Ikke glem dette når du skal velge baderomsmøbler

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Ikke glem dette når du skal velge baderomsmøbler

Baderomsmøbel fra Linn Bad i lyst treverk

Slik finner du ut hvilke møbler som passer til ditt bad.

Med det store utvalget av materialer, farger, stil og størrelser skjønner vi godt at det kan være vanskelig å velge baderomsmøbler når du skal oppgradere badet. 

Hanne Skjemstad er fagansvarlig for Comfort-butikkene i Norge. Hun har jobbet med salg i Comfort-butikker i nesten 14 år og har mange gode tips til hvordan du velger riktig baderomsmøbler.

Still deg disse spørsmålene før du velger baderomsmøbler

Det viktigste når du skal velge baderomsmøbler er ifølge Hanne å tenke på hvilke behov du har, og stille deg spørsmål som: 

– Trenger du å oppbevare alt på badet, eller kan du klare deg med mindre skap for å få et luftigere preg på baderommet? 

– Hvilke farger går resten av badet i?

– Ønsker du en minimalistisk stil, vil du gå for varme innslag som tre og jordtoner eller er du mer glad i en romantisk stil?

Slik velger du riktig størrelse på baderomsmøblene

Når du har svart på disse spørsmålene, er neste steg å finne ut hvor stor plass du har til møbler og hvilke materialer du ønsker å gå for.

Standardmålene på møblene går ofte i hele 10 centimeter-moduler, hvor 50, 60, 80, 90, 100, 120, 140, 150 og 160 er vanlige mål. De fleste møbelserier får du i flere størrelser og farger, slik at du kan velge ulike bredder, dybder og høyder – avhengig av behov.

– Porselensservanter går ofte 1-2 centimeter utenfor møbelet, så det er lurt å beregne noen ekstra centimeter når du bestiller møbler, råder Hanne.

Når du har funnet noe du liker, kan det være lurt å sjekke om møbelet er en del av en serie eller om den kan kjøpes separat. De fleste møbelserier kan settes sammen selv etter behov, som servant og underdel.

– Enkelte serier må kjøpes som sett, som for eksempel overdel og underdel – altså servant med underskap og speil/speilskap. Møbler som overskap, høyskap, speil eller speilskap er ofte tilvalg.

MØBELPAKKE FRA LINN BAD: Baderomsserien Ingrid i hvit matt i 120 cm fra Linn Bad, kommer med dobbel Saga porselenservant. Høgskapet i 40 cm bredde med hyller gir mye plass til oppbevaring, og speilet har dimmbart sidelys, stikkontakt og lys ned mot servant.

Derfor varierer prisen på baderomsmøbler

Før du går i gang med oppgraderingen av badet er det viktig å sette seg et budsjett. Det er også viktig at du har et bevisst forhold til materialet du velger. En høyere pris vil gi høyere kvalitet. 

– Ønsker du en skreddersydd løsning som produseres på bestilling, vil dette koste mer enn om du velger et masseprodusert møbel, forklarer Hanne. 

De fleste baderomsmøbler lages i MDF (medium-density fiberboard), som på norsk betyr «fiberplate med middels tetthet». Her er det ulike kvaliteter på kjernen, noe som igjen gjerne reflekteres i prisen. Et billig produsert møbel kan lettere svelle hvis det for eksempel går hull på overflaten.

Derfor vil materialer som trefinér, hellakkerte flater eller håndmalte flater koste mer enn for eksempel laminerte eller folierte overflater.

Her kan du se hele utvalget vårt av baderomsmøbler. Husk at vi hjelper deg å finne ut hvilke møbler som passer ditt baderom, så kom gjerne innom en av butikkene våre.

0 Klikk & hent kr 0,00