Fem grunner til å velge sentralstøvsuger

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Du skal føle deg trygg når du handler hos oss - Comfort, det tryggeste valget

Inspirasjon og råd

Fem grunner til å velge sentralstøvsuger

Fem grunner til å velge sentralstøvsuger

En sentralstøvsuger gjør rengjøringen enklere og skaper bedre inneklima.

Er du en av dem som irriterer deg over en litt for tung støvsuger, en for kort støvsugerledning, støyen den lager og støvsugerposen som blir altfor fort full? Da kan en sentralstøvsuger være løsningen. 

Her får du fem gode grunner til hvordan en sentralstøvsuger kan gi deg en enklere hverdag.

1. En sentralstøvsuger er lettere enn en vanlig støvsuger

Visste du at en gjennomsnittlig bærbar støvsuger veier 15 kilo? En sentralstøvsuger fra BEAM, som du finner hos Comfort, veier bare 7 kilo inkludert slange og håndtak. 

Den lette slangen gjør at du enkelt kan bevege deg fra etasje til etasje, og opp trapper, uten å dra en tung støvsuger etter deg. I tilleggkommer slangen til på alle vanskelige steder – selv under møbler.

En sentralstøvsuger fra BEAM er også opptil fem ganger kraftigere enn en tradisjonell støvsuger.

2. Aldri mer bråkete støvsuging

Vi kan vel alle være enig i at en støvsuger bråker mer enn nødvendig. Den overdøver all annen lyd i rommet, og den bråkete støvsugeren har også en tendens til å irritere oss grønne når et annet familiemedlem drar den frem. 

Med en sentralstøvsuger slipper du det høylytte og irriterende bråket. Motoren til en sentralstøvsuger fra BEAM er nemlig plassert slik at det eneste du hører er den stille lyden fra luftstrømmen.

Selve sentralstøvsugeren og motoren plasseres i en kjeller, garasje eller et ventilert vaskerom. Dette gjør at du kan støvsuge når du vil, uten å forstyrre andre sine aktiviteter eller søvn.

STØVSUGER MED MANGE FORDELER: En sentralstøvsuger gjør hverdagen for enklere og bedre for mange, både fordi den er lettere å bruke og fordi den bedrer inneklimaet.

3. En sentralstøvsuger gir bedre luftkvalitet

Innendørs luftforurensing er et problem for allergikere. En tradisjonell støvsuger resirkulerer den støvete luften du har hjemme hos deg, ved at den blåser mikrostøvet og gasser ut i rommet igjen når du støvsuger. 

Derfor anbefales en sentralstøvsuger ofte til allergikere, og ikke overraskende viser forskning at bruken av et sentralstøvsugersystem kan forbedre kvaliteten på luften i hjemmet ditt og redusere allergisymptomer betydelig.

Der en tradisjonell støvsuger bare resirkulerer luften, fjerner sentralstøvsugeren kontaktsmuss, støv, midd, pollen, dyrehår og andre allergener og transporterer dette bort fra oppholdsrommet – og til en beholder som ofte er plassert enten i garasjen eller kjelleren. 

4. En sentralstøvsuger krever mindre vedlikehold

En vanlig støvsuger har filtre som må byttes ut og poser som må tømmes regelmessig, noe som for mange kan være et tiltak – og som man ofte glemmer å gjøre før posen er mer enn full.

En sentralstøvsuger har et selvrensende HEPA-filter, og benytter en smussbøtte med stor kapasitet som ofte bare må tømmes to ganger i året. HEPA-filteret gjør at du får ren luft innendørs.

5. En sentralstøvsuger kan installeres i alle boliger

En sentralstøvsuger kan installeres både i nyboliger underveis i byggeprosessen, eller der du allerede bor – sistnevnte krever bare litt mer planlegging. Røropplegget kan installeres gjennom innvendige vegger, loft, kjeller og hulrom.

Kilde: Caroline Andvig, markedskoordinator i Östberg Norge, totalleverandør av ventilasjon og sentralstøvsugere.

0 Klikk & hent kr 0,00