Oppgrader eksisterende vannbårne gulvvarmeanlegg

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Hvorfor burde du oppgradere ditt eksisterende vannbårne gulvvarmeanlegg

Arjonsmart Quantum digital romtermostat i hvit

Har du et eldre, vannbårent gulvvarmeanlegg? Med noen enkle grep kan ditt eksisterende anlegg bli som nytt med digitale romtermostater og app-styring.

- Vi er ofte i kontakt med kunder som har et eksisterende vannbårent gulvvarmeanlegg, og det som går igjen er at det begynner å bli så gammelt at det ikke lenger er mulig å få tak i, forklarer rørlegger og prosjektleder Petter Andersen hos Comfort Råholt.

- I tillegg til at systemet er gammelt, opplever kundene at det gamle systemet er uoversiktlig og at det er vanskelig å styre, forteller Petter. 

- Heldigvis er du sjelden låst til ett system, og ofte må kun få komponenter byttes ut ved en oppgradering.

Mer fleksibilitet med oppgradert gulvvarmeanlegg 

- Det er jo flere fordeler med vannbåren gulvvarme. Du kan for eksempel velge hvilken energikilde du vil benytte. Du får også en lunere og jevnere varme sammenlignet med elektrisk gulvvarme, forklarer Petter, og legger til at en ved å oppgradere anlegget får et mer fleksibelt og brukervennlig system. 

- Arjonsmart® gjør det mulig å styre den vannbårne gulvvarmen. I tillegg kan du med andre smarte produkter styre radiatorer og elektriske enheter som lys og panelovner. Systemet passer for de aller fleste typer bygg, og noen velger å ha det både hjemme og på hytta. Har du tilgang til både strøm og internett kan du bruke Arjonsmart® som et alternativ til "ring-hytta-varm".

Styr gulvvarmeanlegget fra én app

Ved å oppgradere til Arjonsmart fra Armaturjonsson får du mulighet å justere temperaturen i huset for en optimal komfort og energibruk via Smart home-appen til Arjonsmart®.

- Det nye systemet med app-styring gir deg flere valgmuligheter. Du har eksempelvis mulighet til å la boligens varme og klima bli justert basert på om du er hjemme eller borte, forteller Petter. Det er midlertidig viktig å huske på at vannbåren varme bruker litt lenger tid på å justere seg sammenlignet med andre oppvarmingsmetoder. 

Smart temperaturregulering med trådløs romtermostat

- Romtermostaten er en del av varmestyringen til Armaturjonsson, og med Quantum kan komforten økes, energiforbruket reduseres og systemet kan overvåkes og justeres fra en smarttelefon, nettbrett eller PC, sier Petter entusiastisk.

En fordel med den nye romtermostaten Quantum, foruten om at den er slank og har et fint design, er at den er brukervennlig med et stort og tydelig display. Den nye termostaten er dessuten trådløs og har en praktisk laderport.

Nærbilde av Arjonsmart Quantum romtermostat i hvit

- Et tips er å lade alle romtermostatene på høsten, da pleier de som regel å vare hele vinterhalvåret, forteller Petter. 

Hva koster det å oppgradere gulvvarmeanlegget

- Hvor mye det koster kommer selvsagt an på størrelsen på huset og hvor mange rom du har i boligen. Før en oppgraderer det eksisterende systemet er det lurt å tenke over hva man faktisk trenger, og at man har mulighet til å bygge på systemet over tid, sier Petter. 

Fordeler med Arjonsmart®:

  • Du får full oversikt og kontroll over boligen din via én app.
  • Du kan ha tilgang til flere ulike steder samtidig via appen, eksempelvis hjemme og på hytta.
  • Via appen får du lett oversikt over temperaturer i alle rom.
  • Enkelte produkter som benyttes i Arjonsmart®-serien har innebygd energimåler. På den måten vil du ha full kontroll på energiforbruket i boligen din.
  • Du har mulighet til å bygge på og utvide med flere smarte produkter etter hvert – som vannstoppventil og dør- og vindussensorer. 
  • Du kan enkelt og automatisk justere temperaturen for optimal komfort og energiforbruk.
  • Det er mulighet til å installere smarte sensorer som gir deg beskjed dersom det skulle oppstå en vannlekkasje, eller hvis dører eller vinduer åpner seg når du er borte.

Rørlegger og prosjektleder Petter Andersen hos Comfort Råholt

- Tilbakemeldingene fra kunder der vi har installert Arjonsmart er at de føler de har bedre oversikt enn tidligere. Designet på produktene er fine og at det er veldig praktisk at produktene kan kobles opp og styres via én app, understreker Petter. 

Ønsker du å oppgradere ditt eksisterende gulvarmeanlegg hjemme eller på hytta? Hos Comfort finner du dyktige rådgivere og rørleggere som kan hjelpe deg med å finne din optimale varmeløsning, i tillegg kan vi monterte produktene for deg. Se flere Smarthus-produkter i Arjonsmart®-serien her.

 

Arjonsmart Universal Nettverksport

Trådløs universal nettverksport til Arjonsmart smarthusteknologi, og selve styringsenheten i systemet.

Tilgjengelige farger

  • Leverandør:Armaturjonsson

3 870,-

Arjonsmart Lekkasjesensor

Batteridrevet trådløs lekkasjesensor av høy kvalitet.

Tilgjengelige farger

  • Leverandør:Armaturjonsson

1 190,-

0 Klikk & hent kr 0,00