Trender på baderommet i 2018

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Godt nytt år! Vi har januarsalg med mange gode tilbud

Inspirasjon og råd

Slik får du inn farger på baderommet

INR Aspen

Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe forteller deg hvordan du skaper din egen fargerike oase på baderommet.

Farger er definitivt tilbake i trendbildet – og ikke bare på stua eller kjøkkenet. I takt med at badet har blitt et personlig rom hvor vi ønsker å slappe av og stresse ned, er det blitt stadig mer vanlig å bytte ut de hvite flisene med fargerik maling.  

Det synes Dagny Thurmann-Moe, ekspert innen farge og trendforecasting hos Dagny Fargestudio, er på tide. 

– Ofte er baderommet et av de få stedene i huset vi kan få være helt i fred, låse døren og skape vår egen lille oase. Lune farger er med på å vekke nettopp denne følelsen, forteller hun. 

Baderom med personlighet

Dagny mener at norske bad i lang tid har vært preget av å være i samme stil, og at vi nå er i ferd med å «ta tilbake» baderommet.

– Styr unna det tradisjonelle sterile og kliniske uttrykket, og velg i stedet farger som gjør deg rolig, avslappet og glad, forteller Dagny, som selv drømmer om et bad i støvete terracottafarger. 

– Vi begynner for eksempel å se alternativer til flis på veggene, og det blir stadig vanligere å bytte ut flis med baderomsplater som kan males. 

Tips! Velger du å legge baderomsplater som du maler i stedet for flis, kan du spare penger når du skal pusse opp. Husk at du i dusjsonen fortsatt må ha fliser. 

Stress ned med naturmaterialer 

Skal du først bygge nytt eller totalrenovere badet, anbefaler Dagny å droppe de hvite flisene og heller trekke inn bærekraftige og varige naturmaterialer, som stein og tre. Det er ikke bare av estetiske grunner: 

– Forskning viser at pulsen og stressnivåer synker når vi tar på treverk og når vi omgir oss med rolige, behagelige farger. Nå som badet endelig har blitt et sted for å slappe av og stresse ned, passer jo det perfekt med disse materialene!

Styr unna det tradisjonelle sterile og kliniske uttrykket, og velg i stedet farger som gjør deg rolig, avslappet og glad.

Hold deg oppdatert på de nyeste baderomstrendene! Følg oss på Pinterest og på Instagram

0 Klikk & hent kr 0,00