Dette kan du selv gjøre på baderommet i ferien

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Godt nytt år! Vi har januarsalg med mange gode tilbud

Inspirasjon og råd

Dette kan du selv gjøre på baderommet i ferien

Det er mye du kan gjøre på egenhånd.

Har du noen fridager til overs i sommer, er det mye du selv kan gjøre for å oppgradere baderommet. 

- Om du ikke skal reise bort hele ferien, er sommerferien en ypperlig anledning til å oppgradere baderommet. Kanskje har du også litt ekstra penger å rutte med fra feriepenger og tilbakebetaling på skatten, sier Hanne Skjemstad. Hun er fagansvarlig for Comfort-butikkene i Norge, og har jobbet med salg i Comfort-butikker i nesten 14 år.

Enklere hverdag og økt verdi 

Å bytte dusjhode, dusjsett, henge opp kroker, håndklevarmer, dusjkurv og annet tilbehør er enkle ting du kan gjøre selv, som ikke krever rørlegger, elektriker eller andre fagpersoner. 

Det samme gjelder flislegging oppå eksisterende fliser, bytte av toalettsete, baderomsinnredning, dusjvegger eller dusjkabinett. Dette er små oppgraderinger som kan gjøre hverdagen lettere og som kan øke verdien på boligen ved et eventuelt salg.  

- Det stilles store krav til tetthet på et baderom, så det er lurt å forhøre seg med en fagmann før man gjør inngrep som har med vann og elektrisitet å gjøre. Da kan du forhindre at vann trekker seg inn i vegg eller gulv, forteller Hanne.

- Jeg anbefaler også å bruke rørlegger til å koble fra og til servantkran, og avløp, og til å koble til vannet i et dusjkabinett. Skal du legge fliser oppå dine eksisterende fliser er det viktig å vite hvilket underlag du har og undersøke at det er tett.

Dette kan du gjøre selv på baderommet 

Her deler Hanne sine beste tips til hvordan du legger fliser, setter opp en dusjvegg, bytter toalettsete og monterer nye knagger og baderomsmøbler.

Slik legger du fliser på baderommet

Dersom du vet at underlaget er stabilt, tett og at der er membran kan du fint legge flis oppå flis.

- Er noen av de eksisterende flisene løse, er det viktig at du fester disse godt før du legger nye oppå. Snakk med en flislegger for ekspertråd, forteller Hanne. 

Å legge fliser på badet tar et par dager. For å få bedre feste til de nye flisene, er lurt å starte med å prime underlaget. Når dette er gjort kan du begynne å legge de nye flisene. Husk at du må du vente minimum et døgn fra flisene er lagt til du kan fuge. 

- Hvor lenge fugemassen skal tørke, avhenger av vannoppsuget i flisene og type fugemasse. Spør der du har kjøpt flisene, eller se anvisning på fugemassen, tipser Hanne.

Slik setter du opp en dusjvegg

Fremgangsmåten for å sette opp en dusjevegg avhenger av hvilken type dusjvegg du velger og hva slags underlag veggene har. Er det for eksempel en enkel, svingbar dusjvegg, kan du beregne cirka en time med oppmåling, utpakking, montering og justering.

- Noen fliser er veldig harde å borre i, og krever derfor spesielt utstyr, tipser Hanne. 

Slik bytter du toalettsete

Å bytte toalettsete tar cirka 30 minutter, litt avhengig av hvilket toalett du har. 

- Snakk med din lokale Comfort-butikk før du kjøper nytt sete, slik at du unngår bomkjøp, forteller Hanne.

- Det er for eksempel viktig å sjekke om du har synlige toalettsetehengsler under toalettet eller om festet er skjult.

BYTTE TOALETTSETE: Du kan enkelt bytte toalettsete selv. Hva med Pressalit Swat Norden toalettsete? Det finnes både i sort og hvitt.

Slik monterer du nye knagger på baderommet

Skal du borre i fliser, er det viktig å undersøke hva slags vegg du har. Videre må du velge riktig borr, skruer og plugger til underlaget.

- Silikon forsegler hullet i membranen som oppstår når du borrer i veggen og det er viktig at du tetter hullet godt før du setter i pluggen og skruen. 

Det finnes også knagger som kan limes rett på veggen med komposittlim og dobbeltsidig teip. Skal du for eksempel montere noe i dusjsonen, kan det ifølge Hanne være lurt å bruke lim.

Slik monterer du nye baderomsmøbler

Skal du montere nye baderomsmøbler starter du med å måle opp monteringshøyden på møbelet. Normal høyde til overkant servant ligger på mellom 85-90 centimeter. Det er viktig at du følger monteringsveiledningen som følger med møbelet, siden det kan få store konsekvenser senere om møbelet løsner fra veggen.

Skal du koble til servantkran og avløp har Hanne ett klart råd: 

- Bruk rørlegger til disse oppgavene! Da unngår du faren for vannlekkasjer. 

Her kan du lese om hvordan du velger baderomsmøbler.

0 Klikk & hent kr 0,00