Dette er baderomstrendene som gjelder i 2022

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Inspirasjon og råd

Dette er baderomstrendene som gjelder i 2022

INR Arc 43 Plus dusjvegg fra gulv til tak, betongfliser og trespiler på vegg og i tak

Hverdagsluksus, naturmaterialer, sterke farger og eksklusive detaljer. Her er baderomstrendene for 2022!

Nøytrale og mørkere toner

Baderommet har gått fra å være et funksjonelt rom til et sted hvor du kan finne ro og velvære.

– Før skulle badet være veldig praktisk, men nå er det mer et oppholdsrom hvor man tilbringer tid med familien og slapper av. Vi merker at mange vil ha naturen inn på badet nå, sier interiørekspert Inger Elisabeth Løvstad hos Comfort på Skøyen.

Linn Bad Selma baderomsmøbel med eikestaver i eik, sort bollevask og servantkran

NATURLIGE MATERIALER: Det skogsgrønne møter det det varme treverket. Sammen med de organiske formene gir det et luftig og rolig uttrykk. Her ser du «Selma» baderomsmøbel med eksklusive eikestaver fra Linn Bad.

INR Arc 43 Plus dusjvegg fra gulv til tak, betongfliser og spilevegg

NØYTRALE TONER: Naturmaterialer er fortsatt en del av trendbildet. Nå ønsker vi naturen velkommen på alt fra fliser, servanter, møbler og tilbehør. Her ser du «ARC 43 Plus» dusjvegg og «Bow» håndkletørker fra INR.

– Det går mye i natureik og beiset eik i lysebrun, mørkebrun eller sort. Fliser og benkeplater går i marmor, og det er mye naturinspirerte farger som grønne toner og terrakotta på interiøret. Kraner går fortsatt mye i sort, men nå går det litt mer mot børstet metall som gull og messing, forteller hun.

Tapwell TVM7200 dusjett med takdusj og EVM071 servantkran i bronse fra Tapwell

BRONSE - GOD SOM GULL: Gylne toner er tilbake. De brune og børstede fargene skaper en lun og rolig atmosfære, og passer fint sammen med trendfargene blått og grønt. Her ser du «TVM 7200» dusjsett og «EVM 071» servantkran, begge fra Tapwell.

Skap hverdagsluksus med eksklusive detaljer

Interiørekspert Hanne Overskeid hos Comfort Badhuset i Trondheim opplever også at mange ønsker å skape en velværefølelse på badet.

– Det handler om å skape litt hverdagsluksus. Mange ønsker for eksempel et frittstående badekar med hylle over hvor det er plass til å sette vinglasset og noen duftlys. Så kan man supplere med håndklevarmer, innfelt høyttaler og innebygde blandebatterier for å virkelig skape hotellfølelsen.

I tillegg til baderomsmøbler som inviterer til avslapning, kan du bruke belysning for å skape en SPA- og velværestemning. Har man en knevegg kan man for eksempel legge en LED-stripe i overgangen mellom tak og vegg, eller man kan ha belysning i underkant av innredningen som gjør at den får et litt svevende uttrykk. Pendellamper ved speilet, og lys i en nisje over badekaret eller i dusjen er også populært.

Svedbergs Epos baderomsmøbel i sort eik, Valje avrundet speil og Klode pendellampe

SKAP RIKTIG STEMNING: Belysning påvirker humøret og er viktig for å skape den riktige stemningen på badet. Epos baderomsmøbel i sort eik designet av Halvor Bakke, «Valje» avrundet speil med LED-belysning og «Klode» pendellampe, begge fra Svedbergs.

– Man trenger ikke pepre hele taket med downlights, men kan ha utenpåliggende spotter som vinkles mot det man vil ha ekstra fokus på. Spiler kommer også for fullt, enten i form av en skillevegg mellom to soner, på en vegg eller i taket. Det har også kommet flere baderomsmøbler med spilefronter. Dusjtoalett, som ble sett på som litt rart før, har også blitt veldig populært og regnes nå som et high-end produkt, sier Overskeid.

Svedbergs Epos baderomsmøbel i bruk ask med Stora stålservant i sort og avrundet speil med LED-belysning

SPENNENDE KONTRASTER: I 2022 ønsker vi å mikse både stilarter og materialer. En blanding av tre og metaller skaper spennende kontraster på badet. Her ser du Epos baderomsmøbel i brun ask med spiler designet av Halvor Bakke og stålservanten «Stora», begge fra Svedbergs.

INR Linc Angel dusjhjørne med sorte profiler, spiler på gulv og tak med innfelt LED-stripe

BLIKKFANG: Trespiler skaper liv, varme og kontraster, og i kombinasjon med LED-striper får du et spennende uttrykk på badet. Dusjløsningen «LINC Angel» med sorte profiler er fra INR.

Vågale farger og mønstre

De praktiske flisene er en del av de fleste bad, og nå kommer de i veldig mange forskjellige varianter.

– Tiden hvor alle skulle ha hvite fliser er definitivt forbi. Nå går det mye i store fliser i varmere toner for å skape en lun og god stemning på badet. De mer vågale velger mønstre som fiskebensmønster eller heksagon, forteller Overskeid, og fortsetter:

– Mange velger samme type flis på gulvet og på veggene i våtsonen, mens de da har malte overflater på resten av rommet. Det gjør at de senere kan endre farge uten at de må pusse opp hele badet. Da tør man gjerne å være litt mer vågal.

