Barnerom ble baderom | Hjemme hos | Comfort

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Fra barnerom til baderom: – Her får jeg spafølelsen!

Familien Tangen på sitt nye drømmebad

I ti år har Hege drømt om å totalrenovere det gamle, trange badet. Nå har huset fått et stort, nytt midtpunkt, med boblebad og spa-opplevelse.

– Her får jeg ro i sjela, forteller Hege, mens hun leder oss inn på det nye badet.

I et nabolag i Ski, en times kjøretur fra Oslo, ligger en koselig enebolig mellom hager og trær. Gjennom to vinduer på forsiden av huset ser man rett inn i et nyrenovert bad – familiens drøm som har blitt til virkelighet.

Smilende Hege på det nye drømmebadet

FRA DRØM TIL VIRKELIGHET: Familien Tangen, her med en smilende Hege, har endelig fått oppfylt drømmen om et nytt og funksjonelt bad. Speilet «Hopra» fra Linn Bad

Det første som slår oss i det nye badet er romfølelsen. Badet er tegnet av Comforts egne fageksperter i samarbeid med familien Tangen. Det er stort og tydelig oppdelt i forskjellige soner. Vinduene slipper inn rikelig med dagslys, og to store speil gir badet en ekstra romslig følelse.

– Vi har fått et bad jeg liker å tilbringe tid i. Før hadde vi et bad hvor man bare gjorde det man måtte og skyndte seg ut igjen, sier Hege, og mimrer tilbake til husets forrige bad – som hadde stått urørt siden 1990-tallet.

Alle løsningene på det nye badet er nøye gjennomtenkt. De svarer på behov familien har hatt lenge.

Drømmen som lot vente på seg

Hege smiler nå, men det nye badet var en drøm som lot vente på seg. Da Hege tok over huset prioriterte de å pusse opp kjøkkenet.

– Badet fungerte som det var, selv om det var stygt og litt for trangt, forteller Hege.

Det skulle ta ti år før de fikk mulighet til å gjøre noe med badet, men da det endelig skulle oppgraderes gikk de for en totalrenovering av dimensjoner.

– Det var en unik utfordring, forteller Christian Sandland-Mitrevski, fra Comfort Ski.

Prosjektleder Christian Sandland-Mitrevski fra Comfort Ski

Christian var prosjektleder under renovasjonen, og han smiler når han tenker på de spennende valgene familien tok for å nå drømmen - uten kompromiss. Øverst på ønskelisten stod et stort og luksuriøst badekar.

– Vi hadde boblebad da vi bodde i leilighet i Oslo, forteller Hege.

– Det var dypt savnet her.

Flere soner på badet

Hege og mannen fikk det nye badet tegnet flere ganger av Comforts fageksperter. Men ingen av tegningene svarte på alle ønskene deres. De skjønte at rommet måtte bli større, og med en smekk slo de ned veggen til barnas gamle soverom og doblet arealet. Nå er luksus-badekaret midtpunktet i et stort og luftig rom. Her senker Hege og mannen seg ned i varme bobler etter en lang dag.

– Jeg får virkelig spafølesen, sier Hege fornøyd.

Stort og romslig Kilen Xtreme massasjekar fra VikingBadVikingBad Kilen massasjekar med boblesystem og vannmassasje

LUKSUS MED MASSASJEKAR: Det nye badet gir Hege og familien spafølelsen. Her ser du «Kilen» massasjebad Xtreme fra VikingBad.

Med større areal fulgte også mer plass til oppbevaring. Familien trenger ikke lenger å lagre håndklær utenfor baderommet. Med flere oppbevaringsløsninger, har de fått et funksjonelt bad. Ved dusjen finner du to romslige høyskap fra INR med plass til alle håndklær, ved toalettet et praktisk sideskap fra INR hvor sanitetsartikler lagres. Under det største speilet fikk de plass til et stort baderomsmøbel fra INR med to vasker, og fire skuffer.

– Dette er min vask, sier Hege og ler mens hun peker på vasken til høyre.

– Men enda bedre enn å ha sin egen vask, er det å ha sin egen skuff, sier hun smilende.

Grand Solid baderomsmøbel med mye oppbevaring og i valgfri farge fra INR

FUNKSJON OG DESIGN: Doble servanter og mye oppbevaring gjør morgen- og kveldsstellet litt enklere. Baderomsmøbelet «GRAND Solid» 140 cm i valgfri NCS-farge fra INR.

