Et praktisk og moderne baderom for hele familien

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Et praktisk og moderne baderom for hele familien

Moderne og praktisk baderom med stor dusj og badekar

Lines gamle bad var en kilde til frustrasjon i hverdagen. I samarbeid med Comfort på Askøy la hun og samboeren en plan for familiens drømmebad.

– Jeg vet ikke hva jeg liker best på det nye badet, jeg elsker egentlig alt.

Da Line og samboeren flyttet til sitt nye hus med barna, visste de at de måtte gjøre noe med det gamle badet. Det var et bad som viste sin alder, med brunt interiør, grønt gulv og beige vegger. Den ene vasken var sprukket, boblebadet var uten bobler og det lille vinduet gjorde badet dunkelt og mørkt. Paret på Askøy utenfor Bergen bestemte seg for å bygge et helt nytt bad som de kunne forme akkurat slik de ville.

Førbilder av det gamle badet på Askøy

FØR: Det gamle badet var mørkt og manglet gode oppbevaringsløsninger.

Det tok ikke lang tid å bestemme seg for å samarbeide med Comfort Askøy.

– Vi vurderte flere baderomsleverandører, men landet på Comfort fordi de var veldig opptatt av våre behov og fleksible på mulige løsninger. Vi følte at hos Comfort kunne vi få det badet vi ønsket oss, sier Line og legger til:

– Også var det en liten bonus at vi fikk rive det gamle badet selv

Line er fornøyd med det nye, moderne baderommet

HJEMME HOS: Line og familien trives på sitt lyse og luftige baderom.

Drømmen om et moderne bad

I tillegg til husets hovedbad, bygde Comfort Askøy et vaskerom og et mindre bad til familien.

– Det ble mye planlegging, men det hjalp at de ansatte ved Comfort Askøy var til stede og raske på ballen når vi hadde spørsmål eller endringsforslag. De gjorde alt for at vi skulle få det slik som vi ville, forteller Line og smiler.

Dette er kanskje noe av grunnen til at badet ble så fint som det ble. For Line hadde virkelig et drømmebad, og det hadde hun til og med tegnet for hånd.

– Drømmen var et moderne og funksjonelt bad. Det måtte være lyst og luftig, og en dobbel dusj med plass til flere familiemedlemmer.

Det nye baderommet med mye lys, stor dusj og romslig badekar

BADEROM FOR ALLE: Det nye badet er luftig og moderne – her kan både store og små boltre seg både morgen og kveld.

På Comfort tegnet de opp Lines tegninger i 3D. Der Line hadde ideer, hadde Comfort Askøy løsninger.

– De gjorde meg trygg på at jeg kunne stille dumme spørsmål, og de gjorde alt for å finne ut av hva som var mulig. Vi var innom mange løsninger før vi fant den rette, og resultatet gjør at det absolutt var verdt det, sier Line.

Et bad som lyser av zen

– Badet er behagelig og rolig, og man blir avslappet av å være der. Før var vi bare frustrert når vi gikk inn på det gamle badet, når jeg går inn på badet i dag føler jeg at jeg finner roen, forteller Line

Badet er farget med en varm gråfarge på vegger og gulv, med aksenter av sort og hvit som går igjen i baderomsmøbler, badekar og toalett. Rommet er luftig og rikt på lys, med et stort speil med belysning i tillegg til et nytt og forstørret vindu. Lys er viktig for Line.

Moderne baderom med dobbeldusj, møbel med fire skuffer og stort avrundet speil

GODT MED LYS: Line og familien har gått for flere belysningskilder. Effektbelysning rundt «Valje speil» fra Svedbergs, spotter i taket og stemningsskapende «Klode pendellamper» fra Svedbergs.

– Siden vi har spotter, speil med lys og en lampe ved siden av speilet, kan vi justere lysstyrken akkurat slik vi vil ha det. Vi kan velge å bare ha den ene lampen tent om natten, eller når vi skal kose oss i badekaret med rolig stemning og levende lys, forteller hun.

Før måtte Line sminke seg i et annet rom med mer lys. Nå kan hun stå og sminke seg foran det nye baderomsmøbelet hun har blitt så glad i.

– På det gamle badet var det bare rot, med masse produkter på gulvet som vi ikke hadde plass til de i det gamle baderomsmøbelet. Det nye møbelet har all plassen vi trenger, og lys i skuffene som faktisk hjelper oss med å holde skuffene organisert.

Ideen var Line og samboerens: Ved å sette en vask på den ene siden av servantskapet, fikk Line og familien all benkeplassen de kunne ønske seg.

Moderne baderom med Linn Bad Ingrid møbel, Laufen Kartell bolleservant og Fima Mast servantkran

FUNKSJONELL DESIGN: Line og samboeren har gått for et stort, men praktisk baderomsmøbel med god oppbevaringsplass. «Ingrid» baderomsmøbel fra Linn Bad i sort matt, «Kartell» bolleservant fra Laufen og «Mast» servantkran fra Fima i sort matt. Se flere sorte kraner her

Line vasker hendene i bolleservanten fra Laufen

GJENNOMFØRTE DETALJER: Sorte og hvite detaljer går igjen på det nye baderommet.

