Bytt ut oljefyren med varmepumpe

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Bytt ut oljefyren med varmepumpe

Nibe bergvarmepumpe

Fra 2020 blir fyring med fossilt brensel forbudt. Med økonomisk støtte fra Enova kan du gjenbruke deler av systemet du allerede har, og varme opp boligen mer miljøvennlig med varmepumpe.

Når forbudet mot fyring av fossilt brensel trer i kraft 1. januar 2020, må alle som har oljefyr bytte den ut med et miljøvennlig varmesystem.

Dette er mange godt i gang med allerede, og de siste årene har flere tusen nordmenn byttet ut oljefyr med varmepumpe eller annen fornybar energi – og fått økonomisk støtte. Som et ledd i arbeidet med å redusere det totale CO2-utslippet vårt, gir Enova tilskudd til alle som skifter ut oljekjelen med en fornybar energikilde, som for eksempel varmepumpe.

Ønsker du å bli kontaktet angående NIBE varmepumper? Trykk her!

I 2019 er støtten til å bytte ut oljefyren (oljeutfasing) 10 000 kr. I tillegg får du egen støtte til å installere varmepumpe, og du kan totalt få tilbakebetalt inntil 55 000 litt avhengig av hvilken løsning du velger.  Ordningen avsluttes i 2020.

Les mer om Enovas tilskudd til varmepumper her.

Du kan fortsatt bruke deler av ditt gamle system

Har du oljefyr i dag, betyr ikke utfasingen at du må bytte ut hele det eksisterende varmesystemet ditt.

– Da har du faktisk et system med vannbåren varme som du kan fortsette å bruke. Vi anbefaler derfor å gjenbruke så mye av det eksisterende systemet som mulig når du skal erstatte oljefyren, forteller Conrad Ekholt, teknisk sjef i Comfort, og fortsetter:

- En god løsning er å erstatte oljekjelen med en varmepumpe. Da kan varmen fortsatt distribueres via det eksisterende vannbårne systemet.

Derfor er varmepumpe en god løsning

En varmepumpe henter energi fra omgivelsene. Når energi og strøm møtes, flytter pumpen varmen inn i boligen, og resultatet er et godt og varmt hjem, også på de kaldeste dagene. Sammenlignet med en elektrisk ovn eller en oljefyr, bruker en varmepumpe langt mindre energi til å produsere nøyaktig samme mengde varme. Det gir lavere utgifter.

En varmepumpe kommer i flere varianter, og kan hente energi fra både uteluft, avtrekksluft fra et ventilasjonssystem, berget like under jordskorpen eller fra sjøen.

Varmepumpen bidrar dessuten til et bedre inneklima, og som en fin bonus er det lave energiforbruket med på å redusere klimautslippene.

-  Vi anbefaler på det sterkeste å velge en av våre fagpersoner til å ta totalansvaret for å bytte ut oljefyren med varmepumpe. Dette øker varmepumpens levetid - og sørger for at du kjenner det nye systemet godt nok til å drifte det effektivt selv, sier Conrad.

Les også: Dette koster det å legge vannbåren varme

Dette koster en varmepumpe

NIBE er en av Nordens ledende produsenter av varmepumper, og hos oss finner du flere ulike modeller. For å hjelpe deg komme i gang med en mer miljøvennlig hverdag, gir vi deg 7 500 kr i avslag når du kjøper NIBE-varmepumpe hos oss før 1.juni 2019.

En varmepumpe koster normalt fra 120 000 kr og oppover. For å gjøre det enda enklere å komme i gang med utbyttingen av oljekjelen, tilbyr Sparebank 1 Hallingdal Valdres et gunstig varmepumpelån til alle som kjøper varmepumpe fra NIBE hos oss. Les mer om lånetilbudet her.

0 Klikk & hent kr 0,00