Slik fikk Siv Elise sitt drømmebad med hjelp fra Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Du skal føle deg trygg når du handler hos oss - Comfort, det tryggeste valget

Inspirasjon og råd

Slik fikk Siv Elise sitt drømmebad

Siv Elise sitt drømmebad med utsikt fra badekaret.

Etter 15 år med et praktisk bad som egnet seg for en småbarnsfamilie, har Siv Elise endelig fått sin avslappende oase. Bli med inn på hennes drømmebad.

Når Siv Elise Seland ligger i badekaret, er det med usjenert utsikt til vill, vakker natur – og en alpakka eller to som spaserer forbi. 

– Vi har i aller høyeste grad tatt naturen inn, ler hun.

Etter tre måneder med oppussing, kan Siv Elise endelig åpne baderomsdøren og invitere oss inn i sin helt egne oase. Veggene malt i en lun terrakottafarge. Baderomsmøblene i mørkbeiset tre komplementerer elegant de hvite marmorflisene på gulvet. Det hele rammes inn av et enormt vindu som strekker seg fra gulv til tak. Inn flommer godt og naturlig lys.  

– Baderommet har blitt et rom hvor jeg kan lukke døren og slappe av. Det gir meg en helt annen ro enn tidligere, forteller Siv Elise fornøyd.

Siv Elise sitt drømmebad. Terrakottafargen på veggen gjør seg godt til det hvite toalettet og badekaret.

LUN STEMNING: Varm terrakotta i kombinasjon med hvite fliser og grønne planter skaper en avslappende oase. Legg merke til de dekorative flisene som er burkt for å bygge inn sisternen. 

Fra praktisk til nytt og lekkert baderom

Badet ble sist pusset opp i 2004. Den gang var Siv Elise og mannen nyetablerte, og valgene de tok bar preg av både budsjett småbarn. Men nå, 15 år senere, stod ikke ordet «praktisk» øverst på ønskelisten.

– Jeg ville heller skape noe nytt og lekkert, sier Siv Elise.

En ting var sikkert – denne gangen skulle de gjøre minst mulig av jobben selv. Siv Elise tok dermed kontakt med ulike entreprenører, før valget til slutt falt på en lokal bedrift og samarbeidspartneren Comfort Mæland RørVigrestad på Jæren.

– På det tidspunktet hadde jeg ingen konkret plan for hva vi ønsket å gjøre, utover noen løse tanker om stil og tone, forteller hun.

FUGLEPERSPEKTIV: Slik så drømmebadet til Siv Elise ut i tegneprogrammet. 

Fra drømmebad til virkelighet

Med hjelp fra Comfort Mæland rør fikk Siv Elise tegnet opp badet, og kunne dermed se 3D-bilder av hvordan ulike valg av speil, farge på veggene og type baderomsmøbler ville påvirke sluttresultatet.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er kostbart å pusse opp bad. Du skal være ganske trygg på de valgene du tar, sier Siv Elise. 

Det er May-Linn Njærheim hos Comfort Mæland rør helt enig i.

– Skal du bygge drømmebadet, nytter det ikke å stresse. Hos Siv Elise startet vi med en befaring, hvor vi også startet samtalen om hvordan hun så for seg drømmebadet. Det gir både oss og deg som skal pusse opp et felles utgangspunkt, og er noe jeg anbefaler alle som skal pusse opp bad å starte med, forteller hun.

Hun roser Siv Elise for å være åpen for innspill og forslag.

– I likhet med Siv Elise er det mange som har en drøm, men som ikke vet hvordan de kan gjøre drømmebadet til virkelighet. Det er nettopp her vi kan hjelpe til. Jo tidligere vi blir involvert i et prosjekt, jo bedre rådgivere kan vi være.

3D tegning av baderom laget med tegneprogram hos Comfort.

DRØMMEBADET I 3D: Slik så tegningen av drømmebadet til Siv Elise ut i tegneprogrammet til Comfort. På denne måten kunne hun se hvordan ulike valg av speil, farge på veggene og type baderomsmøbler ville påvirke sluttresultatet.

Inspirasjon fra Marocco og sør-Italia

Siv Elise er gründer og designer bak klesmerket iiS of Norway og iiS Woodling. Hun hadde tidlig en idé om hvilken stil hun ønsket at det nye badet skulle ha.

