Veien til drømmebadet: Nytt bad fra A til Å

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Veien til drømmebadet: Nytt bad fra A til Å

Pusse opp badet med hjelp fra Comfort.

Drømmer du om å pusse opp badet? Her guider vi deg gjennom prosessen, fra start til slutt.

Å pusse opp badet kan gjerne virke som et stort og uoverkommelig prosjekt. Heldigvis finnes det dyktige fagfolk som kan guide deg gjennom hele prosessen. En av disse er Stian Leidland, rørlegger og rørleggermester hos Comfort Ski - Aqua Flis AS.

Her guider han deg gjennom prosessen, fra start til slutt!

Steg 1: Planlegging

I følge Stian er budsjett det første du må planlegge.

– Deretter bør du tenke på hvilke behov du har. 

Stian anbefaler at jobben er 100 % ferdig planlagt før selve oppussingen starter, og at alle detaljer som fliser, fugemasse og slukrister er avklart.

– Har du noen tydelige tanker om hvordan du ser for deg drømmebadet, blir det lettere for oss å komme med anbefalinger og et riktig prisoverslag etter at vi har vært på befaring.

Stian anbefaler alltid å få det nye badet tegnet opp i 3D, og at det lages en målsatt plantegning. Det gjør jobben til hånd­verkerne enklere, og sikrer at det ikke oppstår noen mis­forståelser underveis. 

3D tegning av bad

DRØMMEBADET I 3D: En 3D-tegning lar deg se hvordan ulike elementer vil passe inn på badet.

3D - praktisk og funksjonelt

Comfort har lang erfaring med å tegne ut bad i 3D. Med en 3D-skisse får du en visuell opplevelse av hvordan ditt drømmebad kommer til å se ut etter en oppussing. Alt blir nøyaktig målt og satt opp, og dette er til god hjelp for deg og rørleggeren. I tegneprogrammet er det en stor database der du kan velge mellom utallige fliser, farger, gulv og materiale. I tillegg kan du velge mellom de mange produktene som du finner hos Comfort. På denne måten kan du bygge opp badet i 3D akkurat slik du ønsker at det skal se ut i virkeligheten. 

 Fra plantegning til ferdig bad: Med en 3D skisse av badet kan man få det nøyaktig osm man ønsker seg. I programmet kan man oppleve badet fra forskjellige vinkler.

Om du ønsker å få badet ditt tegnet ut i 3D, da kan du ta turen innom din nærmeste Comfort-butikk.  Våre erfarne medarbeidere vil hjelpe deg, og du kan se hvordan badet ditt vil se ut - allerede i planeleggingsfasen. Du kan også tegne ut badet, og leke deg med ulike romløsninger og valg i tegneprogrammet vårt

 LITE BAD: Små bad ser ofte større ut på bilder enn det de er i virkeligheten. Ved å plassere en person i 3D tegningen får man et bedre inntrykk av den faktiske størrelsen på badet. 

Er du usikker på hvor du skal begynne? La deg inspirere her!

Steg 2: Befaring

Befaring er et av de viktigste stegene på veien til nytt bad. Det er her rørleggeren sjekker status på rør og andre viktige deler av bygget. Under befaringen kommer røreleggeren med smarte tips og forslag til løsninger som du kanskje ikke har tenkt over selv.

– Befaringen bidrar til at vi kan levere et best mulig resultat, og at du får et baderom som du vil være fornøyd med i lang tid fremover, forteller Stian.

Befaring bestiller du ved å sende en melding til din lokale Comfort-butikk her, eller ved å dra innom din nærmeste Comfort-butikk.

Etter befaringen vil du få et pristilbud på jobben som skal gjøres.

Oppussing av badet.

BEFARING: Det er under en begaring at rørleggeren sjekker status på rør og andre viktige deler av bygget.

Steg 3: Valg av samarbeidspartner

Når det kommer til hvem som skal utføre jobben, forteller Stian at det kan være fornuftig å innhente tilbud fra flere aktører. Men, ikke la deg lokke av prisen alene.

– Pris på et bad hos seriøse aktører varierer mindre, mens de useriøse kan gi deg mange gode tilbud. Sjekk alltid om aktøren du vurdere å jobbe med har de nødvendige godkjennin­gene de trenger for å utføre arbeidet, at de har ansvarforsikring og om alle håndverkerne har fagbrev eller svenne­brev. Det kan også være lurt å høre om de har referanser fra lignende prosjekter.

Steg 4: Gjennomføring

Å pusse opp et bad tar i gjennomsnitt fire uker, og du bør overlate det meste av jobben til fagpersoner.

– Det viktigste i denne fasen er å ha god logistikk mellom de involverte, og en klar fremdriftsplan. Husk at alle varer og utsyr til badet må bestilles i god tid før oppstart, slik at dere unngår forsinkelser, forklarer Stian. 

Om du hverken har tid eller lyst til å holde i prosjektstyringen selv, er dette noe vi i Comfort gjerne bidrar med. Les mer om hva vi kan hjelpe deg med her.

Overlat oppussingen av badet til fagfolk.

PUSSE OPP BADET: Skal du pusse opp badet gjør du det klokt i å overlate det meste av jobben fagpersoner. 

Steg 5: Prikken over i-en

Prikken over i-en vil for mange være å fylle det nye baderommet med myke tekstiler og personlige detaljer, men for Stian handler den om å sørge for at alt av papirer og dokumentasjon er på plass. 

– Dokumentasjon er viktig for at du skal kunne føle deg trygg på at arbeidet er riktig utført. Det er også viktig med tanke på eventuelt salg av bolig. Vi i Comfort bruker den digitale tjenesten Boligmappa, og legger au­tomatisk inn alt av dokumentasjon her. Da trenger ikke du å ta vare på dokumenter og filer, men finner alt tilgjengelig digitalt.

Les mer om Boligmappa her!

Drømmer du om å pusse opp badet? I tillegg til et stort utvalg av dusjer, møbler og kraner, finner du hos oss dyktige prosjektledere, rørleggere og interiøreksperter. Les mer her, og finn din nærmeste Comfort-butikk her

0 Klikk & hent kr 0,00