– Det var veldig vanskelig å finne eksisterende servantskap med servant som var slik vi ønsket oss, så da hjalp Comfort oss med å sette sammen et selv, forteller Line fornøyd.

På toppen står en sort kran og en elegant matt vask. Detaljer som gjentas i det hvite badekaret med sort kran.

– Badekaret er romslig og stort, det var viktig for oss. Her er det plass til to voksne eller en voksen med to barn, forteller Line.

Moderne baderom med Dybe 180 badekar fra VikingBad

HVERDAGSLUKSUS: Det gamle hjørnekaret er byttet ut med et stort og romslig badekar. Her ser du «Dybe 180» badekar fra VikingBad med «Kube II» badekarkran i sort matt.

For familien har det praktiske badet gjort travle morgener og kveldsstell lettere.

– Ungene sitter i badekaret mens jeg dusjer. Her kan hele familien være, uten at det blir styr, sier Line og smiler.

Design og luksus i dusjen

Dusjsonen gir en følelse av luksus. Egne fliser på dusjgulvet og en stor glassvegg separerer dusjsonen fra resten av badet, uten å lukke det inne. To takdusjer i sort gir plass til flere. Langs veggen finner du et diskré designsluk.

Moderne bad med INR ARC 20 frame plus fra gulv til tak og to takdusjer

ROM FOR FLERE: Komplett «Spillo up» takdusj fra Fima i sort matt, «ARC 20 Frame plus» dusjvegg i ekstra bredde fra INR, og «Purus Line Chess» designsluk i sort matt.

– Denne dusjsonen er veldig inspirert av bad jeg så på Instagram. Glassveggen var den største Comfort Askøy noen gang hadde montert, men de fikk det til å gå, sier Line og ler.

De to håndkletørkerne på veggen ved badekaret var derimot noe Line plukket opp etter at hun så de utstilt på Comfort Askøy.

Moderne bad bad med praktiske elektriske Dry håndkletørkere fra Smedbo

VARM START PÅ DAGEN: Ved siden av badekaret finner du de elegante «Dry» håndkletørkerne i sort fra Smedbo.

– De er så nyttige, og det er utrolig deilig med varme håndklær etter en dusj. Med de innebygde hyllene over badekaret og i dusjen så har alt sin plass på badet.

Stol på deg selv – og bruk god tid!

Line og samboeren lot seg inspirere til å skaffe seg dusjtoalett. De hadde hørt mye bra om det, men måtte spørre Comfort om andre kunders erfaringer før de våget å kjøpe et selv.

Moderne baderom med Geberit AquaClean Mera Comfort dusjtoalett

SMART SKJØNNHET: Dusjtoalettet «AquaClean Mera Comfort» fra Geberit har et lekkert design, og en rekke smarte funksjoner.

– I dag er jeg så glad for at vi har dusjtoalettet, det er utrolig behagelig og vi kommer nok ikke til å noensinne gå tilbake til vanlig toalett.

Familien er i dag stolt over badet sitt. På Instagram-kontoen @Linekriihome deler Line bilder av hjemmet med sine følgere, og badet får mye skryt av følgerne og Line selv. Men for å få drømmebadet har de måtte investere mye tid. Line har ett råd til de som tenker på å pusse opp badet:

– Vær forberedt på å måtte ta mange flere valg enn du hadde sett for deg, og ikke undervurder hvor mye tid du bør bruke på planlegging. Heldigvis fikk vi god hjelp av Comfort Askøy og deres anbefalinger. De vet hva som funker etter mange års erfaring.

Verdien av lys og dusjtoalett

Prosjektleder og daglig leder på Comfort Askøy, Rune Endre Nilsen, har bare positive ting å si om samarbeidet med Line og samboeren.

– Line visste hele tiden hva hun ville ha, og det gjorde det lett å få til et fint bad, forteller han.

Prosjektleder og daglig leder Rune Endre Nilsen fra Comfort Askøy

LANG ERFARING: Prosjektleder og daglig leder Rune Endre Nilsen.

Han påpeker at de turte å utforske mulighetene, og spesielt dusjtoalettet er et spennende valg han kan stille seg bak.

– Jeg har et selv! Alle jeg kjenner som har dusjtoalett har vært kjempefornøyde med valget.

Prosjektlederen forteller at på de fleste nyere bad legges det inn elektrisitet med rørene til toalettet, så de som pusser opp har mulighet til å velge dusjtoalett – også hvis en ønsker det ved en senere anledning.

Til slutt vil han si at Line hadde riktig fokus når det kom til lys.

– Bra belysning har utrolig mye å si for et bad. Om det er naturlig lys eller spotlights, som stadig flere velger. I dag har man et stort utvalg av justerbare lys, slik at man få akkurat den stemningen man ønsker seg.

Drømmer du om nytt bad? Vi bistår deg gjerne med råd og forslag, helt fra første befaring til design, materialvalg og gjennomføring av selve oppussingen.

Ta kontakt med din lokale Comfort-forhandler i dag eller les mer om våre tjenester.

Foto: Veronika Stuksrud

0 Klikk & hent kr 0,00