Slik velger du et miljøvennlig blandebatteri til baderommet

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Slik velger du et miljøvennlig blandebatteri til baderommet

Slik velger du et miljøvennlig blandebatteri til baderommet

Her er blandebatteriene som både du og miljøet vil like.

Det blir stadig viktigere for oss å ta gode miljøvennlige valg i hverdagen – også når vi skal pusse opp.

Å skru av vannet når du pusser tennene er noe alle burde gjøre, og skal du bygge nytt eller pusse opp badet, kan en av disse blandebatteriene gjøre det å tenke på miljøet enda enklere – uten at det trenger å gå på bekostning av godt design.

Slik velger du miljøvennlig blandebatteri

– På en berøringsfri kran, som på fagspråket ofte blir omtalt som bevegelsesstyrt batteri, vil vannet automatisk skru seg av når du ikke har behov for at det renner. Slik sparer du miljøet for mange liter i løpet av et år med tannpuss, håndvask og barbering. Her er Hansgrohe Focus elektronisk servantarmatur et godt valg, forteller Trond Hoel, regionsjef i Comfort.

Et blandebatteri med touch har mye den samme funksjon som en berøringsfri servantkran – den eneste forskjellen er at du må trykke på toppen av kranen for å skru på vannet. Alessi Sense by Oras er en slik servantkran. 

– Trykker du lett på toppen er kranen åpen i 6 sekunder. Trykker du på toppen av kranen i ett sekund, holder kranen åpent i ett minutt. Trykker du på toppen av kranen i 4 sekunder, går kranen i rengjøringsmodus og stenges i 20 sekunder.

LEKTRONISK SERVANT: Hansgrohe Focus elektronisk servantarmatur har infrarød sensor, som gjør at det bare kommer vann når du faktisk skal bruke det.

Blandebatteri med miljøvennlig overflate

Når vi snakker om miljø og valg av blandebatteri, er vannforbruk naturlig nok det første vi tenker på. Det mange ikke tenker på, er hvilken overflate blandebatteriet har. I fleste tilfeller består denne av krom, som under produksjon er både miljø- og helseskadelig.

– FIMA Carlo Frattini er Europas eneste kranprodusent som benytter såkalt 3-valent krom, som ikke er skadelig hverken for omgivelsene eller de som er involvert i produksjonen, forteller Trond.

Her kan du se hele utvalget av FIMA-kraner hos oss.

Det er ikke bare med tanke på overflate og materialvalg at FIMA har fokus på miljøet. De er blant annet selvforsynt med energi fra solcellepaneler, og du kan bestille kranene deres med energi- og vannsparing inkludert i komponentene, som gjør den enda mer miljøvennlig og økonomisk.

Lurer du på hvilket blandebatteri du skal velge? Vi hjelper deg gjerne med å finne den riktige løsningen for både deg, og miljøet. Finn din nærmeste Comfort-butikk her.

0 Klikk & hent kr 0,00