Drømmen om nytt bad ble virkelighet

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Du skal føle deg trygg når du handler hos oss - Comfort, det tryggeste valget

Inspirasjon og råd

Drømmen om nytt bad ble virkelighet

Guro på det nye drømmebadet

Badekar, dobbeltdusj, dobbeltvask og vaskemaskin. Da Guro Istad skulle pusse opp det gamle badet var hun ikke sikker på om det skulle bli plass til alle ønskene hun hadde for sitt drømmebad.

I en eldre bygård på Grünerløkka i Oslo bor Guro Istad sammen med ektemannen sin. Utenfor den lille balkongen skinner solen over hustakene og det glitrer kaldt fra Akerselva som renner gjennom byen. Vinteren nærmer seg, men inne er det lunt og varmt. Guro går inn på det lyse, stilfulle badet og ser ned på gulvet. 

– Jeg drømte om et nytt bad i over et år, og da varmekablene i gulvet røk kom endelig en unnskyldning for å pusse opp, sier Guro og smiler.

Det forrige badet var ifølge Guro veldig standard med blå og hvite fliser og enkle løsninger.  Badekaret stod under vinduet og bak en tykk glassbyggervegg.

– For å være et bad midt på Grünerløkka er det ganske stort, men vi ønsket å utnytte den plassen vi hadde enda bedre og få tilgang til vinduet, forteller Guro.

Guros totalrenoverte drømmebad i marmor og med sorte detaljer

Total renovering: Det gamle badet er ikke til å kjenne igjen! Ved å gjøre døren smalere samt gjøre om på hele planløsningen har plassen blitt utnyttet til det maksimale. 

Romslig baderomsmøbel i god kvalitet

I dag har badet hvite marmorfliser, behagelige grå baderomsmøbler, et romslig badekar og dusjvegg fra INR. Kraner, kroker og pendellamper er sorte og er en fin kontrast til den lyse marmoren.

Baderomsmøbelet fra Dansani har romslige skuffer, noe som var viktig for Guro.

– Vi ville også ha belysning i skuffene og at det skulle være elektriske stikk i dem. I tillegg ville vi ha noe som var solid og av god kvalitet, sier hun.

I stedet for porselen er vaskene og badekaret i kompositt, et materiale som er mattere og som tar ned glansen. Over vasken er det et romslig speilskap med lys fra Dansani. 

– På det gamle badet la vi lyslister over speilet, så jeg visste at jeg ville ha et speilskap med godt lys, sier Guro.

I gamle bygårder er det mye historie og sjel, og også noen finurlige løsninger. Toalettet befinner seg i et lite siderom inne på badet. Det lille rommet var i sin tid utedoen til hele etasjen, der beboerne gikk ut på en svalgang og inn på toalettet. I dag er toalettet, praktisk nok, innlemmet i leiligheten, og i avlukket er det akkurat plass til en do og et smalt baderomsmøbel.

– Det var kun INRs baderomsmøbel som passet, men heldigvis var det mulig å få den lakkert i samme fargen som frontene på Dansani-møbelet, sier Guro.

Gjennomført med svarte detaljer: Badet er lekkert, og de svarte detaljene er kontraster til den lye marmoren. Ø.V: Romslig baderomemøbel fra det eksklusive merket Dansani. Ø.H: Rundt speil med fire forskjellige lysnivåer fra Dansani. Nederst: I det lille avlukket der toalettet er passet baderomsmøbelet fra INR perfekt. 

Belysning skaper forskjellige stemninger

God belysning er viktig på et bad, men det å kunne variere og leke litt med belysningen var noe Guro ønsket på sitt bad.

– Belysningen var faktisk noe av det siste som kom på plass. Jeg ville ikke ha spotter eller en taklampe, og så fant jeg pendlene fra Dansani og bestilte syv stykker uten at jeg helt visste hvordan jeg skulle bruke dem, forteller hun og peker på de stilige lampene som henger ned fra taket.

Samtidig så hun det store runde speilet som henger over badekaret, også det fra Dansani, og da falt alt på plass.

– Det er lys i speilet som man kan stille inn i fire forskjellige lyskvaliteter og lysstyrker. Det gjør rommet veldig stemningsfullt, forteller Guro.

Praktisk og funksjonelt: Med kroker, flere elektriske uttak og lys i skuffene har badet blitt et funskjonelt og praktisk rom. Ø.V: Smarte og stlitge kroker fra Smedbo. Ø.H: den smarte dusjoppbevaringen Nest fra INR skjuler sjampo og såpeflaske og holder badet ryddig. N.V: Foran vinudet står en benk der man kan sitte og se ut mot bakgården. Til venstre ser man den smale og stilige dusjveggen fra INR. N.H: Praktisk med USB-uttak på badet slik at man kan lade treningsklokken eller mobilen mens man fikser seg. 

