Et personlig bad fullt av farger | Hjemme hos

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Et personlig bad fullt av farger

Tora skyller hendene på nytt bad fullt av farger og egenart

Da Tora og Morten skulle bygge drømmebadet kontaktet de Comfort Badhuset. Badet deres er et bevis på hva som er mulig når man lar seg inspirere, og tør å følge drømmene.

– Når jeg kommer inn på badet blir jeg rett og slett glad. Her føler jeg at vi virkelig har lykkes!

Hvis du noen gang er på besøk hos Tora og Morten, må du se baderommet deres. I samarbeid med Comfort Badhuset har de lagt inn arbeid for å skape et lunt og fargerikt bad med inspirerende valg.

Tora og Morten på sitt nye personlige og fargerike drømmebad

HJEMME HOS: Tora og Morten stortrives på sitt lune og fargerike bad.

På gulvet har Tora og Morten tre forskjellige farger på flisene, som er lagt i fiskebensmønster. Dette gjør at terrakotta-fargen flyter over i en lun gråtone, som igjen går over til den myke rosafargen som også dekker veggene i dusjen.

– Med dette badet var det mye jobb for både Comfort Badhuset og oss. De jobbet for å gjennomføre alle ønskene våre, mens vi søkte etter inspirasjon, sier Tora og smiler.

Eksperthjelp

Når Tora og Morten endelig visste hvordan gulvet skulle se ut, tegnet baderomsarkitekt hos Comfort en plan over gulvet. Da kunne Tora tegne inn fargene akkurat der de skulle være. Tora og Morten valgte å samarbeide med Comfort blant annet på grunn av at de fikk ha innflytelse på prosessen.

– Vi valgte Comfort Badhuset på grunn av prosessen de har. De tegner opp badet på forhånd, og sammen finner vi de beste løsningene. Det var godt å ha ekspertisen deres når vi hadde så ambisiøs plan for bad nummer to, og de tok seg tid selv når vi var på det tiende utkastet, forteller Morten.

Fargesammensetning på det nye badet med Aleluia Detroit fliser i fargene Carbon, Rose og Terracota.

INSPIRERENDE FARGEVALG: Tora og Morten har turt å gå for rosa, terrakotta, mosegrønt og en varm gråtone både på fliser og materialer. Flisene heter «Aleluia Detroit», og i fargene Carbon, Rose og Terracota.

Tora og Morten har allerede samarbeidet med Comfort Badhuset på et annet bad, etter anbefaling fra en venn. Når de nå skulle pusse opp et gammelt bad fra 1998 var det naturlig å velge Comfort Badhuset igjen.

– Vi har lagt inn mye arbeid for å få det akkurat slik vi vil ha det, forteller Morten.

– Men vi føler vi har fått mye igjen for alt arbeidet nå, fortsetter Tora.

– Vi er superfornøyd, og det er jo gøy å ha et prosjekt.

Bak døren venter luksus

Noe av det viktigste for Tora og Morten var å flytte døren slik at man kommer rett inn på baderommet fra soverommet.

– Det er fantastisk å ha den komforten og luksusen rett ved soverommet. Når jeg går inn på badet fra soverommet så får jeg en rolig og avslappet følelse, sier Morten.

Det nye badet har inngang fra soverommet

Det første som møter deg når du går inn på baderommet er veggen med speil, lys og servanter. Fordelingen på denne veggen tegnet Tora på millimeterpapir.

– Også ble det akkurat slik jeg tegnet! Jeg ville at alt på den veggen skulle være vertikalt etter å ha blitt inspirert av en konto på Pinterest, sier Tora.

Spesiallagde speil er innfelt i veggen over hver vask, fortsetter under baderomsmøbelet og helt ned til gulvet. Sammen med nattlyset under møbelet er den med på å gjøre rommet større, og gir det en lun belysning. Ved hvert speil henger lange lysrør som står for store deler av det myke lyset på badet.

Personlig-bad-svedbergs-epos-rand-baderomsmobel-brun-ask-comfort-935x984.jpg

DETALJRIKT BAD: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på det nye baderommet – fra hvordan fiskebensflisene er satt sammen i ulike farger, ulik belysning, og til det spesiallagde speilet fra glassmester. Baderomsmøbelet «Epos» i brun ask er fra Svedbergs og er designet av Halvor Bakke.

– For meg er sminke en hobby. Jeg setter pris på godt arbeidslys og at det er en behagelig stemning rundt meg når jeg sminker meg. Da får jeg en pause i hverdagen og litt ekstra kos, forteller Tora og smiler.

– Baderomsmøbelet passer godt inn uten at det ser trangt ut. Vi ønsket noen organiske elementer på badet, og dette møbelet har så fint mørkt tre.

På baderomsmøbelet hviler to flotte servanter av trekompositt. Servanten var den første brikken som falt på plass på badet.

Woodio servant i heltrekompositt i grønt og Hansgrohe Metris S servantkran Detaljbilde av Woodio Cube40 servant i grønnfargen Moss

NORDISK BÆREKRAFT: Woodio lager produkter i 100 % vanntett heltrekompositt. Her ser du «Cube40» i premiumfargen Moss, som er en levende mosegrønn nyanse. Den høye servantkranen heter «Metris S» og er fra Hansgrohe.

– Vi valgte disse servantene fordi de var annerledes i formen, og de var fargerike. De er faktisk laget av tre og er kjempelette, forteller Tora.

