Slik får du en grønnere hverdag på badet | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Du skal føle deg trygg når du handler hos oss - Comfort, det tryggeste valget

Inspirasjon og råd

Slik får du en grønnere hverdag på badet

Innred badet med naturlige materialer som detaljer i tre og bambus

Vann er en av verdens mest verdifulle ressurser. Her er våre beste tips til hvordan du kan få en grønnere hverdag på badet, fra valg av møbler og kraner, til vaskemidler og løsninger som sparer på vannet.

Å få en grønnere hverdag på badet har aldri vært enklere.

Å skru av vannet når vi pusser tennene er noe alle burde gjøre, og skal du bygge nytt eller pusse opp badet, finnes det flere produkter og produsenter som gjør det å tenke på miljøet til en selvfølge – uten at det trenger å gå på bekostning av godt design.

Her er våre beste tips til hvordan du kan få en grønnere hverdag på badet!

Oras Electra berøringsfri servantkran for unødvendig bruk av vann

MINDRE UNØDVENDIG BRUK AV VANN: Berøringsfrie kraner skrur seg automatisk på når du holder hendene foran sensoren, og av når du ikke har behov for at vannet renner lenger. Kranen på bildet er Oras Electra.

Kranene som hjelper deg spare vann

Vann er en av verdens mest verdifulle ressurser, og en grønnere hverdag på badet handler i stor grad om hvordan vi kan utnytte det på en mest mulig bærekraftig måte.

Er du for eksempel bevisst på hvor lenge du lar vannet renne når du pusser tennene, vasker hendene eller barberer deg, kan du spare miljøet for mange liter vann i løpet av et år. For å hjelpe deg bruke mindre unødvendig vann, har flere produsenter lansert berøringsfrie kraner. Disse skrur seg automatisk på når du holder hendene under tuten, og av når du ikke har behov for at vannet renner lenger. Et eksempel på en slik kran er modellen «Optima servantkran» fra Oras.

Et blandebatteri med touch har mye av den samme funksjonen som en berøringsfri kran. Den eneste forskjellen er at du må trykke på toppen av kranen for å skru på vannet.

Kranen «Alessi Sense» fra Oras er en slik servantkran. Trykker du lett på toppen er kranen åpen i 6 sekunder. Trykker du på toppen av kranen i ett sekund, holder kranen åpent i ett minutt.

Spar på vannet, ikke kosen

Minuttene under de varme dusjstrålene er for mange av oss et hellig ritual.

En grønnere hverdag betyr ikke at vi ikke kan nyte dusjopplevelsen, vi kutter bare enkelt og greit litt ned. Dusjer du i fem minutter i stedet for ti, sparer du både miljøet og penger på strømretningen.

Det å installere en sparedusj er en annen løsning. Bytter du dusj, kan du spare opp mot 60 % av varmtvannet!

Sparedusjen har et ufortjent dårlig rykte som stammer fra 90-tallet, hvor løsningen ofte var synonymt med dårlig trykk i dusjen. Med dagens modeller trenger du ikke gå på kompromiss av hverken miljø eller dusjopplevelse. Flere av sparedusjene er designet slik at de pumper luft inn i vannstrålene, noe som får trykket i dusjen til å kjennes kraftigere.  Vinn-vinn for både deg og verden rundt oss!

Velg møbler og kraner som er produsert med hensyn til miljøet

Når vi snakker om en grønnere hverdag på badet, er vannforbruk naturlig nok det første vi tenker på. Men når vi pusser opp eller kjøper nye møbler og småting, er det viktig å være bevisst på hvordan disse er produsert.

En ting som mange av oss ikke tenker på, er hva kranen er laget av. Ofte er dette krom, som under produksjon er både miljø- og helseskadelig.

Italienske FIMA er Europas eneste kranprodusent som bruker såkalt 3-valent krom, som ikke er skadelig for hverken omgivelsene eller de som er involvert i produksjonen.

Det er ikke bare med tanke på overflate og materialvalg at FIMA har fokus på miljøet. Fabrikken hvor kranene lages er selvforsynt med energi fra solcellepaneler, og du kan bestille kranene deres med energi- og vannsparing. Et sikkert bevis på at du ikke trenger å velge mellom design og miljø når du skal pusse opp badet!

Fima Spillo Up XS servantkran i hvitt

PRODUSERT MED SOLCELLER: Fabrikken hvor den italienske FIMA lager de stilsikre kranene sine er selvforsynt med energi fra solcellepaneler. På bildet: Servantkranen Spillo Up XS fra FIMA i fargen hvit. 

Velger du kvalitet, sparer du miljøet for belastningen ved bruk og kast. Nettopp dette er filosofien til den danske produsenten Dansani. De arbeider for å støtte FNs bærekraftsmål, og produserer baderomsmøbler og tilbehør med utgangspunkt i ansvarlig forbruk, produksjon og bærekraftig energi. Og kanskje viktigst av alt – de designer kvalitetsprodukter basert på stolte, danske håndverkstradisjoner som kan brukes i mange år.  

Dansani Inzo baderomsmøbel i drivtømmer og dansk kvalitet

KVALITET OG GODT HÅNDVERK: Danske Dansani lager baderomsmøbler på en måte som minimerer miljøpåvirkningen under produksjon, men også under bruk og den dagen møblene skal byttes ut. På bildet: Dansani Inzo baderomsmøblel i drivtømmer.  

Noen ganger må det smart teknologi til for å gi oss en grønnere hverdag, og på badet er det nettopp dette Oras ønsker å hjelpe oss med. De lager aldri teknologi med mindre det er bra for miljøet, en filosofi som har gitt oss både verdens første kran hvor du kunne stille både varmt og kaldt vann med ett grep (i 1976, en oppfinnelse som lot oss spare både vann og energi) og dagens moderne berøringsfrie kraner som automatisk skrur seg av når du ikke har behov for at vannet renner.

Bytt til vaskemidler som er snillere mot miljøet

Vi heier på produkter som både er bra for hjemmet og miljøet vårt. Vaskemidlene fra KINN Living er veganske, biologisk nedbrytbare og uten skadelige kjemikalier. Baderomssprayen gjør skånsomt rent, og etterlater en fantastisk duft av beroligende lavendel.

Innred med naturlige materialer

Bruker du materialer som tre, kork og bambus skaper du ikke bare et varmt og naturlig rom, du spiller også på lag med naturen. Bytt ut syntetiske materialer som plast med naturlige materialer som nettopp tre, kork og bambus, og nyt en avslappende stund på badet med litt bedre samvittighet.  

Turiform Bambus badekarbro og bokser i bambus

AVSLAPPENDE: Innred badet med naturlige materialer som detaljer i tre og bambus. På bildet: Serien "Bambus" fra Turiform.

Åtte tips som gir deg en grønnere hverdag på badet:

  1. Bruk den lille spyleknappen på toalettet, og bytt ut det gamle toalettet som trenger mye vann med et mer moderne som er mer vanneffektivt i bruk.
  2. Skru av vannet når du pusser tennene.
  3. Kutt dusjtiden fra ti minutter til fem minutter. Da sparer du både miljøet og penger!
  4. Installer en sparedusj. Da sparer du opp til 60 % av varmtvannet.
  5. Fiks kraner som drypper, og bytt ut den gamle kranen med en grønnere modell.
  6. Bruk vaskemidler som er snille mot miljøet.
  7. Velg produsenter som har fokus på miljøet, som Dansani, Fima og Oras.
  8. Bruk naturlige materialer som tre, kork og bambus.
0 Klikk & hent kr 0,00