Grønne planter på badet

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Grønne planter på badet

Planter på badet

Ikke bare skaper de god stemning på badet - grønne planter gir også et bedre inneklima og økt velvære. Sammen med Mester Grønn gir vi deg råd om planter til badet.

Bedre inneklima

Spesielt på vinteren hvor vi er mye inne og det er grått og litt trist ute, kan grønne planter i hjemmet hjelpe på psyken og på følelsen av velvære. Grønne planter bedrer også inneklimaet i hjemmet ved at de tilfører luften oksygen gjennom fotosyntesen, som gjør at vi opplever bedre luftfuktighet i rom med grønne planter. I følge Mester Grønn har tester vist at mennesker som oppholder seg i rom med grønne planter reduserer sitt stressnivå og bedrer sin konsentrasjon. 

Comfort Grønne planter på badet
Foto: Mester Grønn

Disse plantene trives på badet

Ikke alle har grønne fingre, men det finnes håp. Flere ulike grønne planter liker seg godt på badet, og noen av dem krever lite av deg.

For deg som ikke har grønne fingre

  • Bostonbregne (Nephrolepis exaltata)
  • Fredslilje (Spathiphyllum wallisii)
  • Ulike sorter fiken

Comfort baderomsinspirasjon Linn Bad.jpg

For den sofistikerte

  • Orkidé

For deg som vil ha det friskt og elegant

  • Blankblad (Zamioculcas zamiifolia)
  • Vindublad (Monstera deliciosa)
  • Arekapalme (Areca palm)

For deg som vil ha planter som lukter

  • Ulike duftende snittblomster som liljer og nellik
  • Potteplanter som Gardenia (Gardenia augusta)
  • Duftranke (Stephanotis floribunda)

 

 

Gi planten en dusj

Klimaet på badet kan sammenlignes med klimaet i tropiske strøk. Mange grønne planter liker høy luftfuktighet og kan gjerne settes i dusjen av og til for en lett dusj med lunkent vann. Husk å helle av overflødig vann. Ingen planter liker å stå med røttene i vann over en for lang periode. 

Tenk på lystilgang og vekstforhold

Mange planter er avhengige av godt med lys for å vokse og leve godt. Dette legger noen føringer for valg av planter dersom du har et veldig mørkt bad. De alle beste plantene for et baderom foretrekker skyggefulle forhold, høy temperatur og høy luftfuktighet. Planter som plasseres mørkt og fuktig krever mindre gjødsling enn planter som plasseres lyst og tørt.

Ønsker du fargeinnslag kan en frisk bukett med tulipaner eller roser gjøre susen på badet. Snittblomster har kortere holdbarhet, men skaper et fint preg på baderommet. 

Innholdet er skrevet i samarbeid med Mester Grønn, som tilbyr planter og blomster av alle slag til hjem og hage. Foto i artikkelen er lånt fra Mester Grønn og INR.