Derfor bør du bytte ut oljefyren i 2018

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Enova dobbler støtten i 2018! Derfor burde du skifte ut oljefyren nå

Innen 01.01.2020 skal alle oljefyrer i hele landet være borte. Med andre ord er det mange husstander som må erstatte oljefyren med ny varmekilde, noe Enova oppfordrer folk til å gjøre allerede nå - og med god grunn.

Enova gir støtte til energitiltak som er gode å leve med, gjør boligen bedre å leve i og for de som ønsker å gjøre en innsats for klimaet. De har 15 energitiltak man kan søke støtte for, alt fra energirådgivning til oppgradering av bygningskroppen. De tre mest populære energitiltakene Enova deler ut støtte for er væske-til-vann-varmepumpe, luft-til-vann-varmepumpe og fjerning av oljefyr og oljetank.

Doblet Enova-støtte i 2018

Frem til nå har den opprinnelige støtten for fjerning av oljetank vært på 10 000 kroner, men i 2018 dobler Enova nå denne støtten. I 2019 hopper den tilbake, som gjør det enda mer attraktivt for deg å bytte ut oljefyren raskest mulig.

I løpet av 2018 kan man få doblet støtte for å fjerne oljefyren, hvor den doble støtten i noen tilfeller er nok til å dekke jobben med å få fjernet oljetank og oljefyr. I 2019 går støtten tilbake til 10 000 kroner og i 2020 får du ikke støtte lenger.

Siden det er så mange oljefyrte anlegg som skal gjøres noe med før 2020, er det lurt å komme i gang så fort som mulig. Markedet kommer til å være veldig travelt fremover, og med støtteordninger som belønner de som tar tak i 2018, så er det vel ikke noe poeng i å vente til 2019? I 2020 er det lagt ned et forbud fra regjeringens side om å fyre med fossilt brensel og da vill støtteordningen være fjernet helt.

Slik får du Enova-støtte

Enova dobler med andre ord støtten for å unngå kjempestor pågang av søknader i 2019, og ifølge Enova selv gjør de dette for å få en fortgang i utfasingen på nasjonalt nivå.

For å få dobbel støtte må du samtidig som du kvitter deg med oljefyren montere en varmekilde som Enova støtter.

Når oljefyr/-tank er fjernet, det nye annlegget er montert og betalt så oversender du alle relevante fakturaer til Enova for å starte prosessen. Du vil så få velge mellom å få pengene utbetalt med en gang eller som en del av skatteoppgjøret.

Comfort leverer varmeløsninger i flere prisklasser som virker med ditt eksisterende vannbårne annlegg, slik at du kan ta vare på mest mulig av det du allerede har.