Slik velger du riktig blandebatteri til kjøkkenet | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Slik velger du riktig blandebatteri til kjøkkenet

Guide til hvordan du velger riktig blandebatteri til kjøkkenet

Slik unngår du bomkjøp når du skal kjøpe din neste kjøkkenkran.

Et blandebatteri, eller en kran om du vil, kan heve kjøkkenet ditt til et nytt nivå – både når det gjelder estetikk og funksjonalitet.

Selv om en tradisjonell kjøkkenkran funker vel og bra, har det de siste årene dukket opp mange nye typer kraner som gjør det enklere for deg å jobbe på kjøkkenet, og som sparer miljøet.

Tenk over størrelse og hvilke funksjoner du ønsker

Når du lager mat, vasker opp store gryter eller skal rengjøre kummen, er det praktisk å ha en kran som bidrar til god arbeidsflyt. 

Tenk over hvordan du bruker kjøkkenet, og hvilke utfordringer en god kjøkkenkran kan løse for deg. Ønsker du en miljøvennlig kran, vil for eksempel en berøringsfri kran eller kran med touch gjøre at du bare bruker vann når du faktisk trenger det. Er du redd for vannlekkasje på kjøkkenet, vil kan en kran med avstenging for oppvaskmaskin være et smart valg.

Tenk også over størrelse på kranen kontra størrelse på kummen. En større kjøkkenvask kler en større kran, mens en mindre kjøkkenvask kler en mindre kran.

– Det er viktig at dette henger sammen. Ha i bakhodet at blandebatteriets farge og design bør være i stil med oppvaskkummen og resten av kjøkkenet.

ITALIENSK KRANDESIGN: FIMA Capo kjøkkenkran blir fort et blikkfang på kjøkkenet. Kranen har både uttrekk og svingbar tut.

Her er fem smarte funksjoner du bør vurdere når du skal kjøpe ny kjøkkenkran:

Uttrekkbar tut

Et blandebatteri med uttrekkbar tut gir deg større fleksibilitet, og det er enklere å spyle oppvaskkummen ren og vaske store gryter. FIMA Spot kjøkkenkran med uttrekkbar hånddusj med spylefunksjoner en slik kran.

Høy tut

Et blandebatteri med høy tut gjør at det blir lettere for deg å få kjeler i ulike størrelser og vaskebøtten under kranen. I tillegg gir den høye tuten kjøkkenet et friskt og moderne uttrykk. Oras Safira kjøkkenkran med høy tut er et godt alternativ.

Avstenging for oppvaskmaskin

Vanntilførselen til oppvaskmaskinen bør stenges av når den ikke er i bruk – i alle fall når du er ute av huset. Et blandebatteri med avstenging for oppvaskmaskin gjør at du slipper å gå inn under kjøkkenbenken for å stenge den. Både Oras Safira kjøkkenkran og Hansgrohe Focus 200 har denne funksjonen. 

Les også: Slik unngår du vannlekkasje hjemme.

Berøringsfritt blandebatteri

Et berøringsfritt blandebatteri kan gi deg en enklere hverdag, og bidrar til at du både sparer vann og får bedre håndhygiene. Med Oras Optima hybrid kjøkkenkran får du det beste fra begge verdener, både en manuell kran og en berøringsfri kran. Den manuelle håndtaket gjør det enkelt å fylle en kjele med vann, mens den berøringsfrie funksjonen gir bedre hygiene og bidrar til at kranen holder seg ren og fri for skitne håndavtrykk. 

SMART KJØKKENKRAN: Skinny fra FIMA Carlo Frattini er en kjøkkenkran som både er pen og se på og praktisk å bruke. Kranen har dreibar tut og hånddusj, og god høyde til å kunne vaske gryter og store boller.

Dette er de tekniske kravene du bør stille til kjøkkenkranen din

Når du skal kjøpe blandebatteri til kjøkkenet, er det også visse tekniske krav du bør ta hensyn til:

  • Sjekk at kranen er SINTEF-godkjent. Dette betyr at metalliske produkter og komponenter som kommer i kontakt med drikkevann, er testet for utlekking av bly og kadmium (et tungmetall som hoper seg opp i kroppen og som kan gi nyreskader). 

  • En SINTEF-godkjenning bekrefter også garantien på produktene og vissheten om at reservedeler kan skaffes i mange år – også etter garantitiden er utløpt.

  • Et SINTEF-godkjent blandebatteri er automatisk et blandebatteri godkjent for et vanntrykk på 10 bar. Et blandebatteri med 5 bar øker sannsynligheten for lekkasje.

– Alle kraner du finner hos Comfort har SINTEF-godkjenning. Fordi vi i Norge har strengere krav enn mange andre land, gjør faktisk den italienske kranprodusenten FIMA om på produksjonen sin på de kranene de leverer til oss, slik at de møter disse kravene. Bestiller du kjøkkenkran fra en utenlandsk leverandør, er det ikke like sikkert at den møter den norske standarden.

Her kan du se hele utvalget vårt av kjøkkenkraner.

0 Klikk & hent kr 0,00