Husket dokumentasjon på oppussingen? | Boligmappa

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Du har vel husket dokumentasjon på oppussingen?

Dokumentasjon av baderom

Mangler du dokumentasjon på at oppussingen er fagmessig utført, kan det påvirke verdivurderingen av hjemmet ditt den dagen du skal selge. Med Boligmappa lagres dokumentasjonen automatisk.

Skal du pusse opp badet? Da er det viktig at du husker å ta vare på dokumentasjonen som viser at arbeidet er utført i tråd med kravene som er satt for våtrom.

– Om du ikke kan vise dokumenter som sier at oppussingen er fagmessig utført, kan det føre til at verdien av badet blir justert ned om du en dag skal selge boli­gen, forklarer rørlegger og prosjektleder Øyvind Brovold hos Comfort Eide.

– Dokumentasjon er også viktig i forsikringssaker. Mangler du dokumen­tasjon på at jobben er utført av fagperson­er kan du få avkortning på forsikringen.  

Ny avhendingslov

I januar 2022 slo de nye endringene i avhendingsloven i kraft. Denne loven regulerer kjøp og salg av bolig i Norge, og skal føre til et mer balansert boligmarked. Det er det nå slutt på å selge boliger «som den er», og det stilles større krav til dokumentasjon fra selgers side samt at undersøkelsesplikten til kjøper øker.

Har du planer om å selge bolig eller fritidseiendom er det derfor viktigere enn noen gang at du har dokumentasjon på arbeid som er utført.

Dokumentasjon som følger boligen 

Før ble dokumentasjonen vanlig­vis gitt som en utskrift, og det var opp til deg som boligeier å sørge for at papirene ble tatt godt vare på. Med den digitale tjenesten Boligmappa kan du droppe de store (og sårbare) permene som vi gjerne samler viktige papirer i. I stedet er all informasjon om boligen, det være seg hus, leilighet eller hytte, samlet trygt og digitalt i et servicehefte som følger boligen.

– I Boligmappa registreres informasjon kny­ttet til boligen din, både av deg selv – og av oss fagfolk som har utført arbeid i boligen. For eksempel lagrer vi informasjon om produkter vi monterer og hvilket arbeid vi har utført i boligen. Vi legger også inn bilder av skjulte rørføringer, slik at det er enkelt å finne igjen dette, forklarer Øyvind.

Dette gjøres uavhengig av om du har tatt i bruk tjenesten.

– Om du en dag skulle selge boligen, får den nye eieren automatisk tilgang til informasjonen, og du slipper stresset med å overlevere permer fylt med gamle papirer.

Din boligmappe finner du her!

Bilde av rørlegger som bytter servantkran på bad.

HUSK DOKUMENTASJON: Skal du pusse opp badet? Da er det viktig at du husker å ta vare på dokumentasjonen som viser at arbeidet er utført i tråd med kravene som er satt for våtrom.

Seks fakta om Boligmappa!

  1. Tjenesten er gratis og du logger deg enkelt og trygt inn med BankID på boligmappa.no.
  2. Boligmappa søker automatisk i Eiendomsregisteret for å finne eiendommer som står tinglyst på deg. Finner de en eiendom, søkes det videre etter informasjon om eiendommen i offentlige register. I tillegg søker Boligmappa etter om en eller flere håndverkere har loggført arbeid på den samme eiendommen.
  3. Boligmappa følger boligen over tid og er tilgjengelig for dem som står registrert som eiere.
  4. Når du flytter, vil den nye eieren overta boligens mappe, og du overtar boligmappa til den boligen du flytter til.
  5. Tjenesten inneholder også et «Personlig område». Her kan du laste opp egne dokumenter eller bilder som tilhører deg privat. Slik som kvitteringer på høytrykkspyler, TV eller andre dokumenter du ønsker en trygg lagring på.
  6. Boligmappa ble etablert av elektro- og rørleggerbransjen i 2012 med mål om å skape bedre og enklere boligdokumentasjon, samt å gjøre dokumentasjonen lettere tilgjengelig for boligeier.

Drømmer du om å pusse opp badet? Hos oss møter du dyktige prosjektledere, rørleggere og interiøreksperter. Les mer her, og finn din nærmeste Comfort-butikk her

0 Klikk & hent kr 0,00