rørlegger som bruker Boligmappa.

0 Klikk & hent kr 0,00