Dette gir rom for å skape noen spennende kontraster i rommet – mellom ulike overflater og farger, og tilføre mer særpreg og personlighet til rommet.

Baderom med grønne marmorfliser på gulv og vegg, og sort tak

TYDELIGERE FARGEINNSLAG: I år ønsker vi oss mer personlighet på baderommet. I tillegg til de varme jordtonene, tør vi i 2022 å legge til litt farge. For å skape en helhetlig fargesetting, er det lurt å ta med taket i fargeplanleggingen. På dette badet er taket malt i sort.

– Det er også flere som er åpen for å male taket i en annen farge enn hvit. Enten de velger dempet sort for å skape den lune «hulefølelsen», eller at man tar igjen fargen man har på veggene i taket for å skape en helhet og harmoni i rommet på den måten. Taket må ikke være hvitt, forteller Overskeid.

Gi personligheten din plass

Løvstad opplever at mange lar seg inspirere av baderomstrendene når de skal pusse opp, men at det også har blitt trendy å sette sitt personlige preg på badet.

– Trender er kanskje spesielt viktig i byen hvor mange skal selge i løpet av kort tid. Da må badet se fint og moderne ut, og man er mindre opptatt av å sette sin personlige vri på det. Hvis man derimot skal bo et sted resten av livet, er det viktig å velge noe man liker.

Når hun er ute på befaring, prøver hun å få et inntrykk av hvilken interiørstil kunden liker og hvordan badet passer inn i resten av boligen.

– Hvis man har en klassisk leilighet på Frogner, passer det kanskje ikke med oransje kran og crazy tapet på badet. Vi har jo også et inntrykk av hvilke trender som har potensial til å bli langvarige, og hva som sannsynligvis er et kjapt blaff. Hvis man går for moderne detaljer og sterke farger, er det viktig at det står i stil med den personlige stilen, sier hun.

Dansani YOU Urban baderomsmøbel i NCS-fargen fjordgrønn

SETT FARGE PÅ BADET: Tiden da badet utelukkende var hvitt er forbi. Inn kommer malte flater, fargerike fliser og baderomsmøbler i akkurat den fargen du selv ønsker. «YOU Urban» baderomsmøbel i NCS-fargen «Fjordgrønn» fra Dansani.

Dansani Inzo baderomsmøbler i NCS-fargene Soft Stone og Putty

ROLIG OG BALANSERT: For deg som vil, men som ikke helt tør å gå for fargesterke baderomsmøbler, kan det å gå for en mer nedtonet fargepalett eller våtromsmaling være et godt alternativ. «Inzo» baderomsmøbler i NCS-fargene «Soft Stone» og «Putty» fra Dansani.

Overskeid anbefaler å få hjelp til å tegne opp badet for å sikre at man får en løsning som både ser bra ut og fungerer godt.

– Det er trendy å skille seg litt ut, men samtidig skal jo badet fungere og stå i stil til resten av hjemmet. For mange elementer blir fort rotete, så man bør ikke velge mer enn tre hovedfarger og heller variere med tilbehør. Begynn for eksempel med formen og fargen på vasken, og velg kraner, armaturer og andre detaljer i samme stil så man får den røde tråden, sier hun.

Dansani Calidris baderomsmøbel på badet og høyskap i gangen i fargen eik noir

FLYTENDE FØLELSE: En stor tendens i 2022 er å skape den herlige, flytende følelsen mellom baderommet og resten av hjemmet. Bryt grensene og før stilen fra badet ut i gangen eller inn på soverommet. «Calidris» baderomsmøbel i fargen eik noir fra Dansani.

Woodio Block veggskål i fargen Polar og Flow badekar i fargen Natural

NATURLIGE, BÆREKRAFTIGE MATERIALER: En tydelig trend er også fokuset på mer bærekraftig produksjon og materialer. Det finske merket Woodio lager produkter til badet i 100 % vannbestandig trekompositt. Se et utvalg produkter fra Woodio her.

Trendy tips til baderommet

  • Skap en harmonisk følelse med naturinspirerte materialer og farger
  • Velg gjerne mørkere toner på treverket
  • Forsterk SPA-følelsen med interiør som inviterer til avslapning
  • Detaljer i sort eller børstet metall gir badet karakter
  • Gå for sterkere farger og mønstre hvis du vil
  • Husk at badet bør stå i stil med resten av boligen
  • Få hjelp av en fagperson og interiørekspert til å planlegge og tegne opp badet

Få eksperthjelp

Det er mange ting å tenke på når du skal pusse opp badet, spesielt hvis du skal i gang med omfattende renoveringer. For eksempel vil en familie på fem ha andre behov enn et nyetablert par, både når det gjelder interiør, areal og oppbevaring. I tillegg spiller alderen på badet en vesentlig rolle for hvilke løsninger som egner seg best.

Comfort har dyktige eksperter med lang erfaring og mye kunnskap. Vi bistår deg gjerne med råd og forslag gjennom hele prosessen, fra den første befaringen til design, materialvalg og gjennomføring av selve oppussingen.

Ta kontakt med din nærmeste Comfort-butikk i dag – så er du ett steg nærmere drømmebadet ditt!

0 Klikk & hent kr 0,00