– Jeg har hentet mye inspirasjon fra Marocco og sør-Italia. Målet var å skape et varmt og lunt rom, med mye jordfarger, sand og varme, gylne toner.

Men selv for en erfaren estetiker skulle det bli vanskelig å finne frem i jungelen av fliser og baderomsmøbler.

–  Jeg var innom utrolig mange butikker for å se på ulike fliser, og til slutt falt jeg pladask for noen lyse marmorfliser. De har en glatt og fin overflate, og er utrolig gode å gå på.

FRA DRØM TIL VIRKELIGHET: Siv Elise ønsket å skape et varmt og lunt rom, med mye jordfarger, sand og varme, gylne toner.

Riktig valg av baderomsmøbler

Deretter sto møblene for tur. Siv Elise hadde mange runder i tegneprogrammet sammen med May-Linn hos Comfort før valget til slutt falt på baderomsmøbelet Zone i brun ask fra Vedum. Baderomsmøbelet er langt nok til å romme to servanter, og har store skuffer hvor familien kan gjemme bort alt av hårbørster og småting.

– Nå trenger vi ikke lenger kjempe om plass rundt vasken. Det er noe jeg er utrolig fornøyd med!

Også de to dekorative runde speilene er fra Vedum. Servantkranene er modellen Axor Starck fra Hansgrohe, mens bidet og veggtoalettet er levert av Duravit. Badekaret er levert av Interform, og modellen heter Viena.

Siv Elise sitt drømmebad. Runde speil fra Vedum.

BLIKKFANG: De to runde baderomsspeilene fra Vedum fungerer som et spennende blikkfang. Legg merke til lysfunksjonen. 

Når du pusser opp badet, er det viktig å ta vare på dokumentasjonen som viser at arbeid på baderom er blitt utført i tråd med kravene som er satt for våtrom. Etter oppussingen, fikk Siv Elise all nødvendig dokumentasjon lagret digitalt hos tjenesten Boligmappa. Endelig kan hun ta i bruk drømmebadet. Og hilse på forbipasserende alpakkaer.

–      Det er helt fantastisk! 

Vi hjelper deg med å planlegge drømmebadet ditt fra A til Å! Se mer om hvilke tjenester vi tilbyr her.

Pusse opp badet? Dette kan vi hjelpe deg med:

I tillegg til et stort utvalg av baderomsmøbler, dusjløsninger og kraner, møter du hos i Comfort dyktige fagpersoner og rørleggere som kan ta på seg hele oppussingsjobben for deg – fra planforslag og prosjektledelse, til flislegging, montering og rørleggertjenester.

Interiørdesignere
Trenger du ideer og inspirasjon til ditt nye baderom? I flere av våre butikker finner du dyktige interiørarkitekter som kan hjelpe deg finne stilen du ønsker deg. 

Planforslag
En god planløsning er viktig, uansett om du skal bygge nytt eller totalrenovere. Kontakt en av våre butikker og avtal et møte, så kan vi sammen se på hvilken planløsning som passer best til deg og din livsstil.

Befaring
May-Linn Njærheim hos Comfort Mæland rør anbefaler at du alltid starter prosessen med en befaring. Da får du nyttige råd og veiledning fra fagpersoner, og dere kan starte samtalen om hva som er ditt drømmebad. Under en befaring kommer en av våre prosjektledere hjem til deg, og gjør en faglig vurdering av badet ditt. Her avdekkes blant annet badets tekniske standard.

Prosjektledelse
Hos Comfort møter du dyktige fagpersoner og rørleggere som kan ta på seg hele oppussingsjobben for deg – fra planforslag og prosjektledelse, til flislegging, montering og rørleggertjenester. Vi henter inn alle fagfolk som er involverte i oppussingsprosessen og koordinerer dialog og arbeid mellom de involverte.

Garanti
Å pusse opp badet er en stor avgjørelse som du skal leve med lenge. Hos oss kan du være sikker på at jobben utføres av fagfolk som vet hva de driver med.

Boligmappa
Det er viktig å ta vare på dokumentasjonen som viser at arbeid på baderom er blitt utført i tråd med kravene som er satt for våtrom. Vi lagrer all nødvendig dokumentasjon i den digitale tjenesten Boligmappa, slik at du slipper å spare på papirer og dokumenter selv.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Siv Elise Seland. 

0 Klikk & hent kr 0,00