Slik holder du orden på vaskerommet | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Slik holder du orden på vaskerommet

Linn Bad vaskeromsinnredning i hvit matt med smarte løsninger inne i skapene, slik som uttrekkbart strykebrett, skittentøyskurv og diverse hyllesystemer

Et ryddig og oversiktlig vaskerom gjør klesvasken enklere.

Er du så heldig at du har et eget vaskerom, er du sikkert også kjent med hvor fort det kan bli rotete og uoversiktlig. 

- Et ryddig og godt organisert vaskerom kan gi deg en enklere hverdag og bidra til at vaskingen går lettere, forteller Hanne Skjemstad. Hun er fagansvarlig for Comfort-butikkene i Norge, og møter stadig mennesker som er på jakt etter gode løsninger som kan forenkle hverdagen. 

Spesialtilpasset innredning til vaskerommet

Visste du at det finnes egne møbler og innredninger for vaskerommet? Dette er møbler og løsninger som passer til både store og små vaskerom. En vaskeromsinnredning skiller seg fra den tradisjonelle baderomsinnredning ved at den kan ha ulike, smarte løsninger inne i skapene. 

Dette kan for eksempel være uttrekkbart strykebrett, skittentøyskurv, diverse hyllesystemer, opphøyde skap og høyskap til ekstra oppbevaring.  

- Vaskeromsinnredningene fra Linn Bad og Alterna kommer som moduler i flere størrelser, slik at du kan tilpasse skapene ut fra hvor stort vaskerom du har, forteller Hanne.

Har du lite vaskerom og ønsker å utnytte gulvplassen på best mulig måte kan du sette tørketrommel oppå vaskemaskinen.

SMART VASKEROMSLØSNING: Med Alterna vaskeromsmøbel har du mulighet til å sette sammen et vaskerom akkuratt slik du ønsker og har plass til. Det er enkle løsninger med sapplass, eller kanskje du ønsker mer fleksibel og praktisk oppbevaring med ulike tilbehørløsninger. 

Slik får du et smartere vaskerom

Er du lei av å måtte bøye deg ned for å ta inn og ut av vaskemaskinen, eller plages med vond rygg, kan en vaskeromsinnredning med opphøyde skap for vaskemaskin og tørketrommel gi deg en enklere hverdag. Da får du moduler med skuff nederst og en benkeplate til å sette hvitevarene oppå. 

- Med en slik løsning får du en bedre arbeidshøyde når du tar inn og ut av vaskemaskin og tørketrommel, fordi du slipper å bøye deg ned. I tillegg får du bedre oversikt om det ligger noe igjen inni maskinene.

Her er Hannes beste tips til et smartere vaskerom:  

  • Med innebygd strykebrett i skuffen sparer du plass. 
  • Med skittentøyskurver på skinner, montert inni skapet, får du et mer ryddig uttrykk og du frigjør gulvplass.
  • Ifølge Hanne bør du ha en utslagsvask med høy kran på vaskerommet, slik at du enkelt kan fylle en bøtte med vann.
  • Velg en kran med uttrekkbar tut for en mer fleksibel vannstråle. 
  • Er der et høyskap i vaskeromsinnredningen din, kan du bruke dette som bøttekott og holde orden på alt fra støvsuger til kosteskaft. 
  • Noen høyskap inneholder også låsbare skap til for eksempel farlige rengjøringsmidler, slik at nysgjerrige barnefingre ikke får tak i dette.
  • Velg åpne hyller fremfor overskap. Da får du et luftigere preg på rommet.
  • Vaskeromsskap er som regel dypere enn baderomsskap, så velg gjerne skuffer eller uttrekkbare kurver for å få bedre oversikt over innholdet i skapet. 

INNEBYGD STRYKEBRETT: Vaskeromsinnredning fra Alterna kommer med innebygd strykebrett i skuffen, som gjør at du sparer plass.

Andre tips for å få orden på vaskerommet, er å ha minst mulig rot stående fremme, og heller sette frem dekorative elementer, som planter, duftlys og kurver i små grupper for å skape en hyggelig stemning. Fyll gjerne vaskemidler i fine beholdere, så gjør det ikke noe om de står fremme på benken.

- Hvorfor skal ikke et vaskerom være like hyggelig som et kjøkken eller bad? Kanskje blir du mer inspirert til å vaske dersom omgivelsene er hyggeligere, avslutter Hanne.

Se flere vaskeromsinnredninger her.

0 Klikk & hent kr 0,00