Hjemme hos: MoteSilje sitt drømmebad | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Hjemme hos: MoteSilje sitt drømmebad

Hjemme hos moteeskpert Silje Pedersen.

Moteeksperten Silje Pedersen og mannen Eivind ville skape et rom hvor de kunne koble av og være seg selv. Vi ble med inn på drømmebadet.

– Vi bruker overaskende mye tid på badet, og ønsket oss et rom som vi faktisk har lyst til å oppholde oss i, smiler Silje Pedersen og åpner glassdøren som leder inn til en nyoppusset oase.

Det første du legger merke til er den duse ferskenrosa fargen som fyller veggene og den kraftige dusjveggen. Det harde og det mye. Små stilleben med skåler, blomster og smykker gir umiddelbart et inntrykk av hvem som bor her.

Du kjenner henne kanskje best som «MoteSilje», bloggen som hun skriver på tolvte året. Da den tidligere moteredaktøren og mannen Eivind flyttet inn våren 2019, var det med en omfattende renoveringsjobb foran seg. Det eksisterende badet var dekket av små hvite fliser, men ekteparet drømte om et rom viet til egenpleie, med praktiske og estetiske løsninger som hovedfokus. 

– Så vi rev ut alt og startet på bar bakke, ler Silje.

I dag er det fliser kun i dusjsonen. Resten av rommet er malt i en lys ferskenrosa farge. Et utradisjonelt valg, som skaper en spennende kontrast mot de mange svarte detaljene.

– Badet er for meg og oss et av rommene vi bruker mye tid på. Her skal man ha mulighet til det daglige stellet, legge make up i bra lys, kunne ta seg et avslappende bad og stenge ute omverden. 

Silje Pedersen hjemme på drømmebadet.

SETTER TONEN: Den store dusjen er noe av det Silje liker best på det nye badet. Dusjsettet "Spillo Up" er fra Fima. 

Drømmen om svarte dusjdører

For det reiseglade paret startet oppussingsprosessen med en visjon om doble dusjdører som åpner seg og danner et eget rom i rommet. Slik de hadde sett på hoteller i Italia.

– Men så måtte vi tenke praktisk. Vi ønsket oss både badekar og dusj, og fant fort ut at vi ikke hadde plass til de doble dørene, forteller Silje.

I stedet falt valget på en stor frittstående dusjvegg med dekorative sorte ruter. Et bærende element på badet, og som setter tonen for resten av rommet.

Bad med spennende kontraster i rosa og sort.

SPENNENDE KONTRASTER: Gjennomgående på badet er detaljer i sort, som servantkranene fra Fima. Det står i spennende kontrast til ferskenfargen på veggene. Dusjtoalett fra Geberit og baderomsmøbel fra VikingBad.

For å understreke følelsen av velvære og spa, valgte Silje og Eivind et dusjsett med takdusj i elegant sort matt messing. Sluket er plassert som en smal rist helt inntil veggen, slik at de slipper å stå på det når de dusjer.

– Slike detaljer gir små drypp av velvære i hverdagen. Vi ønsket at badet skulle være både praktisk og estetisk, forklarer Silje.

Som baderomsmøbelet med dobbelvask, som bidrar til at morgenstellet og kveldskosen går smidig for seg. Og dusjtoalettet, som med sin kombinasjon av teknologi og komfort sto høyt på ønskelisten, spesielt for Eivind.

– Vi har måttet ta noen valg og prioriteringer underveis. Vi hadde en ønskeliste og budsjett, men klarte å innfri mye ved å flytte på utgiftsposter, som for eksempel å velge et rimeligere baderomsmøbel enn planlagt. Stol alltid på magefølelsen! Du kan få råd til drømmebadet ved å være kreativ og tenke smarte løsninger, sier Silje.

Dobbel vask på rosa bad.

MORGENSTUND HAR GULL I MUNN: Med hver sin vask blir det mindre stress på badet. Servantkranen «Quad» fra Fima. 

Få eksperthjelp

Over dobbeltvasken henger det i dag et stort avlangt speil med behagelig ansiktslys. Det var ikke alltid planen.

– Egentlig ønsket vi oss to runde speil, men det fant vi ikke ut av før det var for sent å legge inn nødvendig strøm. Når du sitter i din egen lille oppussingsboble er det fryktelig mye du skal tenke på, forklarer Silje.

Hva skulle du ønske du visste før dere satt i gang med totalrenoveringen?

– Skulle jeg gjort det om igjen, hadde jeg nok bedt om litt eksperthjelp helt i starten, for å få tips og råd til hva vi burde tenke på fra start av. Slik som stikkontakter og strømtilførsel. Når du først starter prosessen går det ofte raskt, og det er fort gjort å glemme ting.

Selv ble ekteparet flittige brukere av Comforts tegneprogram.

– Tenker du litt utenfor boksen, kan du få plass til både badekar og dusj. Alt handler om hvordan du tegner det opp. Det er ikke alltid du klarer å se mulighetene selv, så et godt tips er å få litt eksperthjelp i starten.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? Les mer her!

Innebygget sisterne på badet.

SMARTE LØSNINGER: Silje og Eivind har fått plass til både badekar og dusj på badet. Den innebygde sisternen har blitt en dekorativ hylle som Silje liker å fylle med fine produkter og blomster. Dusjtoalett fra Geberit.

Det ligger i detaljene

På badet til Silje dufter det av patchouli og musk fra duftlysene. Rommet har fått en stemning som Silje beskriver som «luksuriøs spafølelse». Lunt, varmt og avslappende. En perfekt miks av maskulint og feminint. 

Det har forandret hvordan Silje føler seg når hun åpner baderomsdøren, og måten hun har valgt å innrede rommet på.

– Man trenger ikke sette en «sluttdato» på prosjektet selv om badet i seg selv er ferdig, forteller Silje og gir et eksempel:

– Har jeg kjøpt blomster, tar jeg noen stilker, setter dem i en vase og skaper små stilleben. Neste steg er å finne et stort inspirerende bilde som skal henge på den ene veggen.

Dobbel vask på rosa bad.

VAKRE DETALJERDetaljer i marmor står fint til de sorte kranene

Drømmer du om å pusse opp badet? I tillegg til et stort utvalg av dusjer, møbler og kraner, finner du hos oss dyktige prosjektledere, rørleggere og interiøreksperter. Les mer her, og finn din nærmeste Comfort-butikk her

0 Klikk & hent kr 0,00