Sentral godkjenning av rørleggere - Hva er det?

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Derfor bør du vite hva sentral godkjenning av rørleggere er

Rørlegger som fikser kran på badet

Sentral godkjenning gjør at du kan være trygg i valget ditt av rørlegger.

Når du trenger rørlegger til en jobb i hjemmet ditt, er det visse forholdsregler du bør ta. Blant annet kan det være lurt å sørge for at rørleggerbedriften du velger til jobben har kvalitetsstempelet «sentral godkjenning».

Dette er sentral godkjenning

Sentral godkjenning er en kvalitetsordning fra Direktoratet for byggkvalitet for foretak i byggenæringen, hvor kvalifikasjoner blir vurdert opp mot kravene i byggesaksforskriften.

Denne godkjenningen viser at bedriften har kompetanse, erfaring og systemer som er tilpasset aktivitetene som utføres i byggenæringen. Godkjenningen viser også at de betaler skatt og avgifter. 

– Sentral godkjenning varer i tre år, og kan fornyes dersom bedriften kan dokumentere at det fortsatt oppfyller vilkårene for godkjenning, sier Hanne Skjemstad, fagansvarlig for Comfort-butikkene.

Derfor bør du velge en bedrift med sentral godkjenning

Godkjenningen, som alle Comfort sine rørleggere har, gir deg som forbruker en ekstra trygghet når du skal velge rørlegger. Kvalitetsstempelet «sentral godkjenning» viser at bedriften du vurderer følger forskriftene, og at arbeidet vil bli utført etter de kravene som er satt av myndighetene.

Hva er konsekvensene ved å bruke en rørleggerbedrift som ikke har denne godkjenningen?

– Du risikerer at arbeidet som blir utført ikke blir gjort riktig. I verste fall kan det resultere i vannlekkasjer og større skader på bygningsmassen, forteller Hanne.

Finn en rørlegger nær deg her!  

0 Klikk & hent kr 0,00