Slik velger du riktig toalett

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Du skal føle deg trygg når du handler hos oss - Comfort, det tryggeste valget

Inspirasjon og råd

Slik velger du riktig toalett

Vegghengt toalett med sort toalettsete fra Pressalit

Det handler ikke lenger kun om valget mellom gulvstående eller vegghengt toalett. Her er våre beste tips til hvordan du velger riktig toalett til ditt baderom.

De første spørsmålene Synnøve Monsen i Comfort Eide vil stille deg som er på jakt etter nytt toalett er «hvilken løsning har du i dag» og «hva ønsker du deg?».

- Toalett er en langvarig investering, og du bør tenke godt gjennom hvilken løsning du ønsker deg, forteller hun. Samtidig må du være realistisk med tanke på hvilket rørsystem du har, og hvilke hensyn du må ta om du bygger nytt.

Drømmer du høy komfort, et blikkfang eller en stilren løsning som går i ett med resten av baderommet? Dette er toalettløsningene du kan velge mellom:

Gulvstående toalett

Et gulvstående toalett er et enkelt og praktisk valg. Dagens modeller er både klassiske og stilrene, med flere gode løsninger. Gulvstående toalett brukes i dag hovedsakelig til utskifting av eksisterende toalett. Skal du bygge nytt eller totalrenovere, er vegghengt toalett en mer vanlig løsning. 

Ønsker du et gulvstående toalett, må du ta stilling til om du ønsker skjult p-lås, skjult s-lås eller åpen s-lås. Dette er betegnelser som i bunn og grunn forklarer om toalettet har hel sokkel eller ikke, og om avløpet går rett bakover (p-lås) eller rett nedover (s-lås). Hel sokkel kan være med på å gi badet et renere utrykk, samtidig som det minimerer kriker og kroker hvor støv kan samle seg.

Se utvalget av gulvstående toaletter her.

Vegghengt toalett

Vegghengt toalett er den nye standarden i norske hjem, og det vanligste valget når det bygges nytt eller pusses opp. Et vegghengt toalett har gjerne innebygget sisterne, noe som gir et rent og moderne utrykk på badet. En innebygget sisterne gir deg også flere kreative muligheter. 

En annen mulighet er å la sisternen bli et stilfullt blikkfang på baderommet, med løsninger som Geberit Monolith. Denne monteres raskt og enkelt utenpå veggen.

Les også: Tre grunner til å velge vegghengt toalett 

 

MODERNE UTRYKK: Med vegghengt toalett får badet et rent og moderne utrykk. Her ser du vegghengt toalett med sort toalettsete fra Pressalit.

Dusjtoalett

Dusjtoalett er den nyeste løsningen på markedet. Toalettet er koblet til strøm, og har funksjoner som spyling, tørking og luftavsug. Enkelte modeller har også funksjon for oppvarming i setet og automtatisk åpning og lokking av lokk.

De beste toalettene for deg som skal bygge nytt

Skal du bygge nytt har du mye å velge mellom. Befinner du deg i denne målgruppen, anbefaler Synnøve hos Comfort Eide vegghengt toalett med innebyggingssisterne fra Geberit, med mulighet for å koble til strøm. Da har du en løsning som du kan benytte deg av i mange år fremover, og som du kan bruke videre om du ønsker å oppgradere til et dusjtoalett – et produkt som Synnøve tror vi vil se mer og mer av i årene som kommer.

Toalettet for deg som er ute etter «det nyeste»

Er du opptatt av teknologi og ønsker deg et baderom med de nyeste løsningene, anbefaler Synnøve toalettet AquaClean Mera Comfort fra Geberit.

- Dette er fremtidens toalett! AquaClean Mera Comfort er et dusjtoalett som jeg kan anbefale til alle. Her får du varme i setet, automatisk åpning og lukking og flere valgmuligheter for spyling. 

Les også: Slik fungerer et dusjtoalett

FREMTIDENS TOALETT: Dusjtoalettet AquaClean Mera Comfort fra Geberit. 

Toalettet for deg som skal bytte ut det gamle

Der et nytt og moderne toalett kan bidra til å heve helhetsinntrykket på baderommet, kan et slitt og gammelt toalett senke det. Enten du skal selge, nettopp har flyttet inn eller rett og slett er lei av det gamle toalettet, vil et nytt toalett gi hele baderommet et løft.

- Skal du bytte ut det gamle toalettet anbefaler jeg å velge et fra Porsgrund Glow. Porsgrund Glow Rimfree 64 har hel sokkel (skjult p-lås), noe som skapet et rent og moderne uttrykk. En annen mulighet er Porsgrund Glow 60, et gulvtoalett uten spylekant og med hel sokkel (skjult s-lås).

Snakk med rørlegger!

I liket med det meste på baderommet, er det viktig at det gamle toalettet blir koblet fra og det nye koblet til på forskriftsmessig måte.

- Her trenger du hjelp av rørlegger, særlig om du skal montere vegghengt toalett. Da er du sikkert på at jobben blir forskriftsmessig utført. Samtidig er du garantert at rørlegger kan komme tilbake om det skulle dukke opp feil eller problemer.  

Finn din nærmeste Comfort-rørlegger og butikk her!

0 Klikk & hent kr 0,00