– Også er det en bonus at de faktisk er klimanøytrale, tilføyer Morten.

Siden servanten ble det første elementet i rommet, var den med å definere resten av den unike fargepaletten. Terrakotta-fargen på flisene ved inngangen beholder det organiske preget, mens gråtonen forsterker den duse atmosfæren. Den tredje fargen som går igjen, er myk rosa.

– Denne rosa-fargen er en liten rød tråd som går gjennom huset vårt, forteller Tora og fortsetter:

– Jeg husker når vi var på Badhuset og baderomsarkitekten viste oss do og bidé i rosa porselen. Hun sa: “Med en gang jeg så dette tenkte jeg på deg, Tora”

I dag står både doen og bidéet på badet, noe paret er veldig fornøyd med.

Scarabeo Moon vegghengt toalett og bidé i rosa porselen

ROSA PORSELEN: «Moon» vegghengt toalett og bidé fra Scarabeo. Bidékranen heter «Metris S» og er fra Hansgrohe.

Den perfekte dusjen

Morten uttrykker at de var heldige som fikk en rosa-farge på porselenet som matchet dusjen så godt. Dusjnisjen er nemlig kledd i rosa flis.

– Vi er veldig fornøyde med dusjnisjen. Når jeg trår inn der så føler jeg at jeg er i min egen lille verden, forteller Morten.

Stor dusjnisje med INR ARC 5 dusjvegg, rosa fiskebensfliser og doble dusjsett i krom

MYKE DRÅPER: Flisenes myke rosa-nyanse skaper en avslappende atmosfære i dusjsonen. Tora og Morten har gått for dobbel dusj fra Hansgrohe med den revolusjonerende dusjstrålen PowderRain. Dusjløsningen heter «ARC 5» og er fra INR.

Detaljbilder fra dusjnisjen med Purus Line Pearl designsluk og dusjbeslag i krom

GJENNOMFØRTE DETALJER I KROM: Designsluket «Purus Line Pearl» i krom, og «ARC 5» dusjvegg fra INR med beslag i krom.

Dusjnisjen glir fint inn med vaskeromskapet og vaskemaskinen ved siden av, og gir et helhetlig estetisk uttrykk.

– Når jeg skulle dusje for første gang måtte jeg le og rope på Morten, for det var helt utrolig hvor deilig det var å dusje med PowderRain-innstillingen på dusjen, sier hun.

Hansgrohe Unica dusjstang, hånddusj, Oras oramix dusjkran og iNR nest dusjoppbevaring i sort

PRAKTISK DUSJOPPBEVARING: Gjem bort velværeproduktene med «Nest» dusjoppbevaring fra INR.

Morten forteller at det er fint å ha en dusj med plass til to, og at de i samarbeid med Comfort Badhuset fikk en god romløsning på badet. Det var nemlig ikke gitt at det skulle bli sånn.

– Det var et puslespill at vi skulle få alle funksjonene vi ønsket oss inn på badet uten at det skulle se trangt ut. Vi slet faktisk med å få det til å gå opp, men heldigvis var rørlegger og prosjektleder Torbjørn allerede kjent med leiligheten etter å ha renovert det andre badet vårt. Det var et forslag fra han som endelig fikk løst opp i floken, utdyper Morten.

– Jeg har aldri vært med på et prosjekt hvor jeg har jobbet sånn på millimeteren for å få det til, forteller rørlegger og prosjektleder Torbjørn Søderlind.

Rørlegger og prosjektleder Torbjørn Søderlind fra Comfort Badhuset

LANG ERFARING: Rørlegger og prosjektleder Torbjørn Søderlind.

– Men jeg har heldigvis holdt på med dette siden 1996, så jeg har litt erfaring å lene meg på, sier han og smiler.

Rørleggerens tips

Tora og Morten hadde allerede bestilt noen av baderomselementene på forhånd, så det gikk ikke å gjøre store justeringer når de gitte rørføringene ble tatt med i tegningen.

– Jeg anbefaler alltid at prosjektleder skal komme tidlig inn i prosessen. Hos oss har vi en kundereise som starter med en befaring slik at prosjektleder får sett hvordan rommet er, forteller Torbjørn.

Torbjørn beskriver hvordan Comfort Badhuset også hjelper kunden med å finne de rette materialene for deres bad. Det første spørsmålet kunden bør forholde seg til er hvilken stilart de ønsker seg, og om de ikke har noe svar på det ennå kan de finne bilder av hva de synes er fint. Basert på stilart og inspirasjon kan baderomsarkitekt være med på å finne passende materialer og farger.

– Det er viktig at kunden involverer seg. Vi skal jo utføre kundens ønsker. De drømmer, og så bidrar vi med vår ekspertise på funksjon og estetikk, forteller Torbjørn og avslutter:

– Det var ekstra morsomt for oss at både Tora og Morten har vært så involvert begge to. Jeg tror det er svaret på hvorfor badet har blitt så vellykket.

Drømmer du om nytt bad? Vi bistår deg gjerne med råd og forslag, helt fra første befaring til design, materialvalg og gjennomføring av selve oppussingen.

Ta kontakt med din lokale Comfort-butikk i dag eller les mer om våre tjenester – så du ett steg nærmere drømmebadet ditt.

0 Klikk & hent kr 0,00