Dette må du vite om badstue

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Drømmer du om badstue? Dette må du vite

Velg riktig badstue og badstueovn

Slik vet du om drømmen om å bygge badstue kan gå i oppfyllelse.

Har du alltid hatt en drøm om å ha badstue, enten hjemme eller på hytta?

Mange som drømmer om badstue er usikre på om de har plass til det, og blir overrasket når de hører at du kan få modeller helt ned i to kvadratmeter størrelse.

– En badstue, enten den skal stå innendørs eller utendørs, trenger ikke ta stor plass. Badstuer faller ikke inn under de ellers strenge kravene for våtrom, noe som gjør at den kan plasseres også andre steder enn på baderommet, forteller Trond Hoel, regionsjef i Comfort. 

Badstuer til både små og store baderom

Tenker du at det å bygge badstue er en omfattende jobb, er et ferdigbygd badsturom perfekt for deg. Trond forteller at du kan bestille ferdigbygde rom til innendørsbruk fra 93 cm x 133 cm, og etter egne mål, fra 140 cm x 140 cm. 

– Har du lyst på et ferdigbygd badstuerom, er det eneste du trenger er et ledig område som er stort nok til å sette opp et rom av den størrelsen du ønske. Mer jobb trenger det ikke å være.

Totalprisen på en badstue kan være vanskelig å estimere, men Trond har følgende råd:

– Tenk over hva slags type treverk du skal ha og hvilken type ovn du ønsker. Skal den for eksempel være med eller uten dampfunksjoner? Kom innom oss, så hjelper vi deg å finne ut hva badstuen din kommer til å koste, sier Trond. 

BADSTUE HJEMME PÅ BADET: Harvia M3 er en badstueovn for mindre vedfyrte badstuer. Den jevne varmen samt ildens og luftens effektive sirkulasjon gir et garantert behagelig badstuebad.

Slik velger du badstueovn

Når det gjelder ovn til badstue, kan du hos oss velge mellom vedfyrt ovn eller en kombiovn. En elektrisk kombiovn gjør at du kan variere mellom et tradisjonelt badstubad og et dampbad, hvor du kan bruke eteriske oljer og urter.

– Hvilken ovn du velger handler om hva du liker best og hva du har behov for. Personlig synes jeg vedfyrt ovn har en enorm sjarm, mens en kombiovn er perfekt for deg som ønsker spafølelsen med damp i badstuen.

En vesentlig forskjell mellom en vedfyrt ovn og en elektrisk kombiovn, er tiden den bruker på å varme opp badstue. En kombiovn bruker ikke mer enn 20 minutter på å varme opp badstuen til 80 grader.En vedfyrt ovn krever flere forberedelser i forkant, som å hente frem ved og fyre opp, og selve prosessen tar derfor litt mer tid.

– Fordelen med kombiovn er at den har et større bruksområde, i form av at du kan styre både temperatur og luftfuktigheten, forteller Trond.

LUKSUS I HVERDAGEN: Badstueovn fra Sunwind, serie Cilindro er den nyeste medlemmet av Cilindro familien. Sørger for at også små badstuer kan nyte fordelene av en stor steinoverflate. Passer fint til badstuer på 6-9 m3.

Tradisjonelt tar vi nordmenn ofte badstue i 80-90 grader og 10 prosent luftfuktighet.

– Slik orker du ikke å sitte så veldig lenge, men med en kombiovn kan du styre dette. En badstue med 60 grader og 35 prosent luftfuktighet er mer behagelig å sitte i over lengre tid, sier Trond.

Ta kontakt med din nærmeste Comfort-butikk for skreddersydde tips og råd til hvordan du kan realisere din badstudrøm.

0 Klikk & hent kr 0,00