Slik velger du riktig badekar

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Slik velger du riktig badekar

Interform Oyster badekar

Uansett hvor stort bad du har, finnes det et badekar for deg.

Skal du kjøpe badekar, men synes det er vanskelig å vite hvor du skal starte? 

Du får badekar i mange ulike størrelser og kombinasjoner, og uansett hvor stort bad du har, finnes det et badekar for deg.

Et stort utvalg badekar til store og små bad

Visste du at det finnes badekar også for deg som har lite baderom? Du kan faktisk få badekar ned til 105 centimeter i lengden! Det finnes blant annet sittebadekar, hvor du har et opphøyd sete i bunnen. 

– Ellers finnes det badekar i de fleste størrelser, forteller Hanne Skjemstad. Hun er fagansvarlig for Comfort-butikkene i Norge, og har jobbet med salg i Comfort-butikker i nesten 14 år. 

– Lengder som 120, 130, 140, 150, 160, 170, 180 og opptil 200 centimeter er vanlige. I tillegg finnes det også størrelser mellom disse målene, slik at du kan få et badekar som passer perfekt hos deg. 

Tips! Før du bestemmer deg for badekar, bør du først og fremst finne ut om det er plass til å transportere det inn på badet. Husk derfor å ta kontrollmål av døråpningen før du ser etter badekar.

Badekaret for deg som vil ha plass til både dusj og badekar

Er du usikker på om du vil ha både dusj og badekar, eller en kombinasjon? De fleste badekar kan kombineres med en dusjvegg, slik at du slipper å velge.

– Fordelen med å velge badekar med dusjvegg er at du kan bruke badekaret til å dusje i, og samtidig hindre for mye vannsøl ut i rommet. Med en dusjvegg beskytter du også baderomsmøbler som står ved siden av badekaret mot vannskader, forteller Hanne. 

TIDLØST BADEKAR: Milano badekar fra Laufen er et tidløst og solid badekar i emaljert stål. Badekaret kan stå fritt eller mures inn.

Badekaret for deg som vil ha mange valgmuligheter

Et innebygd badekar blir en del av rommet, og Hanne forteller at nettopp dette er grunnen til at mange velger denne type badekar. Her velger du selv om du vil at badekaret skal være blikkfang, eller om det skal gli inn som en naturlig del av interiøret. 

– Et innebygd rektangulært badekar finnes for både én og flere personer. Har du plass til et større kar, altså fra 160 centimeter og oppover, kan du få avløp i midten. Dette er en fordel om dere er to som skal bade samtidig, fordi da slipper man å sitte oppå bunnventilen i badekaret, og bunnen er lik utformet på begge sider, tipser Hanne.

INNEBYGD BADEKAR FRA SVEDBERGS: Z160 badekar standard fra Svedbergs er et enkelt og minimalistisk badekar – akkurat passe til en person. Her i 160 cm lengde.

Er et innebygd badekar noe for deg? Her er fem ting du må vite:

– Plasserer du et innebygd badekar mellom to vegger, kan du bygge inn badekaret for å fylle ut området rundt karet. Da slipper du vanskelige kriker og kroker når du skal rengjøre badekaret.

– Ligger sluket under badekaret, er det viktig å sette inn en inspeksjonsluke og en dreneringsåpning. Da oppdager du eventuelle vannlekkasjer under badekaret. 

– Med et sluk under badekaret kan det være utfordrende å komme til for å rense det, så derfor anbefales det å jevnlig bruke avløpsrens.

– Et hjørnekar kan du få i høyre- og venstreutgave, og mange av dem leveres både med og uten massasjesystem.

– Du kan enten mure inn hjørnekaret eller bestille det med front- og sidepaneler. Paneler er noe man kler inn badekaret med dersom det ikke har helstøpte fronter, som noen frittstående badekar har. 

Badekaret for deg som ønsker luksus

Et frittstående badekar kan stå midt på badegulvet, og gir et luksuriøst uttrykk. Du kan også få frittstående badekar med helstøpte fronter, noe som gjør det enklere å holde rent fordi det har mindre kriker og kroker som samler støv. Du kan få frittstående badekar med både rund, oval og rektangulær form.

LUKSURIØST BADEKAR: Savon frittstående Solidsurface-badekar er et romslig og eksklusivt badekar i det naturlige komposittmateriale Solid Surface. Badekaret har stabile integrerte ben, som gir et karakteristisk uttrykk.

Velger du et i komposittmateriale (materialer sammensatt av to eller flere forskjellige materialer), bør du være klar over at det kan være ganske tungt. Derfor bør du undersøke om gulvkonsentrasjonen tåler totalvekten av badekar, vann og menneske. 

– Det kan også være utfordrende å transportere det og koble det til avløp på grunn av vekten, så sørg for god informasjon i forkant, slik at du unngår ubehagelige overraskelser når badekaret skal leveres, sier Hanne.

Her kan du se vårt store utvalg av badekar.

0 Klikk & hent kr 0,00