Derfor bør du velge dusjkabinett

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Derfor bør du velge dusjkabinett

Et dusjkabinett er en trygg løsning, spesielt egnet for deg med eldre bad, eller som er bekymret for fukt på baderommet.

Skal du kjøpe ny dusj, men er usikker på hvilken type du skal gå for? Har du et eldre bad, er usikker på kvaliteten på membranen eller er bekymret for faren for fukt, bør du vurdere et dusjkabinett. Det forteller rørleggermester og teknisk sjef i Comfort, Jarle Amble. 

- På eldre bad, typisk 20 år og eldre, er faren for fuktskader langt høyere enn på nyere bad. Konstruksjonen bak flisene kan være utdatert eller i dårlig forfatning, og fuktskader vil være en reell risiko. 

- Velger du et dusjkabinett, utsetter du ikke vegger og gulv for direkte fukt. Risikoen for vannlekkasje vil dermed være lavere. 

Ulike typer dusjkabinett å velge mellom

Dusjkabinett kommer i mange ulike former og størrelser, og spesielt er målene 70x90, 80x80, 80x90, 90x90 og 90x100 vanlige å få tak i. Hos Comfort finner du dusjkabinett fra Geberit, INR, Element, Porsgrund Bad, VikingBad og Macro. På bildet ovenfor ser du Porsgrund Showrama 10-5 dusjkabinett. 

- Et dusjkabinett kan koste alt fra 4990,- til over 20 000,-. Velger du et dusjkabinett i høyere prisklasser, er det ofte inkludert glass med selvrensing, myktstengende dører, takdusj, innebygd blandebatteri og høyere kvalitet på hengsler, forteller Amble.

I tillegg kan du velge mellom et stort utvalg ulike design og løsninger for inngang, som buet front, hjørneinngang og sideinngang.  

- Tenk nøye gjennom hvilke behov du har, særlig når det gjelder plass og funksjon, råder Amble. 

Se Showerama serien her

Dette må du huske før du kjøper dusjkabinett

Før du går til innkjøp av dusjkabinett, bør du måle opp og finne ut hvor stort det kan være. Det bør ifølge Amble være rom til å kunne dra frem dusjkabinettet for å rengjøre bak og under. Det er også spesielt viktig at kabinettet plasseres slik at det er enkelt å komme til sluket i gulvet for å kunne rense og vedlikeholde dette. 

Er du usikker på hvor dusjkabinettet burde plasseres, har Amble følgende råd:  

- Snakk med oss, så hjelper vi deg finne den beste løsningen for deg og ditt baderom. 

0 Klikk & hent kr 0,00