Hvordan innrede badet på best mulig måte?

Planløsning
Plantegne-bad.JPG
Det finnes uendelig mange muligheter når du skal pusse opp badet, samtidig som gjerne har en noen begrensninger når det gjelder plass som en må forholde seg til. Her har vi tatt utgangspunkt i tre ulike størrelser på baderom for å gi deg noen tips og råd å gå etter når du skal pusse opp badet ditt.

Stort og komplett baderom

Et stort bad gir mulighet for flere løsninger. Her har vi satt opp et familiebad med både dusj og badekar og dobbel servantmøbel - uten at det stjeler for mye gulvplass. Et godt tips er å se på størrelse på badekaret, med god plass på badet har du mulighet til å velge noe annet enn standardstørrelse på karet. Det samme gjelder dusjsonen, har du ikke bruk for badekar kan kanskje en dobbeldusj være et alternativ.

Dobbel servant med god plass

En dobbel servant redder morgenrushet på badet og gir god benkeplass ved siden av vasken. En alternativ kan være en lang vask med to armaturer. På store baderom kan du også få plass til flere interiørmomenter, som grønne planter, noen fargesterke innspill og en fin benk eller stol å legge fra seg på. Dette gir et mer personlig preg på badet.

Alle vegger må ikke flislegges!

I soner som ikke er tilknyttet vanninntak eller sluk kan du gjøre akkurat hva du vil, det være seg maling, mur, stein eller glass. Her er gulvet og badekaret er flislagt med fliser i 60*60 cm - noe som gir et rolig og helhetlig uttrykk på badet. Inne i dusjen er det flislagt, med mosaikk på gulvet. Enkle dusjvegger kan settes opp i den størrelsen du ønsker- med et stort utvalg av dusjarmaturer og takdusjer. Det er også tegnet inn en liten nisje ved toalettet. Små integrerte hyller gir både god oppbevaring og er en fin detalj på badet.


Tips for store baderom.jpg
Stort baderom med plass til både dusj og badekar.


Det mellomstore baderommet med vinkler

Dette badet er medium stort og byr på noen små utfordringer. Den skrå veggen er blitt utgangspunkt for dusjnisjen og planløsningen er satt opp med hensyn til de to dørene inn til badet.

Tips til baderom med vinkler.jpg
Mellomstort baderom med plass til vaskemaskin (W).

Alle vegger, med unntak av dusjnisjen er malt med hensyn til våtromsnormen. Boksen merket med W er en vaskemaskinsnisje bygget inn i et skap. Det finnes mange smarte løsninger for vaskerom, både når du har kombinert vaskerom og bad som her og for deg som er så heldig å ha et eget rom til klesvasken.

Avlange designsluk

Med store fliser på gulvet er det ikke alle sluk som kan benyttes. Avlange sluk som legges inntil veggen i dusjnisjen passer godt til dette formålet og du slipper å stå på sluket når du dusjer. Her er det også tegnet inn en større nisje i veggen til sjampo og baderomsartikler så slipper du at det flyter på gulvet i dusjen.

Husk at designsluk må planlegges tidlig i prosessen!

Hele den lille veggen bak servantskapet er dekket med speil - rommet føles dermed mer åpent. Belysning er festet direkte på speilet for å gi et godt og funksjonelt lys på badet. Toalettet er vegghengt- det tar lite plass og er lett å rengjøre under toalettet.


Lite bad- store ideer

Et lite baderom krever at en må tenke litt ekstra kreativt for å finne de riktige løsningene.

Tips for små baderom.jpg
Lite baderom med plassbesparende løsninger.

På veggen med toalettet og servantmøbelet er det laget en gjennomgående hylle over den innebygde sisternen. Et frittstående speil er plassert over hyllen som gir god plass til baderomsartikler. Speil gir god romfølelse i små rom og er en rimelig investering. En anbefaler også å ha speil med innfelt belysning på hver side for å få et godt lys og samtidig spare plass.

Dusjen er satt opp med dusjdører. Nå kan du få ferdigkappet dusjdører fra INR etter dine egne mål, levert via våre rørleggere. For å spare plass kan en også bygge inn hyller i veggen i dusjen, dette er detaljer som er viktig å få på plass tidlig i prosessen slik at en kan legge til rette for dette. Vegger og gulv er satt opp i mosaikk, slukristen kan du få i samme mønster som flisene slik at den ikke synes så godt. En god takdusj og hånddusj med massasje gir en deilig spafølelse- selv på et lite baderom. Med utenpåliggende spotlights i taket får du godt lys, og kvadratiske fliser på gulvet skaper et rent og ryddig uttrykk.


Tegn badet ditt

Du kan selv tegne badet ditt ved hjelp av vårt tegneprogram, eller du kan ta med deg mål på badet til din nærmeste Comfort- faghandler. Vi har rørleggere og butikkpersonell som jobber med dette hver dag og som kan komme med nyttige innspill til akkurat ditt baderom. Velkommen innom!

Tips og inspirasjon til baderommet..

Du finner oss også på Instagram; @comfort.no og på Facebook; Comfort- Kjeden.

Andre har også lest: