Råd fra ekspertene: Slik får du drømmebadet

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Råd fra ekspertene: Slik får du drømmebadet

Bad som har blitt pusset opp.

Fra god planlegging til personlige detaljer. Drømmebadet handler om hvordan du bygger det – og hva du fyller det med. Her får du rådene du trenger, fra både rørleggeren og interiøreksperten.

Badet er for mange av oss rommet hvor vi kan lukke døren, stenge verden ute og senke skuldrene. Det er her vi både starter og avslutter dagen. Det er her viktige ritualer, som lek i badekaret, et kyss etter tannpussen og forberedelser til dagens små og store gjøremål utspiller seg.

Å pusse opp badet krever både tid og penger. Det er ikke her snarveiene skal tas. Fokuser på langsiktige løsninger og kvalitet i alle ledd, og si «ja, takk» til rørleggere og fagpersoner som vil hjelpe deg gjøre badet til hjemmets viktigste rom.

Tips fra rørleggeren 

Våre rørleggere har hjerte for faget, og er opptatt av at du skal føle deg trygg gjennom hele oppussingsprosessen. Her gir rørlegger Jens Gunnar Trydal fra Comfort Lier sine beste tips til oppussingen.

Rørlegger bytter kran på badet.BRUK FAGFOLK: Har du hørt om oppussin­gen som resulterte i vannskader og erstatningskrav? Når du skal pusse opp badet, bør du overlate det meste av jobben til fagfolk. 

Nøye planlegging er nøkkelen til et godt resultat

I tillegg til kjøkkenet, er badet det rommet i hjemmet som krever mest planlegging før du går i gang med oppussingen. Det er også et rom du skal være fornøyd med i flere år fremover, og det er viktig at du er både trygg og sikker på valgene du tar. Lurer du på hvor du skal starte, anbefaler jeg at du tar bilder og mål av ditt eksisterende bad, og drar innom din nærmeste Comfort-butikk. Her vil du få gode tips og råd til løsninger og møbler som passer inn på badet ditt.

Hvordan ser ditt fremtidige drømmebad ut? Se hvor fint det kan bli i tegneprogrammet

Det meste er mulig... men ikke alt

Det er aldri hyggelig å måtte fortelle noen at drømmebadet de har planlagt rett og slett ikke er mulig å gjennomføre på grunn av plassering av vann- og avløpsrør. For å unngå skuffelser, anbefaler jeg at du involverer rørlegger tidlig i prosessen.

Innebygget sisterne på badet.

GOD PLANLEGGING: Drømmer du om å kunne bruke den innebygde sisternen som praktisk og dekorativ hylle? Det er noe som tidlig må planlegges for. 

Bruk fagfolk!

Har du hørt om oppussin­gen som resulterte i vannskader og erstatningskrav? Drømmebadet kan fort bli et mareritt om du plutselig står der med vannskader. Overlat jobben til fagfolk, og vær trygg på at oppussingen er riktig utført, godkjent og dokumentert gjennom den digitale tjenesten Boligmappa.

Drømmebadet, men til hvilken pris?

Å pusse opp baderommet kan bli dyrt, og du bør derfor tenke over hvor mye du er villig til å investere. I tillegg til de estetiske valgene, hvor kvalitet og varighet er vik­tig, bør du også tenke praktisk. Et viktig aspekt er hvor lenge du planlegger å bo i huset eller leiligheten. For å få et nøyak­tig bilde på hva baderomsdrømmen vil koste, anbefaler jeg at du drar innom din nærmeste Comfort-butikk med inspiras­jonsbilder av hvordan drømmebadet ditt ser ut, slik at vi sammen kan se på hvordan vi kan virkeliggjøre drømmen innenfor dine budsjettrammer. Alternativt kan du kontakte oss for et uforpliktende pristilbud her. 

Tips fra interiøreksperten

I tillegg til dyktige fagpersoner og rørleggere som kan ta på seg hele oppussingsjobben for deg, møter du hos oss flere flinke mennesker som kan hjelpe deg med ideer og inspirasjon til ditt nye baderom. Hanne Skjemstad, fagansvarlig for butikk, gir deg her sine beste tips til hvordan du skaper ditt drømmebad.

Bad som er pusset opp.

DRØMMEBADET: Det er ofte detaljene som avgjør hvor godt vi trives i et rom. Fyll badet med små detaljer som du setter ekstra pris på, som en liten vase med blomster. På bildet: Møbel med speil og servant fra Linn Bad

Velg baderomsmøbler i favorittfargen din

Vi beveger oss stadig lenger bort fra det upersonlige og sterile. For å skape akkurat ditt drømmebad, hvorfor ikke gå for baderomsmøbler i favorittfargen din? De fleste leverandører av baderomsmøbler leverer nå innredning basert på fargekode. Dansani har for eksempel serien Inzo, hvor du kan velge nøyaktig den fargen du selv ønsker.

Baderomsmøbler med farge

TIPS FRA INTERIØREKSPERTEN: For å skape akkurat ditt drømmebad, hvorfor ikke gå for baderomsmøbler i favorittfargen din, spør Hanne. Her ser du baderomsmøbelet Dansani Inzo i blått.

Lek deg med forskjellige teksturer og overflater

Når folk spør meg om hva de kan gjøre for å gjøre badet personlig og levende, anbefaler jeg ofte å se på hvordan ulike materialer, teksturer og overflater kan kombineres. Bruk for eksempel knotter, knagger og håndtak i ulike materialer og mønster, ta inn detaljer som en krakk i tre eller oppbevaringskurver i flettet sjøgress. Prøv deg frem med pyntegjenstander i glass og keramikk.

Se det store utvalget av tekstiler, tilbehør og småting til badet her! 

Tenk utenfor boksen

Tradisjonelt sett har baderommet handlet om å skape symmetri, hvor servanten er midtstilt på baderomsmøbelet og speilet henger rett over vasken. Sånn trenger det ikke å være! Tenker du utenfor boksen, kan du skape et interessant og levende rom. Dyrk asymmetrien, sidestill servanten, velg skreddersydde løsninger, gå for et rundt eller ovalt speil montert på siden eller monter vegghyller i ulike høyder og linjer.

Hent elementer fra resten av hjemmet

Skillet mellom badet og hjemmets øvrige rom viskes stadig ut, og flere lar seg inspirere av de glidende overgangene mellom bad og soverom på hoteller. Om du ikke er helt klar for å erstatte baderomsdøren med glass, kan du bruke elementer som små krakker, dekorative hyller, tekstiler, planter, lamper og andre dekorelementer som du vanligvis ville brukt andre steder i hjemmet på baderommet. Husk at det gjerne er fuktigere på baderommet enn i resten av hjemmet, så velg materialer som tåler dette.

Badekar på badet.

PERSONLIG OG LEVENDE: Når folk spør Hanne om hva de kan gjøre for å gjøre badet personlig og levende, anbefaler hun ofte å se på hvordan ulike materialer, teksturer og overflater kan kombineres. På bildet: Badekar fra VikingBad.

Drømmer du om å pusse opp badet? I tillegg til et stort utvalg av dusjer, møbler og kraner, finner du hos oss dyktige prosjektledere, rørleggere og interiøreksperter. Les mer her, og finn din nærmeste Comfort-butikk her

0 Klikk & hent kr 0,00