Dette kan du selv gjøre på badet | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Dette kan du selv gjøre på badet

Hvitt bad med detaljer i krom

Det er mye du kan gjøre på egenhånd.

Lei av umoderne baderomsmøbler, toalettsete som vigler, dusjgardin eller uoversiktlige skap og skuffer? Det er mye du selv kan gjøre for å oppgradere badet. 

Å bytte dusjhode, henge opp kroker, håndklevarmer, dusjkurv og annet tilbehør er enkle ting du kan gjøre selv, som ikke krever rørlegger, elektriker eller andre fagpersoner. 

Det samme gjelder å bytte toalettsete, baderomsmøbler, dusjvegger eller dusjkabinett. Dette er små oppgraderinger som kan gjøre hverdagen på badet mer behagelig, og som kan øke verdien på boligen den dagen du eventuelt skal selge.

Beveger du deg derimot bort i vann og elektrisitet, bør du få hjelp av en rørlegger og elektriker. Det stilles store krav til arbeidet som utføres på et bad, og du bør alltid bruker rørlegger til å koble fra og til servantkran, avløp og til å koble til vannet i et dusjkabinett.

Finn din nærmeste Comfort-rørlegger her!

Dette kan du gjøre selv på badet 

Sette opp dusjvegg

Har du gått lei av dusjgardinen som klistrer seg fast til kroppen? Hvorfor ikke bytte den ut med en dusjvegg? En dusjvegg med foldede dører tar liten plass, og gir badet et luftig og moderne preg.

En dusjvegg kan monters på to ulike måter: Med lim og ved å skru de fast i veggen.

Flere av dusjveggene fra INR kan leveres med «INR Borefri». I stedet for å borre og skru limes aluminiumsprofilen på veggen. Da slipper du å ta hensyn til materialer som ligger skjult bak baderomsveggen, slik som membran og skjulte installasjoner. Løsningen fungerer best på fliser, og anbefales ikke om du har våtromstapet eller sparklede flater på badet.

Ønsker du å skru dusjhjørnet fast til veggen, trenger du batteridrill, flisbor, vater, skrutrekker og silikon. Vær ekstremt nøye med oppmålingen før du borrer, og gjør flere kontrollmål. Følg alltid anvisningen som følger med produktet.

Dusjvegger fra INR.

LYST OG MODERNE: Dusjveggene på bildet er fra INR

Bytte toalettsete 

Hva med å gi badet et lite løft med sorte detaljer – og ikke minst – sort toalettsete? Å bytte toalettsete tar cirka 30 minutter, litt avhengig av hvilket toalett du har. Før du kjøper nytt sete er det viktig at du sjekker om du har synlige toalettsetehengsler under toalettet eller om festet er skjult.

For å unngå bomkjøp kan det være lurt å ta bilde av ditt nåværende sete før du drar til butikken for å kjøpe nytt.  

BYTTE TOALETTSETE: Du kan enkelt bytte toalettsete selv. Hva med Pressalit Sway Norden toalettsete? Det finnes i flere farger.

Henge opp nye knagger

Å bytte ut de gamle knaggene med moderne og stilrene varianter i gull, sort eller krom er en enkel måte å oppgradere badet på. Det er også veldig enkelt å gjøre selv!

De fleste knagger leveres i dag med lim eller dobbeltsidig teip. Må de nye knaggene dine monteres med skruer, er det viktig at du forsegler hullet med silikon, slik at du unngår fukt.

Montere smarte oppbevaringsløsninger i dusjen

Synlige såpeflasker og rot i dusjen har mye å si for helhetsinntrykket på badet. For å få orden i systemet kan du sette fokus på gode oppbevaringsløninger, som de praktiske hyllene «NEST» og «CASE» fra INR.

Hyllene monterer du enkelt med systemet INR «Borrfri», slik at du slipper skruehull i flisene.

Oppbevaringsløsning i dusjen.

PRAKTISK: Å montere ulike oppbevaringsløsninger er noe du kan gjøre selv på badet. På bildet: Skapet "NEST" fra INR som enkelt henges opp uten å måtte bore i veggen.
 

Montere nye baderomsmøbler

Skal du montere nye baderomsmøbler starter du med å måle opp monteringshøyden på møbelet. Normal høyde til overkant servant ligger på mellom 85-90 centimeter. Det er viktig at du følger monteringsveiledningen som følger med møbelet, siden det kan få store konsekvenser senere om møbelet løsner fra veggen.

Skal du koble til servantkran og avløp er det viktig at du bruker rørlegger.

Rørlegger bytter kran på badet.

BRUK RØRLEGGER: Selv om du i teorien kan montere nye baderomsmøbler selv, er det viktig at du bruker rørlegger når servantkranen skal kobles til. 

Vil du at noen skal gjøre jobben for deg? Hos oss kan du bestille alle produktene våre «Ferdig Montert». Da kommer en av våre rørleggere hjem til deg, og henger opp skapet for deg – trygt og enkelt. 

Finn din nærmeste Comfort-butikk her, eller send oss en forespørsel her!

0 Klikk & hent kr 0,00