Sluket som lar seg kombinere med store fliser

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Sluket som lar seg kombinere med store fliser

Nå skal flisene på badet være store. Så store at sluket kan bli en utfordring, men vi vet råd.

Store fliser og fall mot sluk
Nå skal flisene være store på badet, men hvordan løser vi det med sluket? Oppussing av badet står ofte øverst på ønskelisten blant nordmenn og flisene vi ønsker blir bare større. Dette gir et minimalistisk og nedtonet uttrykk, med behov for færre fuger. Romfølelsen blir også større og luftigere. Se flere designsluk her.

Vi har i Norge større fuktproblematikk å forholde oss til på bad, som er bygget i hus av treverk, enn i land med varmere klima hvor man bygger nye bad på betongkonstruksjoner. Dette gjør at vi forholder oss til helt andre krav til fall mot sluk her i landet. Små fliser på gulv, som har vært svært vanlig i Norge,er praktisk både fordi de passer godt på små baderom, men også fordi de er svært lette å skape fall mot sluk med.

Store fliser, som det nå produseres desidert mest av her til lands, er derimot vanskelige å skape fall med da de ikke kan bøyes, samt at kappejobb må gjøres med enorm presisjon for at det skal bli pent. Det er for øvrig teknisk umulig å legge store fliser mot runde sluk på grunn av kapping.

Purus Line rosegull Comfort.jpg

Hjørnesluk fra Purus i rosegull.

Sluk inntil vegg - pent og sikkert på samme tid
Avlange og trekantede sluk plassert inntil vegg er ye produkter, som ivaretar problematikken med store fliser og fall. Slukene gjør det lett for rørleggeren å legge ensidig fall og er med på å gjøre resultatet svært pent og funksjonelt dersom du velger store fliser på badet. Slukene tilfredsstiller norske krav til funksjonalitet, sikkerhet og design, og finnes i et stort antall ulike visuelle varianter avhengig av smak. Slukene har også flere fordeler ved at de legges inntil vegg - du slipper å stå på de og unngår samtidig at vannet som drypper lager lyd i risten. Kravet om at sluk skal plasseres 30 cm fra vegg gjelder ikke for disse slukene, som er godkjente helt inntil vegg.

Purus Line Chess sten Comfort sluk.jpg

Purus Line slurister finnes i mange ulike utførelser og mønster.

Produsentene av store fliser tar ikke nødvendigvis høyde for norsk byggestandard, som har skapt behovet for nytenking hva gjelder sluk og løsninger. Heldigvis har både Purus og Unidrain tatt høyde for dette når de har produsert sine nye slukserier med avlange og trekantede hjørnesluk.

Nedfelling av fliser i sluk
Ønsker du at det avlange sluket skal gå i ett med flisene har du også mulighet til å nedfelle flisen i slukristen. Dette vil skape et helhetsinntrykk, som bidrar til at sluket ikke stikker seg ut.

Comfort sluk til badet_Purus_Line_Tile_Inset2_Web.jpg

Avlangt sluk fra Purus med nedfelt flis gir et rent uttrykk

Dessverre er det mange som ikke er kjent med mulighetene de nye slukene gir på badet. Sluk må planlegges tidlig i prosessen med nytt/rehabilitert bad, for er man kommet for langt i prosessen med gulvkonstruksjon og membran er det for sent.Vi anbefaler derfor å gjøre grundig forarbeid før valg av produkter til badet.

Hos Comfort får du hjelp til å velge sluk, og de øvrige produkter og løsninger - vi gjør deg kjent med alternativene og vil alltid sørge for trygg og sikker montering av produktene vi selger. Ta kontakt med oss for hjelp og råd.