Nytt bad? Dette må du huske

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Nytt bad? Dette må du huske

Linn Bad Hanna grå matt i 120 cm

Vi guider deg gjennom planleggingen av ditt nye bad, fra smarte løsninger til valg av baderomsmøbler.

Etter mye tenking er avgjørelsen tatt, og et nytt bad skal planlegges og komme på plass. Men hvor begynner du, og hvordan velger du riktig baderomsinnredning? 

Undersøk hvor gammelt badet er 

Det aller første du bør gjøre når du skal pusse opp baderommet, er å vurdere hvilket budsjett du har og finne ut hvor gammelt badet er og i hvilken tilstand det er i. 

Er badet mer enn 20 år gammelt bør du vurdere en totalrenovering, da tilstanden på rør og avløp blir dårligere over tid. Det forteller Hanne Skjemstad, fagansvarlig for Comfort-butikkene i Norge. 

- Uavhengig av alderen på badet kan være lurt å starte med en befaring med en fagmann. Da får du raskt svar på om drømmene dine er gjennomførbare, og om du må ta hensyn til for eksempel plassering av vann og avløp i den videre planleggingen, forteller hun. 

STILRENT FRA LINN BAD: Fra den norske baderomsprodusenten finner du blant annet Mari-serien, her i hvit høyglans og 120 cm. Serien leveres standard med håndtak i krom, men du kan velge kopperhåndtak – som på bilde, eller aluminium. 

 Definer hvilke behov du har på badet

Neste steg er å definere hvilke behov du og de du eventuelt bor med har, og hva som er viktig for dere når det kommer til det nye badet.

Hanne anbefaler å tenke gjennom følgende:

– Er dere flere som bruker badet samtidig? Da kan en dobbel servant gjøre at morgenstellet flyter bedre. 

– Har du liten gulvplass? Sammenleggbare dusjvegger tar mindre plass. 

– Oppbevarer du/dere håndduker, sokker og undertøy på badet? Da trenger dere nok baderomsmøbler med oppbevaringsplass og egne skuffer. 

– Er badekar noe du ønsker deg, eller holder det med dusj? 

Er dere en småbarnsfamilie er behovet for stellebord og mye oppbevaringsplass noe som er lurt å tenke over. Da kan være smart å velge dype skuffer under servanten og speilskap med mye oppbevaring.

– Skriv en liste over hvilke behov og ønsker dere har, og ta med denne i møte med rørlegger. Bruk den også som en sjekkliste når dere senere skal velge baderomsinnredning, råder Hanne. 

SMART MED MYE OPPBEVARING: Er dere en småbarnsfamilie, og har stort behov for oppbevaringsplass, vil det være lurt å gå for et møbelsett med med dype skuffer og speilskap. Her er Dansani Inzo 240 cm møbelsett.

Valg av baderomsinnredning 

Når du har definert hvilke behov du har og hva som er viktig for deg, er det tid for å se på baderomsinnredning. Hanne har jobbet med baderom og baderomsinnredning i over 14 år, og anbefaler å hente inspirasjon i både butikker, kataloger, interiørmagasiner og på nett, som for eksempel via Comfort sin egen Pinterest-konto.

Tips! Når du leter etter inspirasjon på nettet er det fort gjort å lukke en fane eller glemme at man har sett noe man liker. Under «min liste» til høyre på Comfort sine nettsider kan du lagre produkter du liker, og dermed komme tilbake til de ved en senere anledning. 

Når det kommer til baderomsinnredning er det estetiske både viktig og gøy. Enten du liker det stilrent eller mer detaljrikt, fargesterkt eller gråtoner, skal du finne en innredning som man trives med. Samtidig er det også lurt å tenke praktisk når du skal velge baderomsmøbler. 

– Har du for eksempel små barn, anbefaler jeg å velge store, glatte overflater uten for mange fuger – disse er lette å holde rene, forteller Hanne. 

– Når det gjelder valg av toalett og toalettsete, har du mange muligheter. Et annet tips til småbarnsforeldre er å velge toalettsete som lukkes sakte. Det kan være lurt for å unngå at små barnefingre kommer i klem. 

Dette kan vi hjelpe deg med

Vi i Comfort kan hjelpe deg med alt fra idé til ferdig bad. Ta kontakt med din lokale Comfort-forhandler og be om en befaring på baderommet, snakk med fagfolk i butikken og få tips og veiledning til å gjøre gode valg – fra alt du ikke ser til synlige produkter.

– Fagfolkene i Comfort kan hjelpe deg med å kartlegge behovene dine og finne produkter du ser for deg innenfor prisklassen din. En prosjektleder kan fortelle om det er praktisk mulig å gjennomføre ideene dine, sette opp en fremdriftsplan og sørge for god flyt under oppussingsprosessen, forteller Hanne.

Se hele utvalget vårt av baderomsmøbler her.

0 Klikk & hent kr 0,00