Slik velger du riktig blandebatteri til kjøkkenet

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Slik velger du riktig blandebatteri til kjøkkenet

Tapwell ARM887 blandebatteri til kjøkken i krom med uttrekkbar tut og avstengning

Slik unngår du bomkjøp når du skal kjøpe din neste kjøkkenkran.

Et blandebatteri, eller en kran om du vil, kan heve kjøkkenet ditt til et nytt nivå – både når det gjelder estetikk og funksjonalitet.

Selv om en tradisjonell kjøkkenkran funker vel og bra, har det de siste årene dukket opp mange nye typer kraner som gjør det enklere for deg å jobbe på kjøkkenet, og som sparer miljøet.

Tenk over størrelse og hvilke funksjoner du ønsker

Når du lager mat, vasker opp store gryter eller skal rengjøre kummen, er det praktisk å ha en kran som bidrar til god arbeidsflyt. 

Tenk over hvordan du bruker kjøkkenet, og hvilke utfordringer en god kjøkkenkran kan løse for deg. Ønsker du en miljøvennlig kran, vil for eksempel en berøringsfri kran eller kran med touch gjøre at du bare bruker vann når du faktisk trenger det. Er du redd for vannlekkasje på kjøkkenet, vil kan en kran med avstengning for oppvaskmaskin være et smart valg.

Tenk også over størrelse på kranen kontra størrelse på kummen. En større kjøkkenvask kler en større kran, mens en mindre kjøkkenvask kler en mindre.

Ønsker du et helhetlig uttrykk på kjøkkenet, kan det være lurt å velge en farge og et design på blandebatteriet som står i stil med oppvaskkummen og resten av kjøkkenet.

Tapwell ARM887 kjøkkenkran i krom med uttrekkbar tut og avstengning

DESIGNKRAN: Blandebatteriene fra Tapwell blir fort et blikkfang på kjøkkenet, og kommer i utallige overflater. Her ser du «ARM887» i krom. Kranen har både uttrekkbar tut og avstengning for oppvaskmaskin.

Her er fem smarte funksjoner du bør vurdere når du skal kjøpe ny kjøkkenkran:

Uttrekkbar tut

Et blandebatteri med uttrekkbar tut gir deg større fleksibilitet, og det er enklere å vaske store gryter og oppvaskkummen ren. Oras «Inspera» kjøkkenkran med uttrekkbar hånddusj med spylefunksjoner en slik kran.

Høy tut

Et blandebatteri med høy tut gjør at det blir lettere for deg å få kjeler i ulike størrelser og vaskebøtten under kranen. I tillegg gir den høye tuten kjøkkenet et friskt og moderne uttrykk. Hansgrohe «Talis M54» kjøkkenkran med høy tut er et godt alternativ.

Avstenging for oppvaskmaskin

Vanntilførselen til oppvaskmaskinen bør stenges av når den ikke er i bruk – i alle fall når du er ute av huset. Et blandebatteri med avstengning for oppvaskmaskin gjør at du slipper å gå inn under kjøkkenbenken for å stenge den. Både Oras «Safira» kjøkkenkran og Tapwell «ARM984» kjøkkenkran har denne funksjonen.

Les også: Slik unngår du vannlekkasje hjemme.

Berøringsfritt blandebatteri

Et berøringsfritt blandebatteri kan gi deg en enklere hverdag, og bidrar til at du både sparer vann og får bedre håndhygiene. Med Oras «Optima» hybridkran får du det beste fra begge verdener. De grepsvennlige hendlene gjør det enkelt å fylle en kjele med vann, mens den berøringsfrie funksjonen gir bedre hygiene og bidrar til at kranen holder seg ren og fri for skitne håndavtrykk.

Oras Optima kjøkkenkan med grepsvennlige hendler og berøringsfri funksjon

SMART KJØKKENKRAN: «Optima» kjøkkenkran fra Oras kommer i flere versjoner, og er en kjøkkenkran som både er pen å se på og praktisk å bruke. Kranen har dreibar tut, grepsvennlige hendler for varmt- og kaldtvann og en berøringsfri funksjon med temperaturdisplay.

Dette er de tekniske kravene du bør stille til kjøkkenkranen din

Når du skal kjøpe blandebatteri til kjøkkenet, er det også visse tekniske krav du bør ta hensyn til:

  • Sjekk at kranen er SINTEF-godkjent. Dette betyr at metalliske produkter og komponenter som kommer i kontakt med drikkevann, er testet for utlekking av bly og kadmium (et tungmetall som hoper seg opp i kroppen og som kan gi nyreskader). 

  • En SINTEF-godkjenning bekrefter også garantien på produktene og vissheten om at reservedeler kan skaffes i mange år – også etter garantitiden er utløpt.

  • Et SINTEF-godkjent blandebatteri er automatisk et blandebatteri godkjent for et vanntrykk på 10 bar. Et blandebatteri med 5 bar øker sannsynligheten for lekkasje.

I Norge har vi strengere krav enn i mange andre land. Bestiller du en kjøkkenkran fra en utenlandsk leverandør, er det ikke sikkert at den møter den norske standarden. Da er det godt å vite at alle kraner du får hos Comfort har SINTEF-godkjenning.

Her kan du se hele utvalget vårt av kjøkkenkraner.

Trenger du tips og råd til din nye kjøkkenkran? Comfort har dyktige rørleggere med lang erfaring og mye kunnskap. Ta kontakt med din lokale Comfort-forhandler i dag.

0 Klikk & hent kr 0,00