Grand Solid høyskap i valgfri NCS-farge med åpen dør og flere praktiske hyller fra INR

FUNKSJONELL OPPBEVARING: Familien har virkelig utnyttet plassen på badet optimalt med mange praktiske oppbevaringsløsninger. Her ser du to «GRAND Solid» høyskap fra INR i samme valgfrie NCS-farge som resterende baderomsmøbler.

På det åpne badet er det kun én ting du ikke finner ved første øyekast, nemlig toalettet. Det er gjemt bak en skillevegg. Med toalettet ute av synet, blir temaet for badet mer rettet mot stell og velvære.

Soneinndeling på badet med det vegghengte toalettet gjemt bak en skilleveggFlere soner på badet med dusjnisje, oppbevaring og gjemt toalettrom

GJEMT TOALETTROM: Det vegghengte toalettet er gjemt bak en skillevegg, og er en fin og snedig måte å skape flere soner på badet.

På det gamle badet fra 90-tallet hadde familien dusjkabinett. Nå er det byttet ut med en romslig og minimalistisk dusjnisje. Og med en innebygget hylle i dusjen, er det naturlig orden i dusjsakene.

– Det er så deilig å slippe å ha en løs hylle inni selve dusjkabinettet, da blir det et mye renere inntrykk, sier Hege fornøyd.

Romslig dusjnisje med Linc dusjvegg med sorte profiler fra INR og sort takdusj fra Fima

VARM OG GOD START PÅ DAGEN: Den nye dusjsonen på badet har fått en romslig dusjnisje. Både dusjløsningen «LINC 5 original» med sorte profiler og de elegante «Bow» håndkletørkerne i sort er fra INR. Dusjsettet «Spillo up» i sort matt er fra Fima.

Med spotlights fra taket, og dagslys fra de store vinduene, er lyssettingen på badet beroligende. Her bidrar også fargene, som ble nøye utvalgt av Hege og mannen hennes.

– Vi tenkte på farger i over ett år, sier Hege.

Og med hjelp fra fagekspertene fra Comfort endte de opp med duse grønnfarger, mørke og lyse fliser, og trelignende fiskebensmønster på gulvflisene.

Quad servantkran i sort matt fra Fima

SORTE DETALJER: Hege og familien har gått for sorte detaljer på kraner og interiør - en spennende og fin kontrast til den fargerike innredningen. Servantkranen «Quad» i sort matt er fra Fima.

– Det er jo i tiden å gå for samme fargenyanser på flis på gulv og vegg, men her har de gjort det litt annerledes, og det ble veldig fint, sier Christian.

Siden tregulv ikke er så holdbart på et bad, hjalp Comfort familien med å finne et godt alternativ. De fikk ta med prøver hjem for å se hva de selv likte. Hege og mannen sier at det er på grunn av servicen hos Comfort og tilpasningene de kan tilby, at de valgte dem da de skulle bygge drømmebadet.

– Comfort har renovert et bad for oss tidligere, og vi var så fornøyde med samarbeidet den gang at vi gikk rett til dem igjen, forteller Hege.

Tips til deg som skal totalrenovere badet

Prosjektleder Christian er stolt over det de har fått til. Han vet at oppussing og renovering av bad kan være en omfattende prosess, og kan by på flere tips til de som vurderer et nytt bad:

  • Ikke hast gjennom prosessen. Planlegg og få befaring av fagfolk.
  • Få badet tegnet opp av fageksperter. Et godt tegnet bad med praktiske løsninger er lettere å selge videre.
  • Prioriter romfølelsen på badet. Et romslig og luftig bad er triveligere å være i.
  • Velg et håndverkerfirma som kan gjøre alt fra A til Å, så slipper du å være byggeleder selv.
  • Få dokumentasjon på all jobb som er gjort. Dette sikrer både badet og huset ved fremtidig salg.

Drømmer du om nytt baderom? Vi bistår deg gjerne med råd og forslag, helt fra første befaring til design, materialvalg og gjennomføring av selve oppussingen.

Ta kontakt med din nærmeste Comfort-butikk i dag eller les mer om våre tjenester - så er du ett steg nærmere drømmebadet ditt!

0 Klikk & hent kr 0,00