Dette er Boligmappa

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Derfor bør du velge en rørlegger som bruker Boligmappa

Våre rørleggere bruker den digitale tjenesten Boligmappa. Det kan være verdiøkende for boligen din.

Det er viktig å ta vare på dokumentasjonen som viser at arbeid på baderom er blitt utført i tråd med kravene som er satt for våtrom. Dette er nødvendige papirer som ofte skal dokumenteres i boligens prospekt og tilsynsrapport ved salg, og som det generelt er lurt å ta vare på. 

Med gratistjenesten Boligmappa kan du droppe de store (og sårbare) permene som vi gjerne samler viktige papirer i. I stedet er all informasjon om boligen, det være hus, leilighet eller hytte, samlet trygt og digitalt i et servicehefte som følger boligen. 

I Boligmappa registreres informasjon knyttet til boligen din, både av deg selv – og av fagfolk som har utført arbeid i boligen. For eksempel lagrer våre rørleggere all nødvendig informasjon om jobben de har gjort i Boligmappa, uavhengig av om du har tatt i bruk tjenesten. 

Se din boligmappe her.  

Vi tok en prat med Eirik Vigeland, markedssjef i Boligmappa, om hvorfor det å ta i bruk Boligmappa kan være verdiøkende for boligen din. 

Kort fortalt, hva er Boligmappa? 

Boligmappa er boligens servicehefte, hvor alt som har med eiendommen registreres. Det kan være håndverkere, som for eksempel rørleggere, som sender inn dokumentasjon på arbeid de har utført eller informasjon du som boligeier har lagt inn. Informasjon hentes også fra eiendomsregisteret, og tjenesten gjelder både hus, hytte og leiligheter. 

Hvilken verdi har Boligmappa for meg som eier eiendom?

Bolig er gjerne den største verdien man har, og det er viktig å ta godt vare på den. For deg som eier bolig er det veldig nyttig å ha alt av papirer knyttet til boligen lagret på ett sted. Be alltid håndverkeren om å sende dokumentasjon på jobben de har gjort til Boligmappa, da har du dokumentasjon og garanti på ett sted. Vi anbefaler også at du laster opp kvitteringer, fargekoder og andre nyttige dokumenter som har med boligen å gjøre. Lurt i dag, verdiøkende om du en dag skal selge.

Hva er ditt beste tips til bruk av Boligmappa?

Vi stiller høye krav til bedrifter og håndverkere som er registrert i Boligmappa, og bruker å si at vi digitaliserer vekk de useriøse aktørene. Det betyr at du kan være trygg på kompetansen og stabiliteten til de aktørene du finner under tjenesten «finn håndverkere».  

BRUK BOLIGMAPPA: Ved å lagre all informasjon om boligen din i et digitalt servicehefte vil være verdiøkende om du en dag skal selge.

5 fakta om Boligmappa

  1. Tjenesten er gratis og du logger deg enkelt og trygt inn med BankID. 
  2. Boligmappa søker automatisk i Eiendomsregisteret for å finne ut hvilke eiendommer som står tinglyst på deg. Finner de en eiendom, søkes det videre etter informasjon om eiendommen i offentlige register. I tillegg søker det etter om en eller flere håndverkere har loggført arbeid på den samme eiendommen.
  3. Boligmappa følger boligen over tid og er tilgjengelig for dem som står registrert som eiere. Når man flytter vil den nye eieren overta boligens mappe, mens du overtar boligmappa til den boligen du flytter til.
  4. Tjenesten inneholder også et «Personlig område». Her kan du laste opp egne dokumenter eller bilder som tilhører deg privat. Slik som kvitteringer på høytrykkspyler, tv eller andre dokumenter du ønsker en trygg lagring på.
  5. Boligmappa ble etablert av elektro- og rørleggerbransjen i 2012 med mål om å skape bedre og enklere boligdokumentasjon, samt å gjøre dokumentasjonen lettere tilgjengelig for boligeier.

I dagens versjon støtter ikke Boligmappa aksje- og obligasjonsleiligheter. 

0 Klikk & hent kr 0,00