Dette bør du tenke på når du planlegger nytt vaskerom

Publisert februar 2015Tags Kampanje, VaskeromDel Facebook, Twitter
Et vaskerom kan være alt fra en kombinasjonsløsning på bad eller kjøkken til et stort og praktisk rom, som også kan benyttes som bad for gjester. Uansett hvilken løsning du går for på vaskerommet – her er 4 gode
råd før du setter i gang;

1. Hvilket vaskerom har du behov for
Tenk gjennom hvilke behov du har for vaskerommet - skal det kunne brukes som bad for gjester, være et kombinert teknisk rom, et rom med mye oppbevaringsplass, eller kun et praktisk rom til klesvask og tørking? Dette legger føringer for videre arbeid med planløsning av rommet, og for planlegging av arbeid som skal utføres.

Vaskerom Linn Bad Comfort.jpg
Vaskerom i tilknytting til badet - fra Linn Bad.

2. Plantegning av vaskerommet
Ta frem tegning av rommet og rommene rundt dersom du har dette, hvis ikke er dette noe vi kan hjelpe deg med. I tillegg til å ta hensyn til dører og vindu ønsker du kanskje å utvide ommets størrelse ved å slå ned en vegg, eller vite hvor vannrørene går fra bad eller kjøkken, for enkel tilgang på vann til maskiner og utslagsvask. Skal rommet inneholde varmtvannsbereder, varmepumpe, andre tekniske installasjoner eller lignende? En detaljert tegning hjelper deg med å finne gode løsninger!

3. Et funksjonelt arbeidsrom
God gulvplass, riktig arbeidshøyde, rikelig med plass til oppbevaring, god belysning og varmekabler er faktorer som gjør rommet funksjonelt. Farger og interiør er også med og skaper et miljø som passer deg og som gjør rommet innbydende og til et godt arbeidssted. Et vaskerom trenger ikke å være et trist kjellerrom, men kan innredes akkurat slik du ønsker. Enten med spennende farge på en vegg, tapet, skap med farge eller lignende.

Vaskerom Linn Bad.jpg
Vaskerom med personlige detaljer fra Linn Bad.

4. Praktiske vaskeromsmøbler
Det finnes mange gode løsninger til vaskerommet. Vaskeromsmøbler med integrert strykebrett og skittentøykurv gir bedre gulvplass. Plasser tørketrommel og vaskemaskin høyt for å få en god arbeidshøyde og plass til oppbevaring under maskinene. Da får du både god arbeidsstilling og mer lagringsplass. Plass til oppbevaring av ren og brettet klesvask er lurt å ta høyde for slik at det ikke blir et roterom. En god utslagsvask og slange ved siden av vasken til å fylle bøtter osv. er også praktisk på et vaskerom.

Skap-vaskerom.jpg
Høyskap med god plass til oppbevaring.

Uttrekkbart strykebrett vaskerom.jpg
Integrert strykebrett som lett kan gjemmes under benkeplaten når det ikke brukes.

Skap med skittentøykurv vaskerom.jpg
Integrert skittentøykurv i skapet med flere rom sorterer tøyet enkelt og greit!

Stort vaskerom.jpg
Vaskerom kan bygges så stort som du ønsker, og har plass til!

Her kan du lese mer om enkle grep som gjør vaskerommet mer praktisk.
Vi hjelper deg også gjerne med planløsning og forslag til gode løsninger. Send oss en forespørsel her så tar vi kontakt med deg.