Horten skole

Gå til hovedinnhold Gå til meny
Vi leverer store og små rørleggertjenester - Comfort, det tryggeste valget!

Referansecase

Horten skole

VestfoldTelemark

Ny videregående skole på 18000m2 i Horten sentrum. Dette vil bli Norges grønneste utdanningsbygg med høyeste score i miljøsertifiseringen BREEAM NOR - «Outstanding».Bygget vil ha en klimagassreduksjon på 42% Bygget føres opp som et PLUSSHUS og skal generer mer energi enn det forbruker. Prosjektet har hatt krav om fossilfri byggeplass med oppvarming via brønnpark i 2 fyringssesong.Bygget er et massivtrebygg, med lavkarbonbetong i kjeller..

Rørlegger
Comfort Revetal - Gran VVS AS
Entreprenørtype
Sanitær, varme, sprinkler, gass, trykkluft, kjøling
Byggestart
mai 2017
Byggekost
51 MNOK
Byggetid
2 år

Bygget har en brønnpark for oppvarming av bygget, en varmepumpe med GWP = 5, kombinert varme og kjøling i gulvene, varmesløyfer er plassert i randsonen grunnet faktisk behov, det er installert vannbesparende utstyr for å redusere vannforbruket og energiforbruket i bygget, solcellepark på tak (3700m2), høy gjenvinningsgrad på ventilasjonsanlegget og smarte styringssystemer. Bygget har også verdens største spiraltrapp i tre med diameter på 6m, dette også som følge av CO2 reduksjon.  

Bygget har vunnet Veidekkes skandinaviske miljøpris i 2017, og i 2019 vant prosjektet den internasjonale prisen «Beste offentlige byggeprosjekt» i regi av BREEAM Awards i London

0 Klikk & hent kr 0,00