Smart oppbevaring på badet med speilskap

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Smart oppbevaring på badet med speilskap

Uansett om du har stort eller lite bad, er det praktisk å kunne gjemme bort tannbørster og hårspray. Slik velger du riktig speilskap.

Åpne hyller som flyter med tannbørster, hårbørster, hårspray og bodylotion, og som sakte men sikkert fyller seg med støv ... Kjenner du deg igjen? 

Enten du skal totalrenovere og starte helt på nytt, eller bare er på jakt etter en smart løsning som kan gi ro og orden på badet, er speilskap et godt valg. Her kan du gjemme bort ting du ikke ønsker at skal stå fremme, som nettopp tannbørster og hårspray. 

Speilet «skjuler» skapet, og dermed stjeler du enkelt litt ekstra oppbevaring. Det kan være praktisk, uansett hvor stort eller lite bad du har. 

Tenk på dette før du kjøper speilskap 

Før du kjøper speilskap, er det et par ting du bør tenke over. 

 Det er viktig å tenke på hvilke behov du har for oppbevaring, fortellerHanne Skjemstad, fagansvarlig for Comfort-butikkene. Hun har jobbet med salg i Comfort-butikker i nesten 14 år, og har hjulpet mange med å finne det rette speilskapet til sitt bad. 

 Visuelt sett anbefaler jeg å velge et skap som følger linjene til servanten eller servantskapet det skal henge over. Resultatet blir best om speilskap og servant har samme bredde, forklarer Hanne. 

Siden det er naturlig at man både skal barbere og sminke seg i speilet, råder Hanne deg til å velge et speilskap med lys og med integrert stikkontakt. Lyset kan monteres enten på toppen av skapet, være integrert i speildørene eller montert på innsiden av skapet

 Er det aktuelt med et speilskap som er under 80 cm i bredde vil jeg anbefale å velge sidestilt belysning. Dette vil gi et jevnt og fint lys på ansiktet, og gode forhold for sminking og barbering.  

Vil du ha den samme effekten på et speilskap med over 80 cm i bredde, velger du toppmontert belysning, som gir lys jevnt over hele bredden på speilskapet. 

Les også: Smart oppbevaring på badet

 

SPEIlSKAP MED LED-LYS: Her ser du Linn Bad Ingrid Ask 100 cm med speilskap

Den vanligste feilen mange gjør

Den vanligste feilen mange gjør når de skal velge speilskap, er å velge skap som er for høye i forhold til dybden på servanten. 

 Det er fort gjort å kjøpe et speilskap som er for høyt, og henge dette slik at du stanger hodet i skapet når du bøyer deg ned mot vasken for å skylle ansiktet, forklarer Hanne. 

 Denne feilen kan oppstå spesielt når du kjøper speilskap til en grunn eller kompakt servant. 

Tips! Vil du ha enda mer orden i skapet? Bruk praktiske brett eller kasser som kan plasseres inni skapet og åpnes eller løftes ut. 

SPEILSKAP FRA MARI-SERIEN: Linn Bad Mari grå matt vist i 100 cm. bredde med speilskap med innebygd LED-belysning, over- og underlys. 

Slik henger du opp speilskap 

Du trenger ikke rørlegger til å henge opp speilskap, men skal du koble til belysning bør du ha en autorisert elektriker til å gjøre dette. 

 Når du borrer hull i veggen på badet bryter du membranen. Det er derfor viktig at du forsegler hullene med silikon når du henger opp skapet, forteller Hanne. 

Hos oss finner du speilskap i de fleste størrelser, både for rett vegg og for hjørne. Se det store utvalget av modeller, materialer og farger her

Vil du at noen skal gjøre jobben for deg, kan du bestille skapet ferdig montert. Da kommer en av våre rørleggere eller elektrikere hjem til deg, og henger opp skapet for deg – trygt og enkelt. 

SPEILSKAP FRA ELEMENT SMAL-SERIEN: Element Smal er en ny møbelserie i stilrent design og god kvalitet. Servantskapene er under 40 cm i dybde men ivaretar funksjonalitet, og både speilskap og lystopp kommer med LED belysning.

0 Klikk & hent kr 0,00