Smart oppbevaring på badet

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Smart oppbevaring på badet

Free 3.jpg

I mange boliger er det trangt om plassen på badet, og enten badeværelset ditt er stort eller lite gjelder det å finne praktiske systemer som gjør det lett å utnytte rommet til fulle. Gå til innkjøp av baderomsmøbler med flere ulike funksjoner, og fokuser på integrerte og dekorative løsninger.

Ryddige skap - en ny verden
Skap kan ofte være et problem på badet - spesielt de dype. De tingene du oppbevarer innerst i skapet ser sjelden dagens lys og det er vanskelig å holde oversikt over hva man har. En god løsning på dette kan være å bruke praktiske brett eller akrylkasser til å trekke ut, og som kan stables for maksimal utnyttelse av den plassen man har tilgjengelig. 

 

Dansani Akrylkassetter Dansani Akryllbrett
Akrylkassetter og brett (Dansani)

 

Tilgjengelig tilbehør til skuffer og skap er stort og mulighetene er mange avhengig av ditt behov, men elementer som dette er å få tak i til skapet:  

 

 • Forstørrelsesspeil
 • Glasshyller
 • Duggfritt speil
 • Speilbakplate
 • Ledlys
 • Underlys
 • Lyssensor
 • Dobbel stikkontakt

 

Speilskap holder området rundt vasken ryddig. Her får du plass til mye, samtidig som speilet vil ha en forstørrende effekt på rommet.

Dansani skap a Dansani skap b
Skap med speilbakplater, forstørrelsesspeil og dobbel stikkontakt (Dansani)

 

Skuffer med system
Badet vil virke romsligere om flater og benker er frie for unødvendig rot, flasker, såper, smykker, kroppsprodukter og annet man ofte finner på et baderom. Dette gjør også rengjøringen enklere. Planlegg et smart skuffesystem; de rommer mye og vil gi deg god oversikt over tingene dine.

 

Oppbevar produkter og baderomsartikler i kurver eller bokser – på den måten er de gjemt bort samtidig som de er lett tilgjengelige når du skulle trenge dem. Skuffene kan også innredes med rom i ulike størrelser eller romdelere. Gjennomsiktige oppbevaringsbokser i akryl gjør det enkelt å finne igjen småting, og skuffer med soft-close gjør at skuffene lukkes mykt og lydløst. Det finnes et stort utvalg av tilbehør til skuffer som hjelper deg å holde orden:  

 

 • Rom - med eller uten lokk 
 • Belysning
 • Stikkontakt
 • Gummimatter for å unngå at produktene sklir
 • Bokser
 • Romdelere
 • Vaskbare tøykurver

 

Dansani skuff
Skuffeinnredning med romdelere og lokk (Dansani)

 

Sørg for å kjøpe baderomsmøbler som har integrert stikkontakt, evt få elektrikeren til å sette et punkt inne i baderomsskapet. Slik unngår du å ha elektriske apparater stående fremme, som hårføner eller elektrisk tannbørste.

 

Vedum skuff
Skuff med stikkontakt (Vedum)
Opp i høyden
Få ting opp fra gulvet, og utnytt veggene til smart oppbevaring. Dette frigir nyttig gulvplass, holder baderommet ryddig og gjør det også enklere å rengjøre. Utnytt veggplassen, og heng opp hyller og skap som kan romme håndklær, kosmetikk og klær. Velg gjerne praktiske høyskap med dører om du har mye du skal oppbevare, eller gå for åpne hyller med kurver. Oppbevaringsbokser og brett kan også brukes i skap og på hyller, som kan trekkes ut og stables etter behov. Ved å velge høyskap med løse hyller kan du justere hyllehøyden med tiden og etter behov.

 

Linn Bad hoyskap
Få ting opp fra gulvet med et romslig høyskap (Linn Bad)

 

Finn ut hvor mye plass du har tilgjengelig -  er den begrenset kan det være fornuftig å kombinere en frittstående vask og ett smalt høyskap. Flere høyskap kan også plasseres over toalettet, vaskemaskinen, tørketrommelen eller liknende for å utnytte plassen også her.

 

Pusse opp?
Går du med planer om å bygge nytt bad kan det være lurt å tenke på oppbevaringsbehovene dine allerede i planleggingsfasen. Et baderom skal vare lenge, og derfor er det smart å ha et langtidsperspektiv i bakhodet når du innreder. Ved å tegne badet i forkant kan du avdekke hvilke muligheter og begrensninger som finnes og unngå unødvendig dobbeltarbeid. Det er mange smarte løsninger som vil bidra til et godt og funksjonelt baderom.

 

Kanskje du kan få plass til skjult skittentøyskurv som går ned i en sjakt direkte til vaskerommet? Eller hva med en praktisk dusjnisje til dusjsåpe og shampoo? Mange velger også en dekorativ nisje over det innebygde toalettet, til stearinlys eller håndkler.

 

Spør rørleggeren din om flere smarte tips- de bygger et titalls bad i året og får med seg mange spennende løsningner på veien.

 

Dusj med hylle Dusj med hylle b
Dusj med smart innebygde hylle 

 

I alle våre butikker finner du kataloger som vil gi deg en god oversikt over alle tilgjengelige løsninger og produkter til badet. Spør oss gjerne om hjelp!