Trender på baderommet i 2018

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Inspirasjon og råd

Årets baderomstrender - Med Dagny Thurmann-Moe

INR Aspen

Farger er i igjen på vei tilbake i trendbildet. Også på badet! I tillegg blir det å skape et rekreasjonssted for total avslapping på baderommet mer og mer viktig, noe nye farger på mange måter kan bidra med. Dagny Thurmann-Moe, ekspert innen farge-og trendforecasting hos Dagny Fargestudio, forteller oss hvordan!

Ut med det kliniske, inn med hjemfølelse


I en tid der alt skal gå raskere og raskere, har vi behov for å finne ro og samle krefter. Badet vil spille en viktig rolle som et rekreasjonssted i året som kommer, og være et sted vi henter energi. Ofte er baderommet et av de få stedene i huset vi kan få være helt i fred, låse døren og skape vår egen lille oase.

Mange føler mye stress i hverdagen, og det å synke ned i badekaret eller stå litt for lenge i dusjen kan føles både beroligende og avslappende. Vann gjør oss rett og slett godt.

Ifølge Dagny Thurmann-Moe, er blant annet nyanser av gult, nude, varm terrakotta, blått og grønt noen av de viktigste fargene i 2018.

– Det er mange som kårer årets farge, og på mange måter kan man si at flere av dem er riktige, siden trendbildet i dag består av så mange forskjellige farger, sier Thurmann-Moe.

Ifølge fargeeksperten er det lune farger som skaper oasefølelsen, så det kan være lurt å unngå det sterile, kliniske utrykket. Stikkordet bør være å skape litt mer hjemfølelse på baderommet og velge farger som gjør deg rolig, avslappet og glad.

Selv hadde Thurmann-Moe gått for en fargepalett bestående av støvete terracottafarger kombinert med friskere nyanser på detaljene. 

- Mange føler mye stress i hverdagen, og det å synke ned i badekaret eller stå litt for lenge i dusjen kan føles både beroligende og avslappende. Vann gjør oss rett og slett godt, sier hun. 

 

Baderom med personlighet og naturmaterialer

Ifølge Thurmann-Moe er vi i ferd med å "ta tilbake" baderoomet. Lenge har det nærmest vært en uniformering av norske bad, hvor den samme stilen går mye igjen.

- Nå får heldigvis badene også en dash av personlighet. Man begynner også å se på alternativer til flis på veggene, som kan være maling til våtrom, puss, grovere stein eller plater. Fordelen med disse materialene er at det kan gjøre fornyelse både enklere og rimeligere. I tillegg begynner besettelsen med downlights å gi seg, som er en lykke, forteller hun. 

Naturmaterialer på baderommet er også et element som vil være med på å skape en fin oase, som i tillegg er en fin investering med tanke på kvalitet. 

- Flere ser poenget i å bruke materialer som er bærekraftige og varige, og sparer gjerne litt lenger for å få et mer varig uttrykk, sier hun.

I tillegg viser forskning at pulsen og stressnivåer synker når vi tar på treverk Den samme effekten har rolige, behaglige farger.

- Jeg synes man bør gå for gode, varige materialer på baderommet som holder i mange år fremover - noe treverk er, råder Thurmann-Moe.

Nyt din nye oase!

Nå får heldigvis badene også en dash av personlighet. Man begynner også å se på alternativer til flis på veggene, som kan være maling til våtrom, puss, grovere stein eller plater. Fordelen med disse materialene er at det kan gjøre fornyelse både enklere og rimeligere.