Vanntett membran på badet

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Vanntett membran på badet

membran-bad.jpg

Membranen er et av de viktigste komponentene når du fornyer eller bygger nytt baderom. Det er også her de fleste feilene skjer.

Membran på baderommet

Det viktigste på badet er det du ikke ser, og hvor god eller dårlig jobb som er gjort bak fasaden er vanskelig å oppdage før det er for sent. Membran er et av de viktigste elementene på badet, og som avgjør om badet tett eller ikke.

Tenk kvalitet fremfor å spare penger på produktet og utførelsen av arbeidet. Det kan bli svært kostbart dersom du ender opp med at det nye badet ikke er tett.

 

Vannlekkasjer

De fleste vannlekkasjer på badet skyldes membran som ikke er tett. Vanligste årsaker til utett membran er dårlig utført arbeid eller skader som er påført membranen i etterkant av at den er lagt. Uansett årsak - forsikringen dekker ikke vannskader ved utett membran.

 

Ulike membrantyper

Det er ikke det vesentligste hvilken membran du velger, men at den membranen du velger legges riktig og presist, samt at produktet du velger har SINTEF-godkjenning eller lignende slik at du kan stole på kvaliteten. Det kan være fristende å velge smøremembran fordi dette virker lett å legge selv. Mens denne skal spres utover overflaten skal en foliemembran sveises sammen. Det virker uproblematisk å smøre ut en membran, som også er årsaken til at mange bad ikke er tette.

Vi anbefaler ikke ufaglærte å legge membran på et bad.

 

Membran over baderomsgulv

En membran legges enten under eller oppå støp. Det er viktig å sørge for at membranen dekker hele gulvet med oppbrett på vegg. Membranen skal da dekke 5 cm på vegg over ferdig gulv - også i dusj-sone og bak servant.

Det er viktig å jobbe etter våtromsnormen

 

Bruk faglærte rørleggere

Det er givende å bygge et velfungerende nytt bad, men dersom man må renovere badet fordi det ikke er tett har du et mareritt. Vi anbefaler deg å bruke fagfolk til dette for å være helt sikker. Hos din lokale Comfort-rørlegger får du jobben utført av faglærte rørleggere. Du får også alltid dokumentasjon på arbeidet slik at du har nødvendig informasjon og garantier.