Vannbåren varme er enda bedre med ny sirkulasjonspumpe | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Vannbåren varme er enda bedre med ny sirkulasjonspumpe

Rørlegger monterer Alpha2 sirkulasjonspumpe fra Grundfos

Bytter du ut den gamle sirkulasjonspumpen, får du mer effektiv drift og lavere strømregninger.

Vannbåren varme er en svært energieffektiv måte å varme opp huset på, og er derfor en av de smarteste oppvarmingsløsningene du kan velge. Har du varme i gulvet får du også god varmefordeling. Du kan gjerne senke temperaturen med 2-3 grader uten at det går ut over komforten. Det sparer du energi på.

Vannbårne systemer er dessuten energifleksible, som vil si at du kan fyre med en rekke ulike energikilder. Skulle det dukke opp nye og mer energieffektive muligheter i fremtiden, kan du bytte ut den eksisterende energikilden uten problemer.

Dette er ganske enkelt den mest energiriktige, miljøvennlige og fremtidsrettede måten å varme opp huset ditt på. Har du allerede et vannbårent anlegg som har vært i drift en stund, kan det imidlertid hende at du bør ta en kikk på sirkulasjonspumpen. Er den av eldre dato, kan det nemlig være mye å spare på å bytte den ut.

Grundfos-alpha2-sirulasjonspumpe-montering-innstallasjon-935x984.jpg

Driftssikker og pålitelig pumpe: Oppdater pumpen din i dag | Grundfos Alpha2 sirkulasjonspumpe

Frekvensstyrte sirkulasjonspumper gir lavere energiforbruk

Ettersom sirkulasjonspumpen drives av elektrisitet, er det nødvendigvis en kostnad forbundet med at den pumper vann rundt i anlegget.

Har du en gammel sirkulasjonspumpe, er sjansen stor for at denne kostnaden er større enn den trenger å være. Eldre pumper er nemlig mer ineffektive og strømkrevende enn nyere modeller. Det henger blant annet sammen med at de ofte går med samme kraft/effekt hele tiden. Sagt på en annen måte bruker de unødvendig mye energi.

Nyere sirkulasjonspumper er derimot frekvensstyrte, og justerer effekten etter varmebehovet. Dermed bruker de mindre energi, og du får lavere driftskostnader. I tillegg er de mer energieffektive enn eldre pumper i utgangspunktet. Der eldre pumper i snitt bruker cirka 75 watt, ligger nye pumper helt ned mot 5-10 watt. Det vil si et strømforbruk som er omtrent 80 prosent lavere. Siden 2013 har EU stilt krav om at alle pumper i varmeanlegg skal være frekvensstyrte.

Grundfos-alpha2-sirkulasjonspumpe-rorlegger-montering-935x984.jpg

Montering av Comfort-rørlegger: Få hjelp til montering eller sjekk av anlegg fra en av våre rørleggere | Finn din nærmeste Comfort-rørlegger

Lavthengende frukt for å spare strøm

Du kan med andre ord spare mye strøm på å skifte ut en gammel sirkulasjonspumpe. Hvor mye det vil utgjøre i kroner og øre, er selvsagt avhengig av strømprisen. Uansett er dette en lavthengende frukt som er enkel å starte med for å redusere strømregningene. En rørlegger kan som regel bytte ut den gamle pumpen med en ny på relativt kort tid, særlig dersom den nye pumpen er av samme størrelse som den gamle.

Men når er egentlig pumpa så gammel at den bør skiftes ut? Ifølge Grundfos bør sirkulasjonspumper som er eldre enn ca. 15 år, byttes ut. Har du en pumpe med 1-2-3 bryter på siden? Da har du også funnet et sikkert tegn på at den er klar for pensjon.

Hvis du er usikker på hvor gammel pumpa er, kan en rørlegger fra Comfort selvsagt hjelpe deg å finne ut av det.

Effektive og fremtidsrettede pumper fra Grundfos

Vurderer du å bytte ut den gamle sirkulasjonspumpa etter å ha lest dette? Da bør du sjekke ut Comfort sitt utvalg av pumper fra Grundfos. For de aller fleste privatboliger er det Grundfos sine ALPHA-pumper som er mest aktuelle. Dette er driftssikre og pålitelige sirkulasjonspumper som finnes i ulike størrelser beregnet på boliger med gulvareal opp til 250 kvadratmeter.

Grundfos-alpha3-sirulasjonspumpe-montering-innstallasjon-935x984.jpg

Høy komfort og lavt strømforbruk: Høyeffektiv og energisparende sirkulasjonspumpe | Finn din pumpe fra Grundfos

 

Felles for alle pumpene i ALPHA-serien er at de er relativt små i størrelse og har funksjonalitet som analyserer varmeanlegget automatisk. På den måten finner de den best mulige innstillingen og justerer driften etter behov. De er dessuten utviklet for å møte nye krav fra EU, som er ventet å tre i kraft i løpet av et par år. Dette er med andre ord et godt valg både nå og for fremtiden.

Comfort-service-varmeanlegg-prosjektleder-fagfolk-935x984.jpg

Ta kontakt med Comfort for å få hjelp til å finne sirkulasjonspumpen som passer ditt anlegg og dine behov. Vi er rørleggere med lidenskap for faget og lang erfaring, og i 2024 feirer vi faktisk at vi har holdt det gående i 50 år.

0 Klikk & hent kr 0,00