Dette irriterer oss mest på baderommet | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Dette irriterer oss mest på baderommet

Linn Bad Ingrid baderomsmøbel i ask

Kjenner du deg igjen i noe av dette? Her er tipsene som løser problemene folk flest har på badet!

Baderomsmøbler som sveller på grunn av vannsøl, toalettlokk som ikke sitter som de skal, dårlig trykk i dusjen og vann som renner ut på gulvet ... Høres det kjent ut? 

Hva gjør jeg med baderomsmøbler som sveller? 

Den vanligste grunnen til at baderomsmøbler sveller er at de har vært i kontakt med vann. Har møblene først begynt å svelle, er det dessverre ikke så mye du kan gjøre.

Møbelet må mest sannsynlig byttes ut, men før du gjør dette bør du kartlegge hvor det skal plasseres med tanke på å forhindre at det samme skjer igjen. Har du lite bad som krever at dusjen og baderomsmøbelet er plassert rett ved siden av hverandre, er det viktig å gjøre forebyggende tiltak som å sette opp en dusjvegg. 

Skal du kjøpe nye møbler, burde du velge baderomsmøbler av god kvalitet! Det finnes mange billige innredninger på markedet, som ikke tåler normalt våtromsbruk. 

Hva gjør jeg med et toalettsete som ikke sitter som det skal? 

Det er lett å irritere seg over et toalettsete som vagler frem og tilbake. 

Årsaken til vaglingen kan være at festet er løsnet, eller at setet ikke passer optimalt til formen på toalettet. 

For å løse dette problemet kan du stramme hengslene på undersiden av toalettet. Er festet skjult, kan du stramme de ovenfra. 

Dersom du har feil passform på setet bør du bytte ut det ut. Det finnes mange ulike toalettseter, så ta bilde av ditt eksisterende før du drar innom din nærmeste Comfort-butikk. Da er du sikker på at du får et sete som passer.

Hva gjør jeg med dårlig trykk i dusjen

Dårlig trykk i dusjen er et vanlig problem som man gjerne irriterer seg over lenge før man prøver å finne en løsning. Dårlig trykk i dusjen kan oppstå over tid, og kan skyldes at silene ved vanninntaket til dusjbatteriet eller hånddusjen har tettet seg. 

For å løse problemet kan du skru av hånddusjen og undersøke om det ligger en sil mot dusjslangen. Om det gjør det, renser du denne. Alternativt kan du skru av hovedstoppekranen, demontere dusjbatteriet og rense silene ved inntaket her.

Om dette ikke hjelper kan problemene være i rørsystemet. Da bør du kontakte en av våre rørleggere

Sluket i dusjen er tett, hva gjør jeg? 

Tett sluk i dusjen er ett av de vanligste problemene på badet, og skyldes som regel hår og rester av balsam, sjampo og såpe. Heldigvis er det enkelt å fikse. Den beste måten å gjøre det på, er å løfte av slukristen og fjerne hår og slam med hendene.

De fleste sluk har vannlås, som kan løftes opp og renses grundig. Vannlås hindrer lukt fra kloakkanlegget i å komme inn på badet, så vær nøye med å sette denne riktig på plass etter rens. Husk å bruke hansker.

Med jevne mellomrom kan du også bruke en flytende avløpsrens, som for eksempel Mudin. Denne løser opp det meste av såpe, hudfett og hår som har samlet seg, både i sluk og på innsiden av rørene.

Les også: Slik vasker du dusjen

Hva gjør jeg om det renner vann fra dusjen og ut over hele baderomsgulvet? 

At det renner vann fra dusjen og ut på baderomsgulvet kan skyldes flere ting. Har du svingbare dusjvegger uten profil ned mot gulvet, kan vannsøl være et tegn på at slepelisten er for lav og ikke tetter ned mot gulvet, eller slitt. Det kan også være at du ikke har slepelist. 

Slepelister blir ofte stygge og slitte over tid, og bør byttes ut med jevne mellomrom for å hindre at vann slipper gjennom. Hos Comfort får slepelister til de fleste glassvegger og i flere størrelser. Har du for lav slepelist kan du prøve å bytte til en høyere variant som tetter bedre ned mot gulvet.

Dersom slepelist ikke hjelper, og det i tillegg er dårlig fall mot sluk, bør du vurdere å bytte ut dusjveggene med et dusjhjørne med faste profiler ned mot gulvet. Disse kan tettes med silikon og vil holde på vannet inne i dusjen. Dette bør gjøres av en rørlegger. 

Har du et problem du irriterer deg over, og som du lurer på hvordan du kan løse? Ring oss for en uforpliktende prat, eller besøk din nærmeste Comfort-butikk

0 Klikk & hent kr 0,00