Slik vasker du dusjen

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Slik vasker du dusjen

Slurver du med vaskingen kan du forkorte dusjens levetid.

De fleste av oss har gode rutiner for vask av baderommet, men er kanskje mindre flinke når det gjelder dusjen. 

- Når man dusjer samler det seg både såpe, hudfett, kalk og hår i dusjen. Dette utvikler seg til bakterier, som i verste fall kan gi grobunn for sopp, forteller Hanne Skjemstad, fagansvarlig for Comfort-butikkene i Norge. Hun har jobbet med salg i Comfort-butikker i nesten 14 år og har lang fartstid i bransjen.

Så ofte bør du vaske dusjen

Uavhengig av om dusjen er helt ny, eller begynner å dra på årene, bør du ifølge Hanne vaske dusjen så ofte som én gang i uken, litt avhengig av hvor mange som bruker den. Slurver du, vil det føre til at dusjløsningen blir raskere slitt. 

- Slurver du, kan glasset i dusjen få kalkavleiring, noe som er vanskelig å bli kvitt, og overflaten blir matt. Fliser og fuger kan få misfarging og sopp/jordslag, og tetningslistene kan bli gule. 

- Første råd er å være flink til å bruke dusjnal på glassveggene og gulvet etter hver gang du har dusjet. Da vil du få mindre kalkavleiring og forlenge dusjens levetid, forteller Hanne.

Slik vasker du dusjen

I jungelen av vaskemidler kan det være vanskelig å vite hvilke produkter du skal bruke til ulike deler av baderommet. Hos Comfort finner du alt du trenger for en skinnende ren dusj. 

Her er Hannes beste råd til hvordan du vasker dusjen: 

Til dusj, badekar, vegger og gulvfliser inni dusjen kan du bruke Sanicid Sanitærrens, som du finner her.

- Sanicid Sanitærrens fjerner effektivt både hudfett, bakterier, fotsopp, vortevirus og mikroorganismer.

Til vegger i dusjkabinett kan du bruke Kalkfjerner fra Norenco, som du finner her.

- Kalkfjerneren fra Norenco er både effektiv og miljøvennlig. Denne kan også brukes på dusjarmaturet. 

Til hardere kalkavleiring kan du bruke Norenco Glassfornyer, som du finner her.

- Norenco Glassfornyer er et pulver av finmalt glass, som man gnir inn i glasset med en klut og deretter skyller av med kaldt vann. Den er veldig effektivt på glass, men er ikke anbefalt å bruke på plast.

Slik renser du sluket i dusjen

Det er mer enn bare dørene og veggene som skal vaskes – det er også viktig å jevnlig rense sluket. Den beste måten å gjøre det på, er ifølge Hanne å løfte av slukristen og fjerne hår og slam med hendene.

- De fleste sluk har vannlås, som kan løftes opp og renses grundig. Vannlås hindrer lukt fra kloakkanlegget i å komme inn på badet, så vær nøye med å sette denne riktig på plass etter rens. Husk å bruke hansker.

Med jevne mellomrom kan du også bruke en flytende avløpsrens, som for eksempel Mudin. Denne løser opp det meste av såpe, hudfett og hår som har samlet seg, både i sluk og på innsiden av rørene.

- Følg anvisningen på pakningen, eller snakk med din lokale Comfort-forhandler for tips til hvordan du gjennom riktig rengjøring kan forlenge levetiden på dusjløsningen din, råder Hanne.

0 Klikk & hent kr 0,00