Lite bad? Da kan et dusjhjørne være løsningen for deg | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Lite bad? Da kan et dusjhjørne være løsningen for deg

Dusjhjørne med profiler i gull fra Macro Design

Dusjhjørne er en fleksibel løsning som tar lite plass.

Enten du skal bygge nytt bad eller renovere ditt eksisterende – utvalget av dusjløsninger er større enn noen gang, og det kan være vanskelig å vite hva man burde velge. Har du et lite bad, eller ønsker deg en fleksibel dusjløsning med tidløst og enkelt design, kan et dusjhjørne være løsningen for deg. 

Spar plass med dusjhjørne 

- Et dusjhjørne består av glassvegger som er montert direkte på veggen. Det gjør at løsningen tar mye mindre plass enn for eksempel et dusjkabinett, forteller Hanne Skjemstad, fagansvarlig for Comfort-butikkene i Norge. Hun har jobbet med salg i Comfort-butikker i nesten 14 år og har lang fartstid i bransjen. 

I tillegg til plassen du sparer ved å utnytte badets eksisterende vegger, kan du spare ytterligere plass ved å velge riktige dører. 

- Du kan velge mellom rette dusjdører, buede dusjdører eller foldede dusjdører – også kalt en leddet dusjdør. Fordelen med slike svingbare dusjdører er at du kan slå sammen hele dusjen når den ikke er i bruk, og dermed frigjøre gulvplass. Det finnes også dusjhjørner med faste profiler og skyvedører. Dette kan du velge dersom du for eksempel ikke ønsker at vannet flyter utover baderomsgulvet.

Har du et lite bad med toalett og baderomsmøbler montert helt inntil dusjhjørnet, anbefaler Hanne foldedører. I stedet for å åpne dørene utover i rommet, foldes dørene sammen, og du får en større åpning som gjør det lettere for deg å gå inn og ut av dusjen. 

Perfekt til små bad:  Modellen INR Sync 12 Dusjhjørne plasseres i en hjørnedusj i et bad med begrenset plass. Dørene foldes på midten og svinges inn, noe som gjør at modellen fungerer bra i et lite bad der møbel og toalett kommer tett inntil dusjen. 

Dusjhjørne fås i mange ulike størrelser 

Det er ofte størrelsen på badet som avgjør hvor stor dusj du kan ha, og med et dusjhjørne kan du spesialtilpasse dørene etter hvor stor eller liten plass du har til rådighet.

- Dusjhjørne er en fleksibel løsning. Du får dusjhjørner i alle standardmål, som 70x70, 80x80, 90x90 og 100x100 cm. Standardmålene kan som regel kombineres, slik at du for eksempel får dusjhjørne med målene 80x90 cm. De fleste har noe justering i profilen/hengslene også. Noen leverandører kan også lage dusjer i spesialmål, som for eksempel 67x95 cm, forteller Hanne.

Ønsker du et spesialtilpasset dusjhjørne, lager du en enkel skisse over baderommet ditt, og måler opp fra hjørnet i dusjen til nærmeste hindring – på begge sider. Ta deretter kontakt med din nærmeste Comfort-forhandler, som hjelper deg videre i prosessen.

Huskeliste før du kjøper dusjhjørne

  • Undersøk at badet ditt er utstyrt med membran. 
  • Tenk over om du ønsker rette, buede eller foldede dusjdører. 
  • Hvor stor dusj har du plass til? Passer målene med standardmål, eller må du ha dusjhjørne i spesialmål?
  • Før du kontakter din lokale rørlegger, ta gjerne ta et par bilder av baderommet slik at du kan få best mulig råd. 
  • Husk at du kan bestille befaring om du ønsker det.

Hos Comfort finner du et stort utvalg produsenter som lager dusjhjørner, som vårt eget merke Element og andre kjente merkevarer som INR, Macro Design, Porsgrund Bad og VikingBad.

0 Klikk & hent kr 0,00