Dette er baderomstrendene for 2019

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Dette er baderomstrendene for 2019

Matt sort, store planter og nette servanter er stikkord for baderomstrendene i 2019.

Hvert år arrangeres baderomsmessen Cersaie i Bologna i Italia, som betegnes som en av de mest innovative messene innen flis, glass, bad og interiør. I september i år var det 36. gangen den ble arrangert, og nesten 110.000 besøkende var innom i løpet av de fem dagene messen foregikk.

På messen ble baderomstrendene for 2019 vist frem, og Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort, var på plass. Etter noen dager på messen fikk hun et godt innblikk i hva som blir trendy på baderommet til neste år.

Hun trekker blant annet frem større innslag av farger og ulike materialer på baderommet som noen av de største trendene.

– Drømmebadet i 2019 er arkitektonisk inspirert, og har lite symmetri. Baderommet skal gjerne ha en industriell stil med en utstrakt kombinasjon av forskjellige materialer, med innslag av maskulinitet. Et stikkord for helheten er kreativt kaos, forteller Kari.

Større fokus på interiør og innredning

Trendene fra Cersaie-messen viser at rent interiørmessig, blir badet i stor grad mer og mer likt andre rom. Planter, materialer og interiørelementer som du er vant til å se i andre rom, skal nå inn på baderommet.

GRØNNE PLANTER PÅ BADEROMMET: Lag en egen oase på baderommet!

– I Norge har vi strenge føringer og regler for bad- og våtrom, som lar seg gjøre å tenke nytt så lenge du ivaretar våtromsnormen. Når det gjelder hva som er lov og ikke, er rørleggerne og baderomsforhandlerne våre gode å rådføre seg med, sier Kari.

Fra dype farger til sidestilt servant

Når det gjelder farger, fortsetter trenden med mer fargerike baderom. Nå skal vegger, tak og møbler ha mørke, dype og støvete farger. 

– Naturlige farger som kan kombineres med betong, stein og tre går også igjen. Vi kommer til å se mange spennende mikser av ulike materialer. Baderomsmøblene skal gjerne ha duse grønnfarger og rosa.

Ifølge Kari peker sidestilt servant seg ut som en av de større trendene, og aller helst med en bollevask på benkeplate i naturmateriale.

– Sidestilt speil blir også populært, i godt selskap med åpne hyller, pyntegjenstander og planter som mykner opp rammene. Frittstående badekar er fortsatt en sterk trend, og gjerne i et matt materiale.

Les også: Dette er årets mest trendy baderomsinnredning.

De sterkeste baderomstrendene for 2019

Enten du har planer om å pusse opp baderommet, gjøre en liten oppgradering eller bare vil friske opp med noen nye detaljer: La deg inspirere av de nye baderomstrendene fra Cersaise-messen i Italia.

Nette servanter og bollevask

Det skal være nette, tynne servanter. Bollevask på benkeplater i naturmateriale er noe som går igjen hos mange av produsentene. 

TRENDY MED BOLLEVASK: I 2019 er det nette, tynne servanter og bollevask som er trendy.

Store, grønne planter

Neste år skal vi ha enda mer planter inn på badet. Særlig planter med store blader som kan danderes nedover veggene. 

Struktur i glasset og frittstående badekar

Nå skal glasset i dusjveggene ha struktur, og gjerne ruglet glass eller grafisk uttrykk. Dusjveggene skal gjerne være rammet inn med synlige rammer, og da går det mye i sort innramming. Frittstående badekar er fortsatt in, og badekaret skal være i et matt materiale. 

Les også: Slik velger du riktig badekar.

Matt sort

Matt sort blir en populær farge som går igjen på speil, hyller og småartikler – sammen med andre dype, støvete farger.

Fargede, matte kraner

Fargede, matte kraner er fortsatt populært, og gjerne i gull, sort eller hvitt. Mørk og sotet krom blir også fremtredende i trendbildet. 

Pendlere og integrert belysning

På messen var det stort fokus på pendlere som henger i klynger. Siden det ikke er lov med synlige pærer ikke er godkjent for våtromsbruk i Norge, kommer vi heller til å se mer integrert belysning – særlig bak speil.

0 Klikk & hent kr 0,00