Slik fjerner du oljerfyren

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Pass på dette når du skal fjerne oljefyren

Om det ikke blir gjort riktig kan konsekvensene bli kostbare.

Innen 01. januar 2020 vil det ikke lenger være lov å fyre med oljefyr, og bytter du den ut i 2019 kan du få støtte til dette fra Enova på opptil 10.000 kroner.

Men hvordan går du frem for å fjerne oljefyren?

Oljebrenneren må rives riktig

Når oljebrenneren skal saneres – som i dette tilfelle betyr å rive og sette den ut av drift – er det ifølge Conrad Ekholt, teknisk sjef i Comfort, viktig at du forholder deg til firmaer som er spesialisert på dette området. 

– Når du skal fjerne oljebrenneren som sitter på oljefyren og oljetanken er det viktig at dette gjøres på riktig måte, da det er en svært forurensende væske som skal håndteres. Det finnes alltid restolje i oljetanker, og om dette lekker ut vil det skade området rundt. 

Fyringsolje lukter voldsomt, og om dette trekker ned i grunnen rundt for eksempel en kjeller, kan konsekvensene bli kostbare. Din lokale Comfort-rørlegger vil kunne hjelpe deg å finne riktig firma, sier Conrad.

Slik går du frem for å fjerne oljefyr og oljetank

Det er viktig å gå riktig frem når du skal gå i gang med å fjerne oljefyren. Her er noen tips på veien:

1. Finn frem nyttig informasjon

Begynn med å finne frem informasjon om oljetanken. Informasjon som tankens alder og størrelse, materiale (glassfiber, stål, osv.) og siste tilstandskontroll er viktig å vite for de som skal fjerne tanken. 

2. Gjør avtal med et firma som kan fjerne tanken

Kontakt et firma, som for eksempel Comfort, som kan fjerne oljetanken for deg, og avtal befaring og pris. Firmaet går så i gang med jobben, og finner tanken og tømmer den. I noen kommuner er det krav om at tanken må graves opp, mens i andre holder det at den renses og tettes igjen.

3. Lever tanken til avfallsstasjon (bare ved utgraving)

Skal tanken graves opp, må du få utstedt et gassfri-sertifikat, slik at tanken kan saneres og leveres til nærmeste avfallsstasjon. Når arbeidet er ferdig, skal du rapportere til kommunen. Du kan i tillegg søke støtte hos Enova, slik at du får tilbake inntil 10 000 kr.

Bor du i en nyere bolig bygd før 2010, blir arbeidet med sanering av oljetanken ofte enklere. Dette er fordi oljetanker fra denne perioden gjerne er laget av glassfiber, både fordi de ikke trenger å graves opp og ikke blir spist opp av kondensvann.

– En ståltank må i de fleste kommuner graves opp. I tillegg vil ståltanker med kondensvann på innsiden på sikt gjøre at stålet begynner å ruste. 

Så mye koster det å legge vannbåren varme.

Dette koster det å fjerne oljefyr og oljetank

Hva du må ut med for å fjerne oljefyren, kommer blant annet an på hvilken kommune du bor i. Ifølge Conrad er det forskjellige krav fra kommune til kommune, hvor noen krever oppgraving av sanert oljetank mens andre ikke.

Så mye koster det å ...

Fjerne oljefyr

Prisen for fjerning av oljefyr er rundt 10.000 kroner.

Rense oljetank

Oljetanken må renses av en registrert fagperson, og koster mellom 5.000 og 8.000 kroner.

Fjerne oljetank

Med profesjonelle til å fjerne oljetanken, i tillegg til rensing, blir totalprisen rundt 20.000 kroner.

Grave ut oljetank

Du kan grave ut tanken selv.

Det anbefales at du tar kontakt med flere leverandører for pristilbud og referanse før du gjør en avtale om rensing og fjerning.

Kilde prisliste: Enova.no.

0 Klikk & hent kr 0,00