Jets-toaletter for alle typer hytter | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Jets-toaletter for alle typer hytter

Jets vakuumtoalett til hytten

Et hyttetoalett kan ha den samme komforten som hjemme, selv uten innlagt vann og strøm.

Hytte uten innlagt vann er ofte synonymt med mer eller mindre primitive toalettløsninger, men det finnes løsninger som gjør at du kan få et hyttetoalett som fungerer som hjemme.

Jets-50M-gulvstående-toalett-vakuum-935x984.jpg

HYTTEKOMFORT: Toalett like komfortabelt som hjemme | Jets 50M Gulvstående Vakuumtoalett

Hvordan fungerer et Jets hyttetoalett? Enkelt forklart består et Jets-system av et toalett, en vakuumpumpe og en oppsamlingstank. Når du har vært på toalettet og trykker på skylleknappen, setter pumpen i gang med å bygge opp vakuum i rørsystemet mellom toalettet og pumpen. Deretter åpnes en ventil i toalettet og det spyles litt vann i skåla. Deretter presses innholdet i skåla gjennom rørsystemet og ut i oppsamlingstanken ved hjelp av vakuumet. På vei til tanken, kverner pumpa avfallet opp til små partikler som danner en finmalt og lett transporterbar masse. Dette virker kanskje som en prosess som tar tid, men hele skylleprosessen tar bare rundt fem sekunder.

Oppsamlingstankene finnes i ulik størrelse, både for nedgraving og for plassering over bakken. Når tanken er full, må den tømmes av en sugebil. Har du ikke kjørbar vei til hytta eller vil lage kompost av avfallet, kan gå du for en Biotank som er spesielt utviklet for kompostering. Er du tilkoblet offentlig avløp, kan Jets også kobles til dette.

Jets-Jade-vegghengt-toalett-935x984.jpg

MODERNE UTTRYKK: Rent og moderne uttrykk med vegghengt toalett | Jets Jade vegghengte vakuumtoalett

Hvor får jeg vannet fra?

Jets-toaletter skiller seg fra eksempelvis forbrenningstoaletter ved at de faktisk bruker vann i skylleprosessen. Men de er utrolig gjerrige på vannforbruket. Der et normalt toalett bruker inntil 6 liter hver gang du skyller ned, bruker Jets kun 6 desiliter. På hytter uten innlagt vann hentes vannet fra en vanntank du selv fyller opp. Med toalettet følger det en tank på 25 liter, som holder til rundt 40 skyllinger. Du må med andre ord ikke hente vann veldig ofte. Tanken kan plasseres inne i toalettkassen og er dermed ute av synet.

Vakuumpumpen, på sin side, krever strøm, men det betyr ikke at du må ha innlagt strøm på hytta. Du kan for eksempel koble pumpa til et batteri som igjen er tilkoblet solcellelading. Dette gir mer enn nok strøm til å drive pumpa.

Jets-50M-gulvstående-toalett-vakuum-annet-935x984.jpg

ELEGANT HYTTETOALETT: Med vanntank for hytter uten vann, og bruker lite vann | Her ser du modellen 50M fra Jets

Jets er imidlertid ikke bare for hytter uten innlagt vann og strøm:

  • Har du strøm, men ikke innlagt vann? Hent strøm fra en stikkontakt og vann fra tanken.
  • Har du innlagt vann, men ikke strøm? Koble vanntilførsel direkte til toalettet med ½" standardkobling og bruk batteri med solcellelading for å få strøm.
  • Har du både strøm og innlagt vann? Koble vanntilførsel direkte til toalettet med ½" standardkobling og hent strøm fra en stikkontakt.

I de to siste tilfellene, er det spesielt verdt å merke seg at det er mulig å spare mye vann. Det er bra for miljøet, og hvis du har vannmåler på hytta kan du også spare penger. Ikke minst så reduserer du kloakkmengden betydelig og du kan ha en mye mindre oppsamlingstank i forhold til om du skulle gjøre det samme med et «normalt» toalett, uten at det går på bekostning av komforten.

Porselen er standard

Mange typiske hyttetoaletter er laget av plast, men det gjelder ikke for Jets. Her går det kun i skikkelig sanitærporselen, akkurat som på toalettet hjemme. Med porselen blir rengjøringen enklere og kvaliteten høyere.

Jets tilbyr totalt seks ulike design på toalettene sine og du kan både velge mellom vegghengte og gulvstående modeller. Alle toalettene leveres med sete og lokk som har dempefunksjon. Med Jets får du:

  • Samme komfort på hytta som hjemme.
  • Svært lavt vannforbruk.
  • Enkel installasjon.

Jets-vakuumtoalett-hytta-veggengt-gulvstande-935x550.jpg

GULVSTÅENDE ELLER VEGGHENGT? Jets-toalett tilbyr seks design | Finn ditt Jets vakuumtoalett

Sjekk hele utvalget av våre Jets-løsninger her.

Snakk med rørlegger!

I liket med det meste på baderommet, er det viktig at det gamle toalettet blir koblet fra og det nye koblet til på forskriftsmessig måte. Ta turen innom din nærmeste Comfort-butikk, så hjelper vi deg med monteringen.

0 Klikk & hent kr 0,00