Kjøkkenkranen Oras Optima - familiens «favorittdings»

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Derfor har kjøkkenkranen Oras Optima blitt familiens «favorittdings» på kjøkkenet

Oras Optima berøringsfri kjøkkenkran

Interiør-instagrammeren Pia falt først for designet, men det var de smarte funksjonene som viste seg å stå for den største overraskelsen.

Hjemme hos Pia Håkonsen på Dvergsnes i Kristiansand er det én ting som gjelder: lekenhet. Det gjenspeiles i både fargevalg, som det knallgule vitrineskapet i stua, og i objektene hun velger å omgi seg med, som astronauten i hvitt og gull som vokter stuebordet og kjøkkenkranen med uventede smarte løsninger. 

Pia har innredet funkishuset sitt med hjertet, og har skapt et urbant, lekent og fargerikt hjem. Resultatet deler hun jevnlig på Instagram under navnet @bypiapei.

– Jeg håper jeg kan inspirere andre til å tenke utenfor boksen, og til å bruke mer farger hjemme, forteller Pia. Til daglig jobber hun som produktfotograf og ansvarlig for sosiale medier for en interiørkjede. Kanskje er det her hun har utviklet et spesielt godt øye for smarte, og noen ganger overraskende, løsninger.

– Jeg har stor tro på at design og funksjonalitet ikke trenger å utelukke hverandre. Som Ole Brumm sier, «ja takk, begge deler!», ler Pia.

Da kjøkkenet i funkishuset skulle fornyes, var det først og fremst designet på kjøkkenkranen Optima fra Oras hun falt for.

­– Kjøkkenet som fulgte med da vi kjøpte huset var ganske «basic». Etter en stund ønsket vi å bytte ut benkeplaten, knotter og den tradisjonelle kjøkkenkranen med noe litt mer spennende. Jeg hadde en tanke om å røffe opp utrykket, og de svarte detaljene og det industrielle utseende på Oras Optima passet perfekt inn i denne visjonen.

Oras Optima kjøkkenkran med hendler og beroringsfri funksjon

INDUSTRIELT UTSEENDE: Oras «Optima» kjøkkenkran med beste av to verdener – grepsvennlige hendler og berøringsfri funksjon.

Perfekt for barnefamilien

Selv om det var utseendet Pia først falt for, er det de mange smarte funksjonene som har gjort kjøkkenkranen til familiens nye «favorittdings». Flere gjester skvetter til når de plasserer kaffekoppen i vasken og kranen automatisk slår seg på, men for de som bruker kranen til hverdags, er den berøringsfrie funksjonen det de setter mest pris på.    

– Jeg kan med hånden på hjertet si «du vet ikke hva du går glipp av før du har prøvd det». Å gå tilbake til en tradisjonell kjøkkenkran nå hadde vært vanskelig, forteller Pia.

Funksjoner som «non-touch» (også kalt berøringsfritt blandebatteri) var noe Pia tidligere hadde tenkt kunne være «greit å ha». Etter å ha opplevd hvor praktisk det er å kunne stikke klissete hender under kjøkkenkranen, uten å måtte grise til håndtakene, understreker hun at denne løsningen faktisk er «ekstremt greit» å ha – særlig med to barn i huset.

– Barna elsker å overaske venner som er på besøk med å bare stikke hendene under kranen for å vaske dem. Som mamma liker jeg også veldig godt temperaturdisplayet som forteller når vannet bikker over til å bli for varmt for sarte hender, forteller Pia.

Oras Optima kjøkkenkran med høy tut og praktiske funksjoner

SLUTT PÅ KLISSETE HÅNDTAK: Kranens berøringsfrie funksjon passer perfekt til et hektisk familieliv – og ikke minst med tanke på optimal håndhygiene.

Smarte funksjoner

I tillegg til å være «den perfekte kranen til barnefamilier», var det særlig én funksjon som oppfylte Pias kjøkkenkran-drømmer, nemlig den høye og fleksible tuten med spylefunksjon.  

– Dette høres kanskje litt rart ut, men jeg har ønsket meg kjøkkenkran med spylefunksjon helt siden jeg bodde på min første hybel. Å se hvor raskt og effektivt restauranter kunne spyle av asjetter, vaske store gryter og rengjøre kummen har alltid fascinert meg.

Rørleggermester Atle Fjellvang forteller at stadig flere velger å bytte ut den tradisjonelle kjøkkenkranen med en kran som har flere smarte funksjoner.  

– I tillegg til de som skal bygge helt nytt kjøkken, er flere av dem som kommer innom for å se på kjøkkenkraner i samme situasjon som Pia, som ønsket å gi kjøkkenet et lite løft. Vi ser at begge gruppene stiler stadig høyere krav til både funksjonalitet og design, sier Atle. 

Oras Optima kjøkkenkran med fleksibel tut

SMART OG FLEKSIBEL: Kranens fleksible tut gjør det enkelt og effektivt å ta oppvasken.

Trygghet i hverdagen

Berøringsfri kran (non-touch) som åpner seg bare du holder hendene under tuten, temperaturdisplay med varsling om vannet blir for varmt for sarte hender og elektronisk avstengningskran for oppvaskmaskinen, er bare noen av funksjonene du nå kan få på kjøkkenet.

For Pia gir særlig sistnevnte en ekstra trygghet i hverdagen.

– Med to barn i huset kjøres oppvaskmaskinen fort flere ganger om dagen. Da er det godt å vite at jeg kan forlate huset med oppvaskmaskinen på, da ventilen automatisk stenger av vannet til maskinen etter en stund, forteller hun.

Ønsker du å gjøre som Pia, bør du ifølge Atle overlate monteringsjobben til en rørlegger.  

– For å minimere risikoen for vannlekkasje og feil, kan du velge å få kjøkkenkranen «ferdig montert». Da kommer en av våre rørleggere kommer hjem til deg til avtalt tid, og gjør hele monteringsjobben for deg. Alt du trenger å gjøre, er å velge den kjøkkenkranen du ønsker deg, og avtale tid og sted med rørlegger i butikk.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Pia Håkonsen, @bypiapei.

0 Klikk & hent kr 0,00