Badet – et rom i endring

Langt nord i landet finner vi Andreas Åsheim. Han er rørleggermester i Comfort Alta og har i løpet av sin 12 års karriere pusset opp over 100 bad, men Guros bad er ikke et av disse. Anders forteller at størrelsen på baderommet har endret seg.

– Den største forandringen er at hus fra 1970- og 1980-tallet har enorme vaskerom og små bad. I dag ønsker vi oss store bad og funksjonelle, effektive vaskerom, forteller Andreas.

Guro ville ha både dusj og badekar på sitt nye bad, og det er hun ikke alene om. Ifølge Andreas er det en stor majoritet som vil ha begge deler, og ved et kompromiss er det nesten alltid badekaret som må vike.

– Det kan være knotete å dusje i et badekar, og man dusjer jo som regel oftere enn man bader, sier Andreas.

På badet til Guro er det mange stikkontakter plassert rundt i rommet. En av kontaktene har også USB-uttak. Andreas forteller at strømbelastningen nødvendigvis ikke har endret seg på baderommet, men det er et ønske om tilgjengelighet og mer fleksibilitet med stikk i speil og skuffer.

– Med stikkontakter i skuffer og speil så blir det et lokk som gjør at stikket ikke er i direkte  kontakt med vann. Det er regler som sier at det må være 50 centimeter på hver side av vasken før det kommer EL-uttak, forteller Andreas og legger til:

– Men ta alltid kontakt med en elektriker som kan se på det.

Det å renovere et bad er et stort prosjekt, og noen ganger kan det være utfordrende å vite hvor man skal begynne. Skal du pusse opp råder Anders deg til å ha kontroll på hvordan badet faktisk kommer til å se ut når det er ferdig, og å ta kontakt med fagkyndige.

– Man må jo begynne med å kartlegge hvilke muligheter og begrensninger som faktisk finnes i rommet, og da er det lurt å snakke med noen som kan dette. Det kan være utfordrende å visualisere hvordan det kommer til å se ut, derfor tegner vi alle våre bad ut i 3D som gir en bedre romforståelse, sier Anders. 

Drømmer du om å pusse opp badet? Hos oss møter du dyktige prosjektledere, rørleggere og interiøreksperter. Les mer her, og finn din nærmeste Comfort-butikk her

Guros drømmebad med badekar og velværeprodukterBadekar med badekarbro i tre med velværeprodukter og levende lysSort badekarkran med rennende vann

Et rom for velvære: Etter oppussingen bruker Guro mer tid på badet og det er blitt et rom det er godt å være i. 

Personlige detaljer gir rommet sjel

Tilbake i Oslo sitter Guro foran vinduet som vender ut mot den koselige bakgården. Hun sitter på en hjemmesnekret benk som rommer håndklær og skittentøyskurv. Der det før stod et stort badekar er det i dag blitt en koselig sitteplass.

– Jeg har en mann som mener jeg bor på badet, sier Guro og ser mot vinduet.

På badet har paret ikke bare sin egen vask, de har også sin egen dusj.

– Det er veldig praktisk med dobbeldusj på morgenen når man har dårlig tid. Vi slipper å vente på hverandre, sier Guro og smiler.

Inne i dusjen henger INRs dusjoppbevaring, og boksen glir inn med de andre sorte detaljene på badet.

– Jeg lurte jo på hva vi skulle ha inne i dusjoppbevaringen, for jeg ville ikke «forstyrre» med masse såpe- og sjampoflasker i ulike farger og former, men denne skjuler alt sånt. Det er jeg utrolig fornøyd med, sier Guro.

Guro forteller at hun bruker mer tid på badet, og at det er blitt et rom det er godt å være i.

Tips fra Guro:

 • Lag en liste over hva du ønsker deg på badet, så kan du heller skrelle vekk siden.  
 • Planlegg godt. Mål opp badet, tegn hva du ønsker deg. Tegn igjen og igjen og igjen.  
 • Bruk Pinterest, Comforts instagram eller andre inspirasjonskanaler. Der får du ideer til både farger, møbler og lure løsninger.  
 • Gå i baderomsbutikker og ta deg god tid til å se på kvaliteter, farger og størrelser. Kanskje gir det deg ideer du ikke har tenkt på før.  
 • Finn gode håndverkere – og skriv for all del kontrakt! Husk at alt arbeidet skal kunne dokumenteres i etterkant.   
 • Hvis du bor i borettslag, er det lurt å varsle styret om oppussingsplanene 

Comfort har ikke utført oppussingen av dette badet.

 

INR Nest dusjoppbevaring

Et veggskap med vippbar, rominndelt dør for oppbevaring i dusjen.

Tilgjengelige farger

 • Leverandør:INR
 • Bredde:40 cm
 • Høyde:25 cm
 • Dybde:10 cm

1 660,-

Smedbo HOUSE Enkelkrok

Vegghengt enkelkrok med skjult innfestning.

Tilgjengelige farger

 • Leverandør:Smedbo
 • Overflate:Matt

365,-

0 Klikk & hent kr 0,00