Luksus i hverdagen med massasjekar | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Luksus i hverdagen med massasjekar

Massasjebad fra VikingBad

Et massasjekar gir deg både velvære og helsefordeler.

Drømmer du om luksus på badet, enten hjemme eller kanskje på hytta? Få ting tilfører hverdagen på badet mer luksus enn et massasjekar. Se for deg å kunne lene deg tilbake etter en hard treningsøkt eller en dag på ski, og kjenne at kroppen masseres av varme vannstråler.  

Et massasjekar er en spesiell type badekar med vann som strømmer gjennom dyser i veggene og/eller i bunnen av badekaret, og masserer kroppen.

Den største forskjellen mellom massasjekar og badekar, er at et badekar er uten dyser og har en helt ren overflate. Et massasjekar har dyser som gir bedre velvære for kroppen, og en mer effektiv behandling av for eksempel stive muskler og ledd. Det kan også virke mer avslappende enn et vanlig badekar.

Luksus og helsefordeler med massasjekar

Før du skal sove, er det viktig å roe ned og forberede kroppen på at den skal hvile. Da er et varmt bad perfekt. Et bad i et massasjekar gir deg bedre blodsirkulasjon, og masserer ømme muskler og ledd.

Tyngdekraften er annerledes i vann, og får blodet i beina til å strømme mer fritt i kroppen. Dette gir bedre oksygentilførsel til alle deler av kroppen. Et bad i massasjekar gjør deg mer avslappet og reduserer stress og anspentheter. Dette kan bidra til en bedre og dypere søvn. 

Forskning viser også at det er en positiv innvirkning på personer med diabetes type 2. 

 MASSASJEKAR: Et massasjekar gir deg både luksus og flere helsefordeler. Her ser du VikingBad Sund massasjebad som er termostatstyrt med touchpanel, bluetooth tilkobling. Med vannmassasje og boblesystem. Det er også integrert automatisk vannpåfylling via vannfall og 20 stk vanndyser.  

Massasjebad eller boblebad

En av de største trendene på baderommet nå, er at vi lar oss inspirere av spa og velvære, og få ting bidrar mer til denne følelsen enn deilig massasje. Men hvilke ulike funksjoner har egentlig et massasjekar? 

Litt avhengig av antall dyser og hvor disse er plassert, kan du for eksempel få rygg-, nakke- og fotmassasje, eller bare massasje i bunnen av karet. Det er også forskjell på boblebad og massasjebad, hvor et boblebad gir luft gjennom dysene i bunnen, mens et massasjebad har vanndyser som masserer kroppen fra siden. Hardheten i strålen avgjøres av hvor sterk pumpen er, så luft og vann kan ha like god effekt.  

Noen kar er utstyrt med ulike programmer så du får variasjon i styrke og mengde. Enkelte modeller har også lys og lyd innebygget i karet.

Så mye plass trenger du til massasjekaret

Massasjekar finnes i flere ulike størrelser og fasonger, så det krever ikke mer plass enn et ordinært badekar. Har du planer om å bygge det inn med for eksempel fliser, bør du ha en inspeksjonsluke til både motor og avløp.

Du bør også ha en slisse (en spalte) nederst mot gulvet for å oppdage eventuelle vannlekkasjer under karet. Ofte sitter pumpen på baksiden av karet, og da er det ikke alltid like lett å komme til ved en eventuell service dersom karet er bygget inn. Da må det skjæres løs fra innbyggingen.

Karet må også ha strømtilførsel, og dersom du ikke har dette i nærheten, må du få hjelp av en elektriker. 

Vi anbefaler også å få hjelp til montering av rørlegger. Bare da kan du være sikker på at både vann og avløp er tilkoblet på forsvarlig vis.

Så mye koster et massasjekar

Prisene på et massasjekar varierer. Det er mye som spiller inn og avgjør prisen, som for eksempel:

  • Antall dyser og funksjoner
  • Om det er for innbygging eller med paneler
  • Har innebygd kran
  • Hvilket materiale det er produsert i
  • Vedlikehold av vanntemperatur
  • Styrken på motor/pumpe 
  • Om det er utstyrt med f.eks. ozonator, som renser urenheter i vannet og bidrar til mindre bruk av kjemikalier.

Med det store utvalget av modeller og funksjoner, finner du garantert massasjekaret som vil gi deg drømmebadet. Her kan du se hele utvalget vårt av massasjekar.

0 Klikk & hent kr 0,00