Husk dette når du skal lage vaskerom | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Husk dette når du skal lage vaskerom

Linn Bad vaskeromsmøbel med praktisk hjørneskap

Har du planer om å enten bygge eller pusse opp vaskerom? Vi hjelper deg!

De aller fleste huseiere drømmer om vaskerom. Et helt rom for klesvask, tørking og bretting. 

Vi kan vel alle innrømme at å vaske klær ikke står på listen over det gøyeste vi gjør, så hva er vel bedre enn å skape et innbydende og funksjonelt rom til akkurat dette?

– Det første du bør gjøre når du har bestemt deg for å bygge eller pusse opp et vaskerom, er å se på hvilke løsninger du trenger. Det er viktig å planlegge et vaskerom godt, og bruke god tid i planleggingsfasen. Et vaskerom er som et arbeidsrom, og bør bygges etter hvor stor plass du har og hvor mange dere er i familien, forteller Joakim Weik, butikksjef ved Comfort Revetal – Gran VVS.

Slik planlegger du ditt nye vaskerom

For å gjøre prosessen enklest mulig, har vi laget en sjekkliste med fire tips til hvordan du planlegger ditt nye vaskerom.

1. Hva har du behov for?

Tenk gjennom hvilke behov du har. Skal vaskerommet også kunne brukes som bad for gjester, være et kombinert teknisk rom, et rom med mye oppbevaringsplass eller kun et praktisk rom til klesvask og tørking?

LINN BAD VASKEROM I HVIT MATT: Vaskerom i hvit matt vist i 250 cm bredde. Linn Bad vaskerom har ulike løsninger inne i skapene, som uttrekkbart strykebrett, skittentøyskurv og diverse hyllesystemer.

2. Ha en grundig plantegning

Ta frem tegningen av rommet og rommene rundt dersom du har dette. Hvis ikke, er dette noe vi kan hjelpe deg med. Kanskje ønsker du å utvide rommets størrelse ved å slå ned en vegg, eller vite hvor vannrørene går fra bad eller kjøkken, for enkel tilgang på vann til maskiner og utslagsvask?

– En detaljert tegning hjelper deg med å finne gode løsninger, og du ser du fort om ønskene du har lar seg gjennomføre, sier Joakim.

3. Et funksjonelt arbeidsrom

Har du plassen til det, gjør du lurt i å tenke at vaskerommet skal være som et funksjonelt arbeidsrom. 

 – Faktorer som gjør rommet funksjonelt og innbydende, er god gulvplass, riktig arbeidshøyde, rikelig med plass til oppbevaring, god belysning og varmekabler.  

SMARTE LØSNINGER: Denne smarte løsningen finner du i vaskeromsløsningen Elsa fra Linn Bad. 

4. Sørg for praktisk innredning

Det finnes mange gode løsninger til vaskerommet, som integrerte vaskeromsmøbler. Disse rommer blant annet strykebrett og skittentøyskurv, og gir bedre gulvplass. 

– Du gjør lurt i å plassere tørketrommel og vaskemaskin høyt. Da får du både god arbeidshøyde og plass til oppbevaring under maskinene. Får du plass, er det også praktisk med en god utslagsvask, slange ved siden av vasken til å fylle bøtter og god benkeplass.

Funksjonelt vaskerom med vaskeromsmøbler

Ifølge Joakim passer vaskeromsløsningene med integrerte vaskeromsmøbler til både store og små vaskerom. For eksempel er vaskeromsmøbel fra Alterna fleksibel, fra størrelse 126 cm, 226 cm og 426 cm i bredden. Her får du mulighet til å sette sammen et vaskerom akkurat slik du ønsker og har plass til. Med mulighet til enkle løsninger med skapplass eller ulike tilbehørløsninger som f.eks intergrert skuff med strykebrett. 

– De opphøyde skapene gjør at du slipper å bøye deg ned for å ta inn og ut av vaskemaskinen, og du får moduler under med skuff og benkeplate på siden, sier han.

Med sine 250 cm i bredden, passer Linn Bad vaskerom i hvit matt for et litt større vaskerom. Denne vaskeromsløsningen har uttrekkbart strykebrett, skittentøyskurv og diverse hyllesystemer.

– Har du lite rom til rådighet, bør du utover vaskemaskin og tørketrommel prioritere oppbevaring og utslagsvask. Du kan aldri ha for mye skapplass. Utslagsvasken kan enten henge på veggen eller plasseres nedfelt i et skap.

FUNKSJONELT VASKEROM: I vaskeromsløsningen fra Linn Bad kan du gjemme unda både støvsuger, strykebrett og tøy.

Våre rørleggere hjelper deg med ditt nye vaskerom fra A-Å. Her kan du ta kontakt med oss, og her kan du se hele utvalget vårt av vaskeromsløsninger og utslagsvasker.

0 Klikk & hent